Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Κυριακή 5 Μαρτίου 2017

Καταγγελία απο το Δίκτυο φαντάρων Σπάρτακος για την τιμολογιακή πολιτική της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Δημοσιεύουμε την καταγγελία που λάβαμε αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να ενημερώσουμε ότι σε επικοινωνία μας με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ πληροφορηθήκαμε ότι η έκπτωση του 25% χορηγείται κανονικά. Διαβάζουμε :
Στρατός, εργολάβοι, τοπικοί παράγοντες, και ιδιωτικές εταιρίες πίνουν το αίμα τον φαντάρων και τους κόβουν μέχρι και την έκπτωση στα τραίνα και
τα ΚΤΕΛ.
Ταυτόχρονα, το ΓΕΣ αδιαφορεί, κάνει τα στραβά μάτια και πουλά εθνικιστική προπαγάνδα ότι συνάδελφοι ζητούν Αμετάθετο στον Έβρο!
Δηλαδή, μας κοροιδεύει κατάμουτρα... 
Ολόκληρο εισιτήριο κόβουν τα ΚΤΕΛ Έβρου!

Συνάδελφοι καταγγέλλουν στην Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων:


Εδώ και αρκετές μέρες η ΤΡΑΙΝΟΣΕ μας έχει κόψει την έκπτωση 25%. Ταυτόχρονα στα ΚΤΕΛ επικρατεί μία απαράδεκτη κατάσταση όπου κάποια ΚΤΕΛ δεν κόβουν μειωμένο εισιτήριο και κάποια άλλα κόβουν. Ένα από αυτά που δεν κόβεται εισιτήριο είναι τα ΚΤΕΛ Έβρου! 
Δεν φτάνει που έχει κοπεί η δωρεάν μεταφορά που κάποτε υπήρχε, έρχονται να κόψουν ακόμα και τα ψίχουλα, επιβαρύνοντας ακόμα περισσότερο την ζωή των συναδέλφων και τις οικογένειές τους. 

Δεύτερη ειρωνεία είναι ότι στους μόνιμους αξιωματικούς και υπαξιωματικούς, το μειωμένο εισιτήριο ισχύει κανονικά. 
Αναρωτιόμαστε γιατί ισχύει αυτό μόνο που η απάντηση είναι μπροστά στα μάτια μας! 
 Αυτό που γίνεται είναι μία συνεργασία τοπικών παραγόντων με τους μονίμους που στηρίζουν την κοινωνία στις απομακρυσμένες περιοχές, αφήνοντας άλλη μία φορά στο έλεος τους φαντάρους που ούτως ή άλλως είμαστε περαστικοί και αναγκαζόμαστε να κρατήσουμε λεφτά για μεταφορικά, ακόμα και αν δεν έχουμε λεφτά για να βγούμε στις εξόδους μας. Τα μικρά και μεγάλα αφεντικά στις ακριτικές περιοχές είναι χέρι χέρι με τις μονάδες και τον στρατό, τις λέσχες εφέδρων και τους ακροδεξιούς. Δεν λέμε κάτι καινούριο, όμως τώρα φαίνεται ότι θεμέλιο στις σχέσεις αυτές είναι, (τι άλλο;) το χρήμα.»

Τα ιδιωτικά συμφέροντα των εταιριών, της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της τοπικής κοινωνίας είναι σε σύμπλευση με την μνημονιακή πολιτική και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με θύμα τους φαντάρους και τις οικογένειές τους.
Θυμίζουμε τις δηλώσεις του νέου ΑΓΕΣ για τον στρατό που δεν έχει κρίση. Ο στρατός τελικά όχι μόνο δεν έχει κρίση αλλά όπως και τα αφεντικά, μεταφέρει την χασούρα του, τα εθνικιστικά σχέδια και τους ανταγωνισμούς των αστικών τάξεων Ελλάδας και Τουρκίας στις πλάτες μας. 
Δίνουνε λεφτά για εξοπλισμούς, για ασκήσεις και κόβουν λεφτά από τους φαντάρους. Καλούμε το ΓΕΣ να πάρει θέση. Να κόψει της αισχροκέρδεια εις βάρος συναδέλφων. Καλούμε τους συνάδελφους να αρνηθούν στα εκδοτήρια να πληρώνουν ολόκληρο εισιτήριο, να αναφέρουν το πρόβλημα αυτό στις μονάδες τους.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

2 σχόλια:

  1. Διευκρινίζω ότι η έκπτωση για φαντάρους 25% ισχύει κανονικά. Έχει βγει διευκρινιστική μάλιστα εδώ και 1,5 μήνα περίπου. Η έκπτωση για τους μόνιμους είναι 25% εν υπηρεσία και 15% εκτός υπηρεσίας. Απορώ με το άρθρο...

    Τάκης Κολοκοτρώνης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Διευκρινίζω ότι η έκπτωση για φαντάρους 25% ισχύει για αυτους που ειναι κατο των 25 χρονον αρα για νεους.Μεγάλη μερίδα των φοιτητών πάνε φαντάροι μετά τα 25 χρόνια

    ΑπάντησηΔιαγραφή