Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2017

Ο Σ.Σ. Πελοποννήσου καταγγέλει την Διοίκηση του ΟΣΕ

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,
Ο Σύνδεσμος Σιδηροδρομικών Πελοποννήσου με αίσθημα ευθύνης πρωτοστάτησε για να παραμείνει ο Προαστιακός της Πάτρας και οι εργαζόμενοι έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για να τον κρατήσουν λειτουργικό και ασφαλές.
Πρωτοστατήσαμε και πάλι μαζί με τη
Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος για την ένταξη στο ΕΣΠΑ και την προέκταση στην Κάτω Αχαγιά κάνοντας πραγματικότητα το όνειρο εργαζομένων, συλλόγων και φορέων της Αχαΐας
Κατόπιν αυτού, και βλέποντας ότι τα έργα ανάταξης του δικτύου καθυστερούν, για τα ΑΣΙΔ δεν έχει γίνει διαγωνισμός προμήθειας και ο εργολάβος δεν ακολουθεί τις οδηγίες της διευθύνουσας υπηρεσίας.
Θεωρήσαμε καθήκον και υποχρέωσή μας μέσα από τη συνδικαλιστική ιδιότητα την ανάδειξη των όποιων προβλημάτων και καθυστερήσεων για να συμβάλλουμε θετικά.
Το Παράρτημα Αχαΐας του ΣΣΠ με ανακοίνωσή του γνωστοποίησε τα προβλήματα αυτά, εφόσον είχε ενημερώσει και το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΣΠ. 
Η Διοίκηση του ΟΣΕ όμως, διέταξε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για την ανακοίνωση και κάλεσε τα μέλη του ΔΣ του Παραρτήματος του ΣΣΠ να απαντήσουν σε ερωτήσεις που είχαν να κάνουν με τη συνδικαλιστική τους δράση. Πράξη απαράδεκτη να διώκονται εργαζόμενοι για τη συνδικαλιστική τους δράση και την ανησυχία τους για την εξέλιξη των έργων. Από ότι φαίνεται η Διοίκηση δεν ανέχεται παρατηρήσεις, κριτική και συμβουλές από το συνδικαλιστικό κίνημα. 
Καταγγέλλουμε τη Διοίκηση του ΟΣΕ πουποινικοποιεί τη συνδικαλιστική δράση οργάνων και εργαζομένων.
Καλούμε άμεσα τα Σωματεία αλλά και την Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών να πάρουν θέση για να προστατεύσουμε όλοι μαζί το συνδικαλιστικό κίνημα και τις συνδικαλιστικές δράσεις, από αντιδημοκρατικές συμπεριφορές, διότι πιστεύουμε ότι τα φαινόμενα αυτά θα έχουν και συνέχεια. 
Καλούμε τους εργαζόμενους σε συνεχή επαγρύπνηση και συσπείρωση στα Σωματεία για να αντιμετωπίσουμε τις αντεργατικές πολιτικές.-

TO ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ
ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου