Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014

Μην μιλάτε για....να πληρωθείτε ! (Λένε οι συνδικαλιστές των ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ Έλξης)

Δειλοί μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα , προσμένουν ίσως κάποιο θαύμα....
Πραγματικά δεν είχαμε καμία όρεξη Χριστουγεννιάτικα να έχουμε αντιπαραθέσεις με την πλειοψηφία της ΠΕΠΕ, με τις παρατάξεις δλδ της Συγκυβέρνησης των ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ.Αλλά είναι γνωστό ότι όταν μας τσιγκλάνε απαντάμε.Την προηγούμενη εβδομάδα λοιπόν και μετά την ανάρτηση που έκανε το στέκι της έλξης για την πληρωμή των υπερωριών των μηνών Σεπτεμβρίου - Οκτωβρίου, επικοινώνησε μαζί μας
μέλος του ΔΣ της ΠΕΠΕ , ζητώντας μας να κατεβάσουμε την ανάρτηση γιατί προκαλούμε και θα την πάρει πίσω (την απόφαση για την πληρωμή) η Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ (Θα ζητήσουν και άλλοι κλάδοι, και αυτά δεν τα λέμε κτλπ).


Ο υπεύθυνος διαχείρισης απάντησε ευγενικά ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει γιατί 

1. Το χαρτί με την έγκριση για το θέμα είχε ήδη υπογραφεί και 
2. δεν υπάρχει κανένας λόγος να φοβούνται οι μηχανοδηγοί για τα δεδουλευμένα τους.

Ο συνάδελφος Γενιδούνιας απάντησε έτσι γιατί είχε υπόψην του και απόφαση της Επιθεώρησης Εργασίας που αναγκάζει τον ΟΣΕ να καταβάλει το ΣΥΝΟΛΟ των δεδουλευμένων υπερωριών . (είναι γνωστό ότι λόγω της συνδικαλιστικής του ιδιότητας κινείται καθημερινά στους χώρους και έχει επικοινωνία με άλλα όμωρα Σωματεία και συνδικαλιστές).

Αυτό που μας έκανε λοιπόν εντύπωση είναι η επίκληση του φόβου.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η ΔΑΚΕ και η ΠΑΣΚ τρομάζουν το προσωπικό για να μην μιλά για όσα ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ,
Δεν είναι η πρώτη φορά που ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ προσπαθούν να κάνουν τους μηχανοδηγούς να αισθανθούν ένοχοι και ότι κάτι κρύβουν.
Δεν είναι η πρώτη φορά που επικαλούνται  συνδικαλιστές το στέκι της έλξης, για να προσπαθήσουν να καλύψουν την δεδομένη ανικανότητα τους. (Αν το γράψετε θα το χάσουμε και πόσα άλλα).
Δεν γράψαμε απο επιλογή ότι για άλλη μια φορά τους πιάσαμε στα πράσα στο γραφείο του ΔΙΚΑΜ να συζητάνε με τον αγαπημένο τους Διευθυντή, πίσω απο κλειστές πόρτες και χωρίς να ενημερώσουν καμιά άλλη παράταξη.

Τους μάθαμε πλέον και τους ξέρουν όλοι οι μηχανοδηγοί.

Δυστυχώς για τις ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ ακολουθούν την πεπατημένη της Κυβέρνησης που φεύγει.
Αλλά το να  επιστρατεύουν το φόβο δείχνει τον πραγματικό τους εαυτό και κυρίως ...τον πανικό τους.

180 τροπολογίες περάσανε σε 4 μέρες στην Βουλή και δεν καταφέραμε να περάσουμε αυτήν για τις υπερωρίες, που ρυθμίζει τα ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ των μηχανοδηγών,λόγω της έλλειψης προσωπικού.
ΑΝΤΙ λοιπόν ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ να σιωπούν,προκαλούν και το κοινό αίσθημα λέγοντας ότι....αν το γράψει το στέκι θα χάσουν οι μηχανοδηγοί, τα ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ τους.
Τόση αγωνία για να στηρίξουν την απερχόμενη Κυβέρνηση, ούτε ο Άδωνις και ο Μπενίτο δεν έχουν....Νισάφι!

Όπως γράψαμε και στην αρχή....
"Δειλοί μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα , προσμένουν ίσως κάποιο θαύμα"


Το στέκι της Έλξης - Το blog των μηχανοδηγών



1 σχόλιο:

  1. εδω βγαζουν αναρτησεις οτι κλεινει η ψαλιδα !!!!! ποσα σλογκαν εχουν περασει ......τι να πρωτοθυμιθεις.. το εμας δεν θα μας πειραξει αυτοι του προαστιακου θα χασουν( και τελικα δεν μπηκαν μονο οι προαστιακοι στο ενιαιο μισθολογιο )....οπως παντα ολα τα οπλα στον πολεμο (τρομος,φοβος,απειλες,ψεματα κα) αποτελεσμα ο κλαδος στο ναδιρ. 70% στις ετησιες απολαβες τι αλλο θελετε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή