Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

Αντιδράσεις απο την χτεσινή μας ανάρτηση για τις δικαστικές αποφάσεις....

Προκαλούμε δημόσια το Σωματείο μας, να ενημερώσει τους μηχανοδηγούς ποιες αγωγές τρέχουν ενάντια στο ενιαίο μισθολόγιο ή τις μισθολογικές μειώσεις απο το 2010. Το προκαλούμε, την ώρα που σε άλλες ΔΕΚΟ έχουν ΚΕΡΔΙΣΕΙ πρωτόδικα ή με αποφάσεις ελεγκτικού συνεδρίου αποφάσεις ,που το οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα στον σιδηρόδρομο έχει θάψει στα άδυτα συρταριών κυριολεκτικά.Για ποιες θετικές σκέψεις μιλούν λοιπόν για την υλοποίηση δικαστικών αποφάσεων, όταν δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ επίσημη γνωμάτευση , ενώ στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ το θέμα δεν έχει καν συζητηθεί;
Προκαλούμε δημόσια την Ομοσπονδία να μας πεί τι έχει κάνει για
το θέμα των ΤΕΙ -ΑΕΙ στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Γιατί αυτό που εμείς ξέρουμε αναφέρεται σε άτακτη υποχώρηση της ΠΟΣ επειδή οι Διοικήσεις θα εφαρμόσουν άλλες αποφάσεις που δεν "συμφέρουν".Μάλιστα για το θέμα, εργαζόμενοι απηυδισμένοι απο την ανυπαρξία της ΠΟΣ και της ΠΕΠΕ, έχουν κινηθεί ΑΤΟΜΙΚΑ,ενώ άλλοι συνταξιοδοτήθηκαν χάνοντας πραγματικά δικαιώματα.


Όσον αφορά τις μισθολογικές προαγωγές το Σωματείο μας είχε πάρει συγκεκριμένη απόφαση σε συνεδρίαση του τον περασμένο Mάρτιο. 
Αν μετά απο 9 μήνες θυμήθηκε την ύπαρξη του ....μισθολογίου , ας θυμίσουμε και εμείς στην πλειοψηφία ότι το μισθολόγιο ψηφίστηκε (Ν.4093/12) τον Νοέμβριο του 2012.Αν 16 μήνες μετά οι συνδικαλιστές της πλειοψηφίας (ΔΑΚΕ - ΠΑΣΚ) κατάλαβαν ότι δεν είχαν διαβάσει τον Νόμο και έλεγαν και ψήφιζαν ΆΛΛΑ σε επίσημες συνεδριάσεις, είναι όχι μόνο ακατάλληλοι , αλλά ΚΑΙ επικίνδυνοι.

Τέλος και επειδή τα παπαγαλάκια που έταζαν αναδρομικά (με τις δικαστικές αποφάσεις που κέρδισαν οι εργαζόμενοι των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης )αποκαλύφθηκαν με μια μόλις ανάρτηση(τα αναδρομικά έγιναν...θετικές σκέψεις), τονίζουμε το εξής >

Όλα αυτά συμβαίνουν γιατι οι πλειοψηφίες στήριξαν κ στηρίζουν την Κυβερνητική πολιτική.

ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ Έλξης δεν έχουν καμία εξουσιοδότηση να συζητήσουν Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.
Μετά την καταστρατήγηση της απόφασης της Γενικής Συνέλευσης πέρυσι απο την πλειοψηφία των 7 ,ΚΑΝΕΙΣ μηχανοδηγός δεν τους εμπιστεύεται πλέον. Η δοτή αυτή πλειοψηφία-μειοψηφία στην συνείδηση ΌΛΩΝ- δεν μπορεί να δεσμεύσει τον κλάδο για άλλη μια χρονιά.
Άλλωστε η υπάρχουσα ΣΣΕ λήγει τον Μάιο , οι πολιτικές εξελίξεις τρέχουν  ενώ έχουμε και εκλογές τον Μάιο στο Σωματείο μας. 
Θυμίζουμε ότι και πέρυσι τον Μάιο όταν εδώ στο στέκι φωνάζαμε ότι δεν υπάρχει λόγος να τρέχει η ΠΟΣ πριν τις Ευρωεκλογές να υπογράφει ΣΣΕ, δεν εισακουστήκαμε. Τότε ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ θέλαν να υπογράψουν για να στηρίξουν προφανώς τα κόμματα της Συγκυβέρνησης. 
Μετά τις εκλογές (κ με το αποτέλεσμα ενάντια στην Συγκυβέρνηση )υπογράφηκαν πολύ καλύτερες ΣΣΕ.

ΑΝ θέλουν να γίνουν συζητήσεις , το κείμενο θα πρέπει να περάσει και να ΕΓΚΡΙΘΕΙ απο Γενικές Συνελεύσεις.

Το στέκι της Έλξης - Το blog των μηχανοδηγών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου