Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2014

«Οργισμένη» επιστολή στον ΟΣΕ από Παπαστεργίου για το δυστύχημα στα Τρίκαλα

Οργισμένη επιστολή στον ΟΣΕ απέστειλε ο Δήμαρχος Τρικκαίων, με αφορμή το – ακόμη ένα – δυστύχημα σε διάβαση εντός των Τρικάλων. Απώτερος στόχος, όμως, είναι η διάβαση στο Κηπάκι, με τον κ. Παπαστεργίου να προειδοποιεί για τις σοβαρότατες πιθανότητες, παρόμοια περιστατικά να ξανασυμβούν. Σημειώνει, δε, την ανισορροπία στο σχετικό ψευτοδίλημμα «ανθρώπινη ζωή – κόστος», τασσόμενος υπέρ της υπεράσπισης της ανθρώπινης ζωής, με κάθε κόστος. Η επιστολή εστάλη στον κ. Δημήτρη Τζιβάρα,
Προϊστάμενο Υπηρεσίας Συντήρησης Γραμμής Κεντρικής και Νότιας Ελλάδας, της Δ/νσης Συντήρησης Γραμμής του ΟΣΕ. Κοινοποιήθηκε, δε, στον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΣΕ κ. Παν. Θεοφανόπουλο και στον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστό.

Το κείμενό της έχει ως εξής:

Κύριε Τζιβάρα,

Σε συνέχεια της μέχρι τώρα αλληλογραφίας μας για τα ζητήματα των διαβάσεων του ΟΣΕ, με ιδιαίτερη λύπη και εξαιρετικά μεγάλη αγανάκτηση, σας μεταφέρω, ως εκπρόσωπος όλων των κατοίκων της πόλης των Τρικάλων, την είδηση για ακόμη έναν θάνατο στις ράγες της σιδηροδρομικής γραμμής εντός του πολεοδομικού ιστού χθες 22/12/2014.

Ανεξαρτήτως των αιτιών του συγκεκριμένου θλιβερότατου περιστατικού, οφείλω να επισημάνω με όλη τη δύναμη της φωνής των 80.000 κατοίκων του Δήμου μας, ότι τέτοια περιστατικά είναι απαράδεκτα και ανεπίτρεπτα για την περιοχή ευθύνης σας.
Η ανθρώπινη ζωή δεν μπαίνει σε καμία ζυγαριά.

Κι εν όσω διαβάζετε αυτές τις γραμμές, σας υπενθυμίζω ότι επιμένετε στην κατάργηση της διάβασης στον οικισμό του Κηπακίου, παρά τις τρεις ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων για το αντίθετο.
Παρότι πολλές φορές σας έχω επισημάνει τους κινδύνους από αυτή την κίνηση, αφού θα συμβεί ό,τι ακριβώς και στα λοιπά σημεία της γραμμής (αυτοσχέδιες διαβάσεις), αδιαφορείτε πλήρως.

Παρότι έχω ήδη απευθύνει επιστολές, διαπιστώνω τεράστια αδιαφορία.
Με την τακτική αυτή δεν προσβάλλετε μόνο τον θεσμό του Δημάρχου, αλλά και τους κατοίκους του Δήμου μας.

Είστε, δυστυχώς, υπεύθυνοι για οτιδήποτε συμβεί μελλοντικά στο Κηπάκι, εάν επιμείνετε στην κατάργηση της διάβασης. Ειδικά όταν μοναδική σας ενασχόληση είναι το αν και πώς θα απομακρυνθούν οι υπάλληλοι με αρμοδιότητα τη φύλαξη της ισόπεδης διάβασης. Κάτι που φέρνει σε δύσκολη θέση την Περιφέρεια Θεσσαλίας και, κυρίως, δυσανασχετεί τους κατοίκους της περιοχής.

Υπενθυμίζω, επίσης, τη λύση που βρέθηκε και για την οποία τηλεφωνικώς σας ενημέρωσα ήδη. Να μην καταργηθεί, δηλαδή, η διάβαση, από τη στιγμή που η αρμόδια εταιρία, αδυνατεί μεν να κατασκευάσει νέο υλικό, μπορεί όμως να συνδέσει το υφιστάμενο υλικό, εάν ο ΟΣΕ το διαθέσει.

Ζητούμε ΑΜΕΣΑ την ανάκληση της απόφασή σας για αποξήλωση της διάβασης στο Κηπάκι, οποιοδήποτε κι αν είναι το κόστος που επικαλείστε.
Η ανθρώπινη ζωή είναι πάνω απ' όλα. Τουλάχιστον, μην προσβάλλετε τους συνδημότες μας.

1 σχόλιο:

  1. Τι σαχλαμάρες γράφει ο Δήμαρχος; Το κλείσιμο μιας Ισόπεδης Διάβασης ελαττώνει το κόστος λειτουργίας του ΟΣΕ. Η οικονομία είναι αναγκαία και επιβεβλημένη από το Μνημόνιο. Η ανθρώπινη ζωή, είναι πλέον αποδεδειγμένο, δεν έχει καμμία αξία. Με 4.000 αυτοκτονίες, έχει σημασία ένας ακόμα νεκρός στα Τρίκαλα, λόγω παράνομης Ι.Δ.; Αλλά για σταθείτε! Τα Τρίκαλα εκπροσωπούνται στη Βουλή από τον Ταμήλο! Γιατί δεν τον βάζουν να επιληφθεί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή