Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

Η ΕΡΓΟΣΕ δημοπρατεί το έργο Ψαθόπυργος – Ρίο, ύψους 174 εκατ. ευρώ

Ένα ακόμη σημαντικό έργο του σύγχρονου σιδηροδρομικού δικτύου, που θα ενώνει την Πάτρα και την Αχαΐα με την Αθήνα, δημοπρατείται από την ΕΡΓΟΣΕ.Η ΕΡΓΟΣΕ αποφάσισε την δημοπράτηση ενός επί πλέον τμήματος του σιδηροδρομικού ΠΑΘΕΠ και πιο συγκεκριμένα, του
τμήματος από Ψαθόπυργο έως την ευρύτερη περιοχή του Ρίου, συνολικού μήκους 10,5 km, επί του άξονα Κόρινθος – Πάτρα.

Σύμφωνα με την κοινή απόφαση υπουργών ΥΠΟΜΕΔΙ και Ανάπτυξης, η εν λόγω εργολαβία θα χρηματοδοτηθεί, μαζί με την, σε πλήρη εξέλιξη, εργολαβία του τμήματος Αίγιο - Ψαθόπυργος, από το νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα Connecting Europe Facility (CEF) 2014-2020, στο πλαίσιο κονδυλίου, ύψους 580 εκατ. ευρώ κοινοτικής συνδρομής.

Πρόκειται για τη κατασκευή της υποδομής της διπλής ηλεκτροκινούμενης σιδηροδρομικής γραμμής, με σύγχρονο σύστημα σηματοδότησης και τηλεδιοίκησης, χωρίς ισόπεδες διαβάσεις και αποσκοπεί στον περιορισμό των ατυχημάτων, τη βελτίωση των ελληνικών μεταφορών με σιδηρόδρομο, τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του σιδηροδρόμου, ως προς τα άλλα μεταφορικά μέσα, και την υποβοήθηση της οικονομικής ανάπτυξης της Πελοποννήσου αλλά και της Εθνικής Οικονομίας γενικότερα. 

Στο έργο περιλαμβάνονται και οι παρεμβάσεις για την αποκατάσταση του οδικού δικτύου και των λοιπών δικτύων, στα σημεία που θίγονται από τις κατασκευές. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε περίπου 174 εκατ. ευρώ και η διάρκεια κατασκευής του είναι 36 μήνες.

metaforespress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου