Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ : Απίστευτα πράγματα στην Ελληνική Βουλή με τους 250 απολυμένους του Μετρό!

Πραγματικά δεν χωρά ο νους αυτά που συμβαίνουν στο Ελληνικό Κοινοβούλιο τις τελευταίες ημέρες. Ντροπολογία και κοροϊδία για τους 250 απολυμένους του Μετρό! Ας δούμε όμως τι συνέβη, αποκλειστικά απο το στέκι της έλξης που επικοινώνησε και με τους συναδέλφους...
Όπως όλοι γνωρίζουν πριν 10 μέρες, ο Υπουργός Μεταφορών κ. Χρυσοχοϊδης είχε
απορρίψει τροπολογία για την επαναπρόσληψη των 250 απολυθέντων  (το 2010), παρά το ότι οι οργανικές θέσεις είναι κενές.
 Ωστόσο μετά απο πολλές παρεμβάσεις η τροπολογία επανήλθε σε άλλο Νομοσχέδιο απο  19 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, Νομοσχέδιο το οποίο θα ψηφιζόταν σήμερα.

Μάλιστα ο Υφυπουργός Μεταφορών κ. Παπαδόπουλος έκανε και δήλωση λέγοντας πως η Κυβέρνηση δέχεται την τροπολογία που στήριξαν και ΟΛΑ τα κόμματα της Αντιπολίτευσης (ιστορικά δύσκολα θα ξαναβρούμε τέτοια στήριξη).

Όλα εκτός απο το ...2ο κόμμα της Συγκυβέρνησης (ΠΑΣΟΚ) που σύμφωνα με πληροφορίες έβαλε βέτο για την συγκεκριμένη τροπολογία απειλώντας ακόμα και με πτώση της Κυβέρνησης σε περίπτωση που ψηφιζόταν!
Αποτέλεσμα ;  Ο επικεφαλής των 19 βουλευτών της ΝΔ που κατέθεσαν την τροπολογία Θανάσης Μπούρας απέσυρε την τροπολογία και οι συνάδελφοι βρέθηκαν και πάλι στο κενό....

Το στέκι της έλξης μίλησε και με τον συνάδελφο Αντώνη Σταματόπουλο απο το Μετρό , ο οποίος εξέφρασε την απογοήτευση και οργή του για τα όσα συνέβησαν.
Την ίδια ώρα λέμε εμείς , η απερχόμενη Συγκυβέρνηση καταθέτει και ψηφίζει σωρηδόν τροπολογίες για εξυπηρετήσεις μικροσυμφερόντων έχοντας προκαλέσει την σφοδρή αντίδραση όλων των κομμάτων της Βουλής.
Συνολικά πάνω απο 180 (!!!!) τροπολογίες έχουν κατατεθεί τις τελευταίες 48 ώρες. Και η μόνη που δεν πέρασε είναι αυτή που αφορά 250 απολυμένους συναδέλφους....
Παρακολουθούμε το θέμα και θα επανέλθουμε.

To στέκι της Έλξης - Το blog των μηχανοδηγών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου