Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

Συλλογική Σύμβαση ΟΤΕ: Τα ....καλά της ιδιωτικοποίησης.Συμφώνησαν ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ (Έντονο παρασκήνιο)

Η ανάπτυξη έρχεται μέσω των ιδιωτικοποιήσεων λένε οι νεοφιλελεύθεροι ταλιμπάν,αλλά όπως διαπιστώνει κανείς διαβάζοντας τους όρους της ΣΣΕ,παρά τα τεράστια κέρδη του - πλέον Γερμανικού Συμφερόντων -Ομίλου, οι νέοι εργαζόμενοι δεν θα φτάσουν ποτέ, ούτε καν τα εισαγωγικά κλιμάκια των παλαιότερων!  Χαμός και στην Ομοσπονδία του ΟΤΕ για την ΣΣΕ που υπογράφηκε με τις ψήφους των ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚΕ ! Μεγάλο  και το παρασκήνιο της ψηφοφορίας με τις ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚΕ να
συμφωνούν και 8 μέλη της Ομοσπονδίας να απέχουν ή να αποχωρούν απο την  συνεδρίαση για να υπάρξει πλειοψηφία επί των παρόντων(ότι ακριβώς έγινε κ στην ΠΟΣ, στην ΣΣΕ του 2011)!Την ίδια ώρα η Διοίκηση του ΟΤΕ, πανηγυρίζει με Δελτίο Τύπου για την νέα.... πρωτοποριακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας! 
Και αυτό φυσικά συμβαίνει γιατί παρά την τεράστια κερδοφορία κατάφερε να ακυρώσει όρο της προηγούμενης ΣΣΕ που προέβλεπε επιστροφή των μειώσεων (10%)στους εργαζομένους στον ΟΤΕ (απο 01.01.2015).

Εξουσιοδότηση για την υπογραφή αυτής της σύμβασης δόθηκε από 16 εκ των 35
μελών του Δ.Σ. 4 μελών της ΠΑΣΚΕ και 12 μελών της ΔΑΚΕ. Κατά της υπογραφής με διαφορετικά σκεπτικά  ψήφισαν ηΑγωνιστική Συνεργασία ( ΜΕΤΑ) ΕΣΚ, η Ενωτική σ.κ ΕΕΤΕ και ένα μέλος της ΠΑΣΚΕ συνολικά 9 μέλη. Η ΑΣΕ (2 μέλη) απείχε από την ψηφοφορία όπως και τα μέλη της ΠΑΣΚΕ που προέρχονταν από την COSMOTE (2 μέλη). Αποχώρησαν από τη διαδικασία τα μέλη του λεγόμενου ενωτικού ψηφοδελτίου (συνεργασία ΠΑΣΚΕ με μέρος της ΔΑΚΕ) ΠΑΣΕ ΟΤΕ (4 μέλη) .

Τα βασικά σημεία της σύμβασης είναι τα εξής (υπάρχει ξεκάθαρος διαχωρισμός νέων και παλαιών εργαζομένων καθώς και αυτών που δουλεύουν στον ΟΤΕ και στις θυγατρικές του ):

Για τους σημερινούς εργαζόμενους στον ΟΤΕ

1. Οι μισθοί των εργαζομένων στον ΟΤΕ θα μειωθούν σε σχέση με τους σημερινούς κατά 1% (συνολικά 11% απο το 2011), το ωράριο θα είναι 35 ώρες την εβδομάδα και όσο διαρκεί η σύμβαση δεν θα γίνουν απολύσεις για οικονομοτεχνικούς λόγους.
2. Τα έξοδα κίνησης καταργούνται και στη θέση τους θα χορηγούνται κουπόνια για αγορές 240 € το χρόνο. Σήμερα χορηγούνται 20 € σαν έξοδα κίνησης αυτό όμως θα έπρεπε να έχει γίνει 30 € λόγω της αύξησης που πήρε πριν λίγους μήνες η κάρτα απεριορίστων διαδρομών (ο όρος της συλλογικής σύμβασης για τα έξοδα κίνησης συνέδεε το ύψος με το πόσο κοστίζει η κάρτα απεριορίστων διαδρομών) πράγμα το οποίο η διοίκηση μονομερώς και αυθαίρετα δεν το εφάρμοσε.
3. Τα τεχνικά ανθυγιεινά επιδόματα γίνονται 40 € μηνιαίως και χορηγούνται και στους νεώτερους.
4. Η άδεια λόγω αιμοδοσίας περιορίζεται στη μία ημέρα και η άδεια ασθενείας χωρίς χαρτί από γιατρό γίνεται μία ημέρα το χρόνο.

Για τους εργαζόμενους της OTEPLUS πλην αυτών που εργάζονται στα call centers

1.Η ένταξη στον ΟΤΕ συνδέεται με τη στρατηγική του ΟΤΕ και τις επιχειρησιακές ανάγκες. 
2. Για την ένταξή τους καθώς και για όσους προσληφθούν στο μέλλον δημιουργείται νέο μισθολόγιο κάτω από αυτό που ισχύει σήμερα.

3. Τα εισαγωγικά κλιμάκια ένταξης είναι 614 € για την υποχρεωτική εκπαίδευση, 755 € για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, 815 € για την τριτοβάθμια, 853 για την
πανεπιστημιακή εκπαίδευση, 930 για την πανεπιστημιακή πενταετούς φοίτησης, 968 για τους κατόχους τίτλου master και 1063 για τους κατόχους διδακτορικού. Οι εργαζόμενοι που θα ενταχθούν στον ΟΤΕ καθώς και όσοι προσληφθούν στο μέλλον δεν θα φτάσουν ποτέ ούτε το εισαγωγικό μισθολογικό κλιμάκιο των ήδη υπηρετούντων αφού για κάτι τέτοιο απαιτούνται πάνω από 30 χρόνια υπηρεσίας.
4. Για την κατηγορία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης δεν θα υπάρχει ωρίμανση
(δηλαδή αύξηση λόγω χρόνου) για οκτώ τουλάχιστον χρόνια.
5. Για τις άλλες κατηγορίες θα υπάρχουν αυξήσεις λόγω ωρίμανσης μόνο αν καταργηθεί η ΠΥΣ 6 που έχει παγώσει τις ωριμάνσεις.
6. Δεν ισχύει η διασφάλιση των θέσεων εργασίας και το 7ωρο.
7. Τα επιδόματα που ισχύουν σήμερα δεν θα δοθούν στους νέους εκτός από το τεχνικό ανθυγιεινό επίδομα, το επίδομα του παιδικού σταθμού και το 50% περίπου του χορηγούμενου επιδόματος τέκνων.
8. Θα ισχύσει διαφορετικό καθεστώς στις ειδικές άδειες στα εκτός έδρας και στον υπολογισμό της αμοιβής της υπερωρίας.
9. Όσοι έχουν σήμερα μεγαλύτερο μισθό από το μισθό ένταξης δεν θα επηρεαστούν και θα κρατήσουν το μισθό που έχουν. Όταν ξεπαγώσουν οι ωριμάνσεις δεν θα παίρνουν αυξήσεις μέχρι να φτάσουν το μισθό που έχουν οι υπόλοιποι νεώτεροι συνάδελφοί τους που εντάσσονται σήμερα στον ΟΤΕ.

Για τους εργαζόμενους στα call centers

Οι εργαζόμενοι της OTEPLUS σε υπηρεσίες call centers θα μεταφερθούν σε άλλη
εταιρεία. Για τους εργαζόμενους αυτούς η διοίκηση δεν δέχεται να υπογράψει συλλογική σύμβαση
Υπάρχει μια  δέσμευση για  μετατροπή όλων των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου και ότι στη νέα εταιρεία θα δώσει μισθό 750 € στους εργαζόμενους με 8ωρο και για τους εργαζόμενους με 6ωρο ή 4ωρο σχετική αναλογία των 750 €. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου