Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017

O OΣΕ επιβεβαίωσε το στέκι της έλξης, η ΡΑΣ να απαντήσει στην Ελληνική Κοινωνία


Μετά τις δηλώσεις του κ. Πετράκη είναι πλέον ξεκάθαρο ότι καμία ιδιωτική εταιρεία δεν είχε καταθέσει αίτημα για εκπαίδευση μηχανοδηγών, ενώ ακόμα πιο ξεκάθαρο είναι ότι 
η παραφιλολογία για την λειτουργία  είχε εδραιωθεί στην πρόσληψη και πιστοποίηση συνταξιούχων, όπως καταγγέλαμε μήνες τώρα.


Το τελευταίο σενάριο που κυκλοφορεί στην σιδηροδρομική πιάτσα αφορά προτάσεις  που θέλουν να πιστοποιήσουν συνταξιούχους για 2 χρόνια, όσα δηλαδή θα χρειαστεί για να εκπαιδευτούν τα παιδιά (των συνταξιούχων;) -που θα προσλάβουν  ως επιπλέον αντάλλαγμα για την παροχή υπηρεσίας  - και να βγούν στην αγορά νέοι μηχανοδηγοί.
Αυτό που δεν υπολόγιζαν όσοι το τελευταίο διάστημα έψαχναν σε Ευρωπαϊκές χώρες να ανακαλύψουν ακόμα και το ανώτατο όριο ηλικίας για μηχανοδηγούς,- προσπαθώντας να περάσουν απο την πίσω πόρτα  συνταξιούχους με την μεθοδολογία αυτή- είναι η κατακραυγή της Ελληνικής Κοινωνίας και η διάθεση του Σωματείου μας για ακραία σύγκρουση για το θέμα αυτό.

Δεν είναι δυνατό γραφειοκράτες  -που έχουν διασφαλίσει την θέση εργασίας τους- να θεωρούν πως η ταλαιπωρημένη απο τα μνημόνια  Ελληνική Κοινωνία θα δεχτεί την επιστροφή συνταξιούχων σε μια τόσο κρίσιμη ειδικότητα, πόσο μάλλον όταν τα παιδιά της επιλέγουν τον δρόμο της μετανάστευσης εξαιτίας της ανεργίας των νέων στην χώρα που ξεπερνά το 50%.

Ο κ. Τσιαμαντής,Πρόεδρος της ΡΑΣ, συνταξιούχος σιδηροδρομικός (αν δεν κάνουμε λάθος) οφείλει να απαντήσει στην Ελληνική Κοινωνία μετά τις δηλώσεις του κ..Πετράκη αν τελικά ο πόνος του για την πιστοποίηση μηχανοδηγών αφορούσε τους συνταξιούχους που θέλουν να πιστοποιήσουν ιδιώτες.

Το στέκι της έλξης, γνωρίζει πολύ καλά τι συμβαίνει .
Και απευθύνουμε και ένα ξεκάθαρο μήνυμα στην ΡΑΣ.
Να απεμπλέξει ΤΩΡΑ  την μαθητεία των 22 βοηθών μηχανοδηγού απο τα σχέδια που απεργάζονται κύκλοι για την πιστοποίηση συνταξιούχων.Κύκλοι που εξυπηρετούν συμφέροντα που εξοργίζουν τον σιδηροδρομικό κόσμο.
Το πρόγραμμα εκπαίδευσης έχει εκδοθεί απο τον ΟΣΕ, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ το έχει ζητήσει και έχει εγκριθεί απο πέρυσι τον Απρίλη και το θέμα κολλάει σε δήθεν κανονιστικές ελλείψεις.
Προφάσεις εν αμαρτίες λέμε εμείς .ΞΕΚΑΘΑΡΑ.

Αντί κάποιοι  να ψάχνουν να βρούν ποιο είναι το ηλικιακό όριο για την άσκηση του επαγγέλματος του μηχανοδηγού (λησμονώντας φυσικά διατάξεις Νόμων), ας ασχοληθούν με την ΑΜΕΣΗ επίλυση του θέματος των 22 βοηθών μηχανοδηγού.
Γιατί η υπομονή έχει και όρια.


Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 


Υ.Γ. Το στέκι έχει ξεκαθαρίσει ότι η σύγκρουση για το θέμα της επιστροφής συνταξιούχων θα είναι ακραία.
Στους πρώην -συνταξιούχους- συναδέλφους, που ίσως νόμιζαν ότι ο δρόμος για την επιστροφή τους είναι ορθάνοικτος,συνιστούμε να ακούσουν την φωνή της λογικής.
Δεν θέλουμε να τους έχουμε απέναντι, θέλουμε να τους έχουμε δίπλα μας στους αγώνες για καλύτερες συντάξιμες αποδοχές που θα διασφαλίζουν την αξιοπρεπή τους διαβίωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου