Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

Σε ποιο επίπεδο βρίσκονται ΤΡΑΙΝΟΣΕ-EEΣΣΤΥ

Αναδημοσιεύουμε απο την Καθημερινή άρθρο για την πορεία των ιδιωτικοποιήσεων

ΤΡΑΙΝΟΣΕ/ΕΕΣΣΤΥ: Η αρχική πρόθεση για την υποβολή προσφορών μέσα στον Δεκέμβριο του 2014 δεν ευοδώθηκε, όχι λόγω των πολιτικών εξελίξεων αλλά κυρίως εξαιτίας της
καθυστέρησης ολοκλήρωσης του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας της νέας αγοράς σιδηροδρομικών μεταφορών. 

Η αισιοδοξία ωστόσο για μια σημαντική συμφωνία είναι περιορισμένη, δεδομένου ότι για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ το ενδιαφέρον έχει περιοριστεί αποκλειστικά στη ρωσική RZD (Ρωσικοί Σιδηρόδρομοι). Η τελευταία, εκτός των προβλημάτων που αντιμετωπίζει λόγω των οικονομικών μέτρων της Δύσης προς τη Ρωσία, συναρτά το ενδιαφέρον της για τις ΤΡΑΙΝΟΣΕ/ΕΕΣΣΤΥ με την έκβαση στην αποκρατικοποίηση του ΟΛΘ. 
Η ίδια έχει ξεκαθαρίσει ότι ενδιαφέρεται υποχρεωτικά και για τα δύο περιουσιακά στοιχεία, κάτι που αν ισχύει, μένει να αποδειχθεί. Παράγοντες του ΤΑΙΠΕΔ ανέφεραν ότι, αν η ρωσική εταιρεία όντως ενδιαφέρεται, τότε θα πρέπει να καθαρίσει το τοπίο με έναν τρόπο αντίστοιχο εκείνου της Fraport στα περιφερειακά αεροδρόμια. Το «κουβάρι» αναμένεται να ξετυλιχθεί στις 2 Φεβρουαρίου 2015, οπότε ορίστηκε να γίνει η υποβολή των δεσμευτικών προσφορών.

WWW.kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου