Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

Παρέλυσε το Βέλγιο λόγω απεργίας στα μέσα μαζικής μεταφοράς

Καθηλωμένες για ένα τουλάχιστον εικοσιτετράωρο παρέμειναν οι επίγειες, εναέριες και θαλάσσιες μεταφορές στο Βέλγιο, εξαιτίας της γενικής απεργίας που είχαν προγραμματίσει τη Δευτέρα τα συνδικάτα των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς, αντιδρώντας στις πολιτικές λιτότητας που εφαρμόζει η κυβέρνηση των Βρυξελλών.Σύμφωνα
με διεθνή μέσα ενημέρωσης
τουλάχιστον 600 πτήσεις από και προς την χώρα ακυρώθηκαν εν όψει των χειμερινών διακοπών, ενώ δεν πραγματοποιήθηκε κανένα δρομολόγιο σε πλοία, τρένα, μετρό και λεωφορεία.


 Προβλήματα δημιουργήθηκαν και στα δρομολόγια των τρένων της Eurostar, με τους συρμούς να τερματίζουν τα ταξίδια τους στην πόλη Λιλ της βόρειας Γαλλίας, χωρίς να εισέρχονται στο βελγικό έδαφος.

Περισσότεροι από 100.000 εργαζόμενοι πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο των Βρυξελλών, με τη συμμετοχή του συνόλου των εργατικών συνδικάτων της χώρας.
Ισχυρή, ωστόσο, υπήρξε και η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων στη βελγική πρωτεύουσα, με δεκάδες χιλιάδες αστυνομικούς και αντλίες νερού να ακολουθούν από κοντά τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας.

Η νέα βελγική κυβέρνηση, η οποία ανέλαβε την εξουσία τον Οκτώβριο, προκάλεσε αναστάτωση στα συνδικάτα μετά και την ανακοίνωση των προθέσεών της για αύξηση στα όρια ηλικίας ως προς τη συνταξιοδότηση, ακύρωση των αυξήσεων σε μισθούς του Δημοσίου στο επίπεδο του πληθωρισμού, αλλά και περικοπές των δαπανών για την υγεία και την κοινωνική ασφάλιση.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση, τα μέτρα αυτά, πρόκειται να οδηγήσουν στην εξοικονόμηση 11 δισ. ευρώ, αλλά την οπτική αυτή δε συμμερίζονται οι εργαζόμενοι, που θεωρούν πως υπονομεύεται ο κοινωνικός χαρακτήρας του κράτους.

tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου