Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Κυριακή 5 Μαρτίου 2017

Επανεμφανίστηκαν οι παπαγάλοι (λόγω των ΠΩΕ)


Καιρό είχαμε να δούμε να εμφανίζεται το παπαγαλιστάν στην έλξη.Αφού στις αρχές του χρόνου προσπάθησε - το παπαγαλιστάν- να πείσει ότι στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ επιστρέφουν οι...επιτυχημένοι, και απέτυχε παταγωδώς, τώρα βρήκε την ευκαιρία με τις
περικοπές στα προγράμματα εργασίας  για τους στατικούς κ τους προισταμένους να ξαναχτυπησεί. Τα παπαγαλάκια λοιπόν διέρρευσαν ονόματα συναδέλφων που δήθεν "προκάλεσαν" με τις δευτερεύουσες στοχοποιώντας - ποιούς άλλους - αυτούς που δεν τους κάθονται καλά.


Δυστυχώς για αυτούς, το στέκι έχει στην γνώση εδώ  κ καιρό   επιστολή Προισταμένου (μεγαλοστελέχους χρόνια τώρα) που στοχοποιεί ευθέως άλλον προιστάμμενο στην περιφέρεια αλλά και συνάδελφο που εργαζόταν εκτός κυρίων καθηκόντων.
Το εν λόγω μεγαλοστέλεχος μάλιστα ζητά και τις ενέργειες του Διευθυντή !
Αγνοώντας ότι ο ίδιος -που υπέγραψε την επιστολή- έχει υπόλοιπο κανονικής αδείας για το 2016 ! Προφανώς για τον ίδιο το 2016 δεν υπήρχε υπερεργασία, δεν υπήρχαν αργίες και πληρωμή αναπαύσεων. (εμείς πάντως πρωταθλητή τον ξέρουμε σε αυτά).Αλλά του  περίσσεψαν 15-20 μέρες κανονικής αδείας για το 2016 !!!
Είναι τέτοιο το θράσος ορισμένων που νομίζουνε ότι δεν γνωρίζουμε.
 Τους πληροφορούμε σήμερα, ότι ΚΑΝΟΥΜΕ ότι δεν γνωρίζουμε.

Με λίγα λόγια.

Ορισμένοι καλά θα κάνουν να ΣΙΩΠΟΥΝ γιατί τα στοιχεία υπάρχουν.
Το θέμα με τα προγράμματα εργασίας ήταν γνωστό στην ΠΕΠΕ απο την περασμένη εβδομάδα.Το Προεδρείο είχε ειδοποιηθεί έγκαιρα και μάλιστα με κάθε λεπτομέρεια για το τι ακριβώς προκάλεσε το πρόβλημα  (στην ΔΙΚΑΜ αναφερόμαστε)
Μάλιστα είχε υπάρξει και συνεννόηση για το τι ακριβώς θα ζητήσει η ΠΕΠΕ. Πρόταση που αρχικά απέρριψε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ και για αυτό συμφωνήθηκε να γίνει και γραπτώς την Παρασκευή.
Περιέργως αυτό παρουσιάστηκε σαν πρόταση της ΔΑΚΕ. Προφανώς κάποιοι έχουν την αγωνία να δείξουν ότι έχουν προτάσεις, προβάλλοντας τα συμφωνηθέντα εντός της ΠΕΠΕ ως προϊόν δικής τους έμπνευσης ενώ στην ουσία είναι αποτέλεσμα της συζήτησης που έγινε.
Αναφερόμαστε φυσικά στην πρόταση για 2 εξαιρέσιμες στα περιφερειακά μηχανοστάσια και στην απρόσκοπτη λειτουργία των Φ.Υ. σε ΜΑΙ και ΜΘ.

Τα προβλήματα που προέκυψαν απο την μη λειτουργία της Κεντρικής Υπηρεσίας τα είδαν όλοι μέσα στο Σαββατοκύριακο. Ευτυχώς θα πούμε εμείς που η ΤΡΑΙΝΟΣΕ έδωσε την Παρασκευή εντολή κ εργάστηκε στο ΜΘ ο Προιστάμμενος Τμήματος της Κεντρικής Υπηρεσίας. Αυτό φυσικά δεν έγινε τυχαία αλλά μετά απο παρέμβαση της ΠΕΠΕ που ζήτησε να υπάρξει συνεννόηση για όλα εντός της εβδομάδας.

Καλό θα είναι λοιπόν ορισμένοι να σταματήσουν να παπαγαλίζουν γιατί και γνωρίζουμε και θα ενημερώσουμε τους μηχανοδηγούς (εκεί που πρέπει -δλδ στις Γενικές Συνελεύσεις- και ΠΑΝΤΑ με ονοματεπώνυμα).

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου