Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Σάββατο 11 Μαρτίου 2017

Όχι είπαμε...ΌΧΙ! Για Ευρώπη πολλών ταχυτήτων πλέον η κουβέντα....

Στο ίδιο έργο θεατής η Ελληνική Κοινωνία εδώ και κάποιους μήνες με την περίφημη διαπραγμάτευση για το κλείσιμο άλλης μιας αξιολόγησης που υποτίθεται θα βγάλει την χώρα απο το αδιέξοδο και το τέλμα.

Πόσες φορές αλήθεια
έχουμε δεί αυτό το έργο;

Πόσες φορές έχουμε δει αυτού του είδους την ρητορική που τελικά οδηγεί σε μια ακόμη σειρά μέτρων που λειτουργούν σωρευτικά ενάντια στα συμφέροντα της εργατικής τάξης.
Γιατί η αλήθεια είναι ότι η μεσαία τάξη στην χώρα σταδιακά εξαφανίζεται.

Κανείς μας δεν πιστεύει ότι αυτή η πολιτική θα βγάλει την Ελλάδα στο ξέφωτο, κανείς δεν μπορεί να ελπίζει ότι οι απαιτήσεις των εξωτερικών αλλά και εγχώριων νεοφιλελεύθερων ταλιμπάν μπορούν να εγγυηθούν ένα καλύτερο μέλλον για όλους μας.
Μόλις προχτές άλλωστε οι "μεγάλοι" της Ευρώπης, μεταξύ των οποίων υπάρχουν και αυτοί που κάποιοι "ονειρεύονται" ότι μπορεί να βοηθήσουν την Ελλάδα, το δήλωσαν ξεκάθαρα.
Ο κ. Ολάντ (σοσιαλιστής δηλώνει ο κύριος) επεσήμανε: «Η ένωση δεν είναι ομοιομορφία». Η κ. Μέρκελ (..._)δήλωσε: «Μια Ευρώπη πολλών ταχυτήτων είναι απαραίτητη, αλλιώς πιθανότητα θα ‘’κολλήσουμε’’».
Η δικιά μας απάντηση είναι ξεκάθαρη.
Εδώ και 9 χρόνια (απο το 2008) που ξεκίνησε η καταστροφική  ύφεση στην χώρα.
Εδώ και 7 χρόνια (απο το 2010) που ζούμε τα μνημόνια.

ΟΧΙ και πάλι ΟΧΙ.

Όποιος δεν καταλαβαίνει ότι πλέον έχουμε μπεί στην πλέον σκληρή φάση της μνημονιακής πολιτικής (αρχίζει η ολοκληρωτική εφαρμογή Νόμων που είχαν ψηφιστεί εδώ και χρόνια,παράλληλα με αυτά που ψηφίζονται τελευταία) των νεοφιλελεύθερων ταλιμπάν της ΕΕ αλλά και της εγχώριας τάξης, που στόχο έχει την εξαθλίωση των συντάξεων (απο το 2010 μέχρι το 2015 είχαμε 12-13 μειώσεις ), την ισοπέδωση του κοινωνικού κράτους με την παράλληλη ιδιωτικοποίηση και των πλέον ευαίσθητων τομέων (Υγεία,δεν είναι τυχαία η καθημερινή αναφορά των ΜΜΕ στην κατάσταση των νοσοκομείων,το κλίμα ετοιμάζετε  - Ενέργεια -Νερό - Μεταφορές) και την πλήρη διάλυση -απορύθμιση των εργασιακών σχέσεων , μάλλον ζεί σε άλλη χώρα.
Άλλωστε η πρόσφατη παραδοχή του Ευρωπαίου Επιτρόπου κ. Γιούγκερ ότι δηλαδή στις χώρες που εφαρμόζονται μνημόνια δεν μπορεί να ισχύουν οι Ευρωπαϊκές Νόρμες, καταμαρτυρά την γυμνή αλήθεια.
Η Ευρώπη των "πολλών ταχυτήτων" είναι προ των πυλών.

Εδώ είπαμε ΟΧΙ το καλοκαίρι του 2015, πιστεύει κανείς ότι το blog των μηχανοδηγών δεν θα πεί ΟΧΙ και σήμερα ; 

OXI και πάλι ΟΧΙ και αγώνας για την ανατροπή αυτής της πολιτικής. Όχι αγώνας για την αλλαγή διαχειριστή στην εξουσία όπως επιθυμούν κάποιοι....που πλέον δεν πείθουν ούτε τον στενό πυρήνα των υποστηρικτών τους με τις θέσεις που εκφράζει η Αξιωματική Αντιπολίτευση της χώρας.
Τελικός στόχος η κατάργηση της εκμετάλευσης ανθρώπου απο άνθρωπο!
Και φυσικά αν μας πουν ότι είμαστε σχεδόν ρομαντικοί,
ότι είμαστε αδιόρθωτοι ιδεαλιστές,
ότι σκεφτόμαστε το αδύνατο,
εμείς πρέπει χίλιες φορές να απαντήσουμε..
"Ναι, είμαστε!"

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου