Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

Μιλτιάδης ο 32ος μηχανοδηγός που φεύγει χωρίς το ευθύνης....


Ο χρόνος κλείνει και το στέκι της έλξης συνεχίζει να μετρά τους μηχανοδηγούς που συνταξιοδοτούνται χωρίς το επίδομα ευθύνης, που πληρώνουν την πραξικοπηματική απόφαση των ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ Έλξης να καταστρατηγήσουν την ομόφωνη απόφαση των Έκτακτων Γενικών Συνελεύσεων του περασμένου Μαρτίου για το θέμα. Απο τότε έχουν περάσει 8 μήνες και οι διαβεβαιώσεις, οι υποσχέσεις και τα παχιά λόγια των συνδικαλιστών της πλειοψηφίας έμειναν στο ράφι. Ο συνάδελφος που συνταξιοδοτήθηκε είναι ο 

Μιλτιάδης Καρκούλιας, Μηχανοδηγός απο τον Πύργο.

Εμείς του ευχόμαστε ότι καλύτερο στην νέα φάση της ζωής του και θα χαιρόμαστε να τον βλέπουμε στα τρένα.
Στους συνδικαλιστές της πλειοψηφίας του Σωματείου μας,συνιστούμε τώρα που κλείνει ο χρόνος να κάνουν αυτοκριτική.Μεγάλη λέξη και πράξη.Γιατί οι δικαιολογίες που ακούγονται  προκαλούν ακόμα περισότερο τους μηχανοδηγούς για την σημερινή κατάντια του κλάδου μας.

Μπορεί κάποιοι να παραιτήθηκαν ( Θεοδωρόπουλος - ΠΑΣΚ ) γιατί προφανώς δεν μπορούσαν να εξηγήσουν το πως κάτι το οποίο διαβεβαίωναν ότι θα κερδηθεί- τελικά χάθηκε, αλλά η  πραξικοπηματική ενέργεια των 7 των ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ  τον Απρίλη του 2014 έχει ανοίξει πραγματικά βαθιά πληγή στην λειτουργία του Σωματείου μας.
Ποτέ και κανείς δεν μπορεί να ξεχνά πως 7 συνδικαλιστές ΚΑΤΑΣΤΡΑΤΗΓΗΣΑΝ απόφαση Γενικής Συνέλευσης, στην οποία συμμετείχαν εκατοντάδες μηχανοδηγοί.

Καμία δικαιολογία δεν υπάρχει και φυσικά όλα αυτά δείχνουν το γιατί οι εργαζόμενοι γυρνούν την πλάτη στους επαγγελματίες των συνδικάτων.

Σε αυτούς τους 7-επαγγελματίες του συνδικαλισμού εμείς θυμίζουμε τους 32 που συνταξιοδοτήθηκαν μετά τις 13 Μαίου και θα δουν την σύνταξη τους μειωμένη.Και ακόμα ο χρόνος δεν έχει κλείσει....

Μακρίδης Λευτέρης  - Μηχανοδηγός  Δράμας 
Θοδωρής Εξαρχάκος  - Μηχανοδηγός ΜΑΙ 
Δημήτρης Κουντούρης - Μηχανοδηγός ΜΑΙ
 Γιώργος Μιχαλόπουλος - Μηχανοδηγός ΜΑΙ
Τάσος Κυνηγόπουλος  - Μηχανοδηγός ΜΘ
 Ματθαίος Ζολώτας     - Μηχανοδηγός ΜΘ
 Μιχάλης Στανιτσόπουλος   - Μηχανοδηγός ΜΘ 
Καραντζάς Άγγελος - Μηχανοστάσιο ΜΘ
Τριανταφυλίδης Τριαντάφυλος - Μηχανοστάσιο ΜΘ
Φαρμάκης Βασίλης - Μηχανοστάσιο ΜΑΙ
Δημητρακόπουλος Τρύφωνας - Μηχανοστάσιο Πάτρας
Σχοινοπλοκάκης Δημήτρης - Μηχανοστάσιο ΜΑΙ
Ριζάκης Γιάννης - Μηχανοστάσιο Λάρισας
Κανέλης Αποστολής- Μηχανοστάσιο Βόλου 
Γιώργος Καρακάσης - μηχανοστάσιο Λάρισας
Νίκος Κουτουμάς - μηχανοστάσιο ΜΘ
Αθανασόπουλος Τάσος - μηχανοστάσιο Πύργου
Τσακμάκης Σωτήρης - μηχανοστάσιο Λάρισας
Κόχυλας Στέλιος - ΜΑΙ
Τσιρτσίδης Σαράντης - Μηχανοστάσιο Αλεξανδρούπολης
Μελιόπουλος Αντώνης - ΜΘ
Κορδάς Αποστόλης - Μηχανοστάσιο Πάτρας
Κολυπέρας Θύμιος - Μηχανοστάσιο Πάτρας
Βελλής Ζαφείρης - ΜΑΙ
Βισβάρδης Αντώνης - ΜΑΙ
Στεφιάδης Χαράλαμπος - ΜΘ
Γιώργος Μπουλέτος- ΜΑΙ
Αποστόλης Γκικούδης-Μηχανοστάσιο Αλεξανδρούπολης 
Σεμερτζίδης Λευτέρης -ΜΘ 
Παλιανόπουλος Δημήτρης-ΜΘ
 Κωνσταντόπουλος Φίλιππας -Κιάτο
Καρκούλιας Μιλτιάδης - Πύργος

Το στέκι της Έλξης - Το blog των μηχανοδηγών



1 σχόλιο:

  1. 45 μεταταχθέντες, πλήρωσαν το 2010 την "ανικανότητα" των ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ και την στήριξη της Κυβερνητικής πολιτικής.
    32-μέχρι στιγμής- πληρώνουν το 2014 με το επίδομα ευθύνης.Όταν το φαινόμενο επαναλαμβάνεται δεν είναι απλά "ανικανότητα".Είναι πρόκληση δε να υποστηρίζουν ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ ότι ο κλάδος κέρδισε με την τελευταία ΣΣΕ. Χάσαμε πάνω απο 30% σε τακτικές αποδοχές απο το 2012 και καλά θα κάνουν να μην το ξεχνάνε.Το αν τα χάσανε και άλλοι ποσώς ενδιαφέρει τους μηχανοδηγούς και τις οικογένειες τους. Γιατί όποιος έχει ανέβει στην γαμημένη την βαρδαμάνα και έχει ακούσει το ατσάλι στην καμπύλη, καταλαβαίνει τι λέω.
    Ακόμα δεν μας έχουν εξηγήσει γιατί χάσαμε και το επικίνδυνο για 5 μήνες, γιατί αναστείλανε τις απεργίες στα εμπορικά(που ήτανε και νόμιμες)και πόσα ακόμα.
    Και επειδή μας έχει ζαλίσει ένας ανώνυμος με τον Μάρκο(και επειδή και ο Μάρκος μας έχει ζαλίσει στο ψιθυριστό - ντρέπεται να έρθει και να τα πει σε συνελεύσεις)ας κρεμάσει στον τοίχο το χαρτί για να αποδείξει ότι δεν είναι ελέφαντας και να τελειώνει η ιστορία.
    Όλοι ξέρουμε ότι τρέφει προσωπικά άσβεστο μίσος και δεν μιλιέται με το μισό μηχανοστάσιο,ότι 3 φορές πήγαν να τον αρπάξουν 3 διαφορετικοί - και αξιόλογοι- συνάδελφοι και γλίτωσε στο παρά τσακ.
    Ας αποδείξει ότι λέει αυτός αλήθεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή