Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

H ΠΟΣ ζητά την άμεση καταβολή του 25%


Η Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών με επιστολή της προς τις Διοικήσεις των εταιρειών του Ομίλου ΟΣΕ και μετά την δικαστική δικαίωση τόσο του Σωματείου μας όσο και της ΠΟΣ για το θέμα της διπλής κράτησης του 25% (2013 -ενιαίο μισθολόγιο)ζητά την καταβολή του άμεσα στους δικαιούχους προκειμένου οι εταιρείες να γλυτώσουν τους τόκους που θα προκύψουν απο την χρονοβόρα διαδικασία των δικαστηρίων. Διαβάζουμε  :

Κύριοι,

Όπως γνωρίζετε το προσωπικό των Εταιρειών ΟΣΕ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΕΕΣΣΤΥ αμείβεται σύμφωνα με τις διατάξεις του Ενιαίου Μισθολογίου. 
Η υπαγωγή στο Ενιαίο Μισθολόγιο πραγματοποιήθηκε σε δύο φάσεις, με δύο διαδοχικούς Νόμους, το ν.4024/2011 (ΦΕΚ 226 Α’) και το ν.4023/2012 (ΦΕΚ 222 Α΄). 
Παρά τη βούληση του νομοθέτη ο οποίος έθετε όριο μείωσης αποδοχών έως 25% αθροιστικά, για τους δύο νόμους, εν τούτοις πραγματοποιήθηκαν μειώσεις έως 25% σε κάθε εφαρμογή των δύο νόμων, δηλαδή δύο φορές έως 25%.
Το ζήτημα αυτό, απασχόλησε πολλές κατηγορίες εργαζομένων στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα όπου πέραν των δικαστικών δικαιώσεών τους στα διοικητικά δικαστήρια δικαιώθηκαν και από το Ελεγκτικό Συμβούλιο το 2014 και πρόσφατα από τον Άρειο Πάγο.  
Παρά το ότι τόσο η Π.Ο.Σ. όσο και η Π.Ε.Π.Ε. έχουν δικαιωθεί πρωτοδίκως, σε πιλοτικές δίκες έναντι του ΟΣΕ και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και παρά το ότι ο ΟΣΕ ύστερα από έγγραφο της Νομικής του Υπηρεσίας αναγνώρισε την υποχρέωσή του και με έγγραφο προς το ΥΠΜΕ με αριθ.πρωτ. 208954/26-3-2015 ζητά τη σύμφωνη γνώμη για τη λήψη απόφασης που δεν θα ζημιώνει περαιτέρω τον Οργανισμό από την καταβολή έντοκων αποζημιώσεων, εν τούτοις έως σήμερα δεν υπάρχει λύση με αποτέλεσμα όλοι οι εργαζόμενοι να έχουν προσφύγει στα δικαστήρια προκειμένου να δικαιωθούν. 
Η χρονοβόρα δικαστική διαμάχη καθώς τις αποφάσεις τόσο της Π.Ο.Σ. και του ΟΣΕ όσο και της Π.Ε.Π.Ε. κατά της ΤΡΑΙΝΟΣΕ έχουν παραπέμψει για εκδίκαση σε Δευτεροβάθμιο επίπεδο θα επιβαρύνει υπέρμετρα και αναιτίως τις εταιρείες με την έντοκη καταβολή των ανωτέρω αποζημιώσεων.
Κατόπιν τούτων, και μετά την πρόσφατη απόφαση του Αρείου Πάγου που δικαιώνει τους εργαζόμενους, ζητάμε την άμεση επίλυση του ανωτέρω ζητήματος και είμαστε στη διάθεσή σας για τον τρόπο της επίλυσης με την προϋπόθεση ότι απαιτείται η άμεση καταβολή από τούδε και στο εξής προκειμένου να μην διογκώνονται οι ήδη συσσωρευμένες απαιτήσεις. -



      Ο Πρόεδρος                            Ο Γενικός Γραμματέας 


 ΠΑΝ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ              ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΠΟΥΡΛΙΑΚΑΣ



ΠΡΟΣ: 1. Πρόεδρο ΔΣ/ΟΣΕ – κ. Γεώργιο Αποστολόπουλο.
          2. Διευθύνοντα Σύμβουλο ΟΣΕ – κ.Κωνσταντίνο Πετράκη.
          3. Πρόεδρο ΔΣ/ΤΡΑΙΝΟΣΕ – κ. Παναγώτη Θεοχάρη. 
          4. Διευθύνοντα Σύμβουλο ΤΡΑΙΝΟΣΕ – κ. Φίλιππο Τσαλίδη.
          5. Πρόεδρο ΔΣ/ΕΕΣΣΤΥ – κ.Ιωάννη Αντωνιάδη.
          6. Διευθύνοντα Σύμβουλο ΕΕΣΣΤΥ – κ. Γεώργιο Αναγνωστόπουλο.
          7. Μέλη ΔΣ / ΟΣΕ.
          8. Μέλη ΔΣ / ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
          9. Μέλη ΔΣ / ΕΕΣΣΤΥ.
ΚΟΙΝ: 1. Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων – κ. Χρήστο Σπίρτζη.
          2. Υφυπουργό Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων – κ. Νικόλαο Μαυραγάνη. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου