Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014

Είναι εκπαιδευμένοι και πιστοποιημένοι για εργασία σε δίκτυο υπό τάση οι νέοι πασακιοφύλακες;

Το στέκι της έλξης απευθύνει ένα ερώτημα στην Διοίκηση του ΟΣΕ, αλλά και στην Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών και περιμένει την απάντηση τους.

Ρωτάμε λοιπόν δημόσια ΑΝ οι ιδιώτες που ανέλαβαν την φύλαξη στις σιδηροδρομικές διαβάσεις είναι πιστοποιημένοι για εργασία σε δίκτυο υπό τάση.Θυμίζουμε προς όλες τις κατευθύνσεις ότι
όσοι σιδηροδρομικοί εργάζονται σε δίκτυο υπό τάση έχουν λάβει πιστοποίηση έπειτα απο γραπτές και προφορικές εξετάσεις, πιστοποίηση την οποία κάθε 5 χρόνια ανανεώνουν μετά απο επιμορφωτικά σεμινάρια.

Θυμίζουμε στην Ομοσπονδία μας, την υποχρέωση της να ψάξει το θέμα , καθώς αν έχουν συμβάν σε σημείο που υπάρχει ηλεκτροκίνηση και διάβαση, αν το προσωπικό ΔΕΝ είναι εκπαιδευμένο για να κάνει τις απαραίτητες ενέργειες μπορεί να έχουμε σοβαρές επιπτώσεις.

Τέλος, αν η Ομοσπονδία δεν κάνει τα ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ θα πρέπει να αναλάβει το Σωματείο μας να βγάλει το φίδι απο την τρύπα (για άλλη μια φορά).
Το θέμα συζητήθηκε διεξοδικά και στην τελευταία συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου όπου συμφωνήθηκε ότι οι μηχανοδηγοί έχουν σαφέστασα έννομο συμφέρον για όσα συμβαίνουν με το προσωπικό φύλαξης των διαβάσεων, καθώς η ελλειπής εκπαίδευση μπορεί να προκαλέσει συμβάντα στα οποία θα εμπλέκεται και το προσωπικό έλξης.

Περιμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις απαντήσεις απο τους αρμοδίους.

Το στέκι της Έλξης - Το blog των μηχανοδηγών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου