Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

Γιατί δεν εφαρμόζονται οι δικαστικές αποφάσεις σε ΟΣΕ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΕΕΣΣΤΥ;

Το 2014 μας αφήνει σε λίγο, ωστόσο πολλά είναι τα προβλήματα που αφήνει στους σιδηροδρομικούς.Προβλήματα για τα οποία ευθύνεται και το συνδικάτο μας αφού δεν έκανε τα απαραίτητα (αυτονόητα ίσως )για να λυθούν αυτά.Ξεκινάμε με την υλοποίηση της απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου (Σεπτέμβριος 2014) που ΔΙΚΑΙΩΣΕ υπαλλήλους Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης για τις μειώσεις πέραν του 25% μετά την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου. Σύμφωνα με όσα αποφάσισε πλειοψηφικά το Ελεγκτικό Συνέδριο οι μειώσεις πέραν του 25% στις τακτικές αποδοχές είναι 
αντισυνταγματικές( για λόγους που εξηγεί αναλυτικά η απόφαση).

Παρά τα όσα έχουν κατά καιρούς ακουστεί για λίστες που υπάρχουν με αναδρομικά και έγκριση ποσών κτλπ, μέχρι στιγμής ΔΕΝ υπάρχει καμία ΑΠΟΛΥΤΩΣ γνωμοδότηση απο καμία απο τις Νομικές Υπηρεσίες του Οργανισμού που να ξεκαθαρίζει το θέμα.

Το θέμα γνωρίζει και η ΠΟΣ απο τον Σεπτέμβριο ωστόσο μέχρι σήμερα δεν έχει κινηθεί καμία διαδικασία ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ των χρημάτων.

Θυμίζουμε ότι τα ποσά που μειώθηκαν πέραν του 25% δεν αφορούν μόνο τους εργαζόμενους, αλλά και  συνταξιούχους, αφού μετά τις δεύτερες μειώσεις (απο 01.01.2013) η σύνταξη τους διαμορφώθηκε με τις νέες αποδοχές.

Ένα άλλο θέμα που ΔΕΝ έλυσε η Ομοσπονδία , παρά το ότι είχε ...δεσμευτεί ότι θα έκανε πολλά είναι αυτό της ένταξης των πτυχιούχων ΤΕΙ σε ανώτερο μισθολογικό κλιμάκιο ( ΑΕΙ) στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, όπως συνέβη και στον ΟΣΕ.
Πολλά είχαμε ακούσει απο την ΠΟΣ για προσφυγή στο ΣΕΠΕ , για αγωγές και πόσα ακόμα.Μέχρι σήμερα τίποτα δεν έγινε.

Τέλος , δεκάδες συνάδελφοι ακόμα περιμένουν τις οικονομικές προαγωγές.
Θυμίζουμε ότι την περασμένη Άνοιξη δεκάδες συνάδελφοι (κ πολλοί μηχανοδηγοί μεταξύ αυτών) είδαν τους βασικούς τους μισθούς να κατρακυλούν κατά δεκάδες ή εκατοντάδες Ευρώ, επειδή οι Διοικήσεις αποφάσισαν να μην προχωρήσουν τις οικονομικές προαγωγές(αλλαγές κλιμακίων που είχε κάνει αυτόματα το σύστημα).
Τότε και το Σωματείο μας , η ΠΕΠΕ , είχε αποφασίσει ότι ΘΑ ....έκανε πολλά, αλλά όπως στις περισότερες των περιπτώσεων ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ τίποτα.

Ο χρόνος φεύγει και εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να θυμίζουμε σε αρκετούς τα ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ που έπρεπε να είχαν κάνει.
Ελπίζουμε το 2015 να τους κάνει ποιο...αποφασιστικούς στην διεκδίκηση των αυτονόητων.


Το στέκι της Έλξης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου