Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

Επιστολή μαθητών σε Διοικήσεις ΟΣΕ - ΕΕΣΣΤΥ με θέμα την κανονική τους πρόσληψη

Δημοσιεύουμε την επιστολή που απέστειλαν οι προσληφθέντες μαθητές στις Διοικήσεις των ΟΣΕ και ΕΕΣΣΤΥ. Οι ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ οργανώθηκαν σε 2 ενώσεις και στην επιστολή τους ζητούν απο τις Διοικήσεις μια συνάντηση για τα θέματα που τους απασχολούν.΄Αποψη μας είναι ότι σε μια περίοδο που η έλλειψη προσωπικού είναι τεράστια, θα πρέπει ΚΑΙ η Ομοσπονδία να στηρίξει τα αιτήματα.
Ολόκληρη η επιστολή > _ Κύριοι,
Λαμβάνουμε το θάρρος να σας αποστείλουμε αυτό το γράμμα καθώς
βλέπουμε ότι δεν υπάρχει καμία ενημέρωση σχετικά με εμάς και το τι θα επακολουθήσει μετά το τέλος των συμβάσεων που έχουμε υπογράψει.

_ Γνωρίζουμε πολύ καλά τις αδυναμίες που έχει ο Ο.Σ.Ε.  και η Ε.Ε.Σ.Σ.Τ.Υ,  κυρίως στο θέμα της έλλειψης δυναμικού αυτή την στιγμή.

_ Τον Νοέμβριο του 2013 με την προσέλευση των μαθητών όλα τα συνεργεία και των δύο οργανισμών ’’πήραν ξανά ζωή’’ , καθώς ελπιδοφόροι και γεμάτη όρεξη για εργασία νέοι διάφορων ειδικοτήτων τα στελέχωσαν.

_ Τον Ιούνιο του 2015 τα τμήματα αυτά θα επανέλθουν στην προηγούμενη παρακμή και πιθανόν σε δυσχερέστερη κατάσταση απ’ ότι ήταν προηγουμένως, αφού μεγάλος αριθμός  σε ποσοστό 10% του μόνιμου προσωπικού συνταξιοδοτείται.
 Η λύση των συνεχόμενων προσλήψεων έκτακτου δυναμικού δεν θα ωφελήσει. Δυστυχώς με την πάροδο του χρόνου ο αριθμός του μόνιμου προσωπικού θα μειώνεται μέχρι κάθε συνεργείο να δηλώσει αδυναμία ανταπόκρισης των εργασιακών του καθηκόντων και συνεπώς να διαλυθεί.
Από εσάς εξαρτάται και σε εσάς εναπόκεινται να σταματήσει αυτή η κατάσταση, να μην παραμείνει στείρα και χαθεί αυτή η γνώση που με τόσο κόπο έχει μεταδοθεί από τους τεχνίτες στους μαθητές.

_ Είναι αναγκαίο οι μαθητές στο άμεσο μέλλον να υποστηρίξουν τις θέσεις εργασίας που κατέχουν για να μπορέσει ο Ελληνικός Σιδηρόδρομος να ξεφύγει από τη δυσμενή κατάσταση που βρίσκεται σήμερα.
  
_Αναμένουμε την απάντηση σας όπως επίσης και μια συνάντηση με εσάς. Σας ευχαριστούμε για τον χρόνο σας  
  
Κεντρική                                                                                       
Ένωση                                                                                             Ένωση           
Μαθητών                                                                                       Μαθητών  
Αττικής                                                                                           Θεσ/νίκης
Ο.Σ.Ε – Ε.Ε.Σ.Σ.Τ.Υ                                                                       Ε.Ε.Σ.Σ.Τ.Υ                  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου