Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014

Eπιτέλους ΝΙΚΗ ! Πέρασε η τροπολογία για την επαναφορά των απολυμένων στην ΣΤΑ.ΣΥ.

Ο μόνος αγώνας που είναι χαμένος, είναι αυτός που δεν δίνεται! 
Όπως μας ενημέρωσε ο συνάδελφος Θανάσης Λεβέντης - που ασχολήθηκε ενεργά με το θέμα τις τελευταίες μέρες - με μεγάλη πλειοψηφία πέρασε απο την Βουλή και σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας (3η κατάθεση)η τροπολογία για την επαναπρόσληψη των 250 συναδέλφων που απολύθηκαν το 2010 απο την ΣΤΑΣΥ!Πρόκειται για μια πραγματικά πολύ μεγάλη νίκη που
δικαιώνει τους αγώνες των συναδέλφων στην ΣΤΑΣΥ, έναν αγώνα που διαρκεί 4 χρόνια ! 
Τι και αν τους επιστράτευσαν, τι και αν όλα τα συστημικά ΜΜΕ τους χτύπησαν ανελέητα, τι και αν η ΗΓΕΣΙΑ του κινήματος εκείνη την περίοδο  ήταν απούσα απο τις μεγάλες κινητοποιήσεις του Γενάρη του 2013 , τι και αν και άλλα Σωματεία ( όπως το δικό μας, των μηχανοδηγών) αρνήθηκαν να συσπειρωθούν στον τότε αγώνα , τι και αν τους λοιδόρησαν και επαγγελματίες του συνδικαλισμού (οι γνωστοί Σαμαροφύλακες) και τους χρησιμοποιούσαν σαν παράδειγμα προς αποφυγήν (επειδή επιστρατεύτηκαν)σε συνελεύσεις για να φοβίζουν τους εργαζόμενους ....

Αυτοί συνέχιζαν την προσπάθεια δημιουργώντας δομές αλληλεγγύης.
Σε όλους τους αγώνες παρόντες , αλληλέγγυοι στον αγώνα των εργαζόμενων στην Χαλυβουργία,παρόντες στα μπλοκ των αγροτών , δίπλα στο κίνημα ενάντια στα χαράτσια των διοδίων και σε πολλά ακόμα άλλα.....
Τελικά οι συνάδελφοι μας δικαιώθηκαν.

Κανείς αγώνας δεν πάει χαμένος λέμε και ξαναλέμε εμείς εδώ και χρόνια στο στέκι της έλξης και ακράδαντα πιστεύουμε ότι αν οι εργαζόμενοι πιστεύουν και συστρατεύονται σε κοινά αιτήματα μπορούν να δημιουργούν μέτωπα αγώνα που μπορούν να φέρουν νίκες και ανατροπές.

Και επειδή γνωρίζουμε και απο πρώτο χέρι ( κ μιλώντας με τον συνάδελφο Αντώνη Σταματόπουλο το επιβεβαιώσαμε) και τις προσπάθειες που έκανε ο συνάδελφος μας Θανάσης Λεβέντης σε συνεργασία με τους συναδέλφους στην ΣΤΑΣΥ για το θέμα,τονίζουμε το αυτονόητο.

ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ πρέπει να αναθερμανθεί.
ΑΠΟΔΕΙΧΤΗΚΕ πλέον ότι μπορούμε οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς και στις συγκοινωνίες να κάνουν πολλά πράγματα.

Το Στέκι της Έλξης - Το blog των μηχανοδηγών

2 σχόλια:

  1. Μόνο για τους απολυμένους των κλιναμαξών δεν κάνετε τίποτα. Τόση εμπάθεια ρε παιδιά δεν το περίμενα.Άξιοι ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επειδή έχουμε λάβει αρκετά σχόλια για το θέμα.(αρνητικά και θετικά).
    Το στέκι της έλξης ΔΕΝ είναι παραταξιακό blog.Καταγράφει την πραγματικότητα,όπως την ζεί η διαχειριστική ομάδα για αυτό και άλλωστε έχει σήμερα την καθολική αποδοχή των σιδηροδρομικών που το έχουν καθιερώσει σαν ένα απο τα πρώτα ενημερωτικά blog για ειδήσεις απο τον σιδηρόδρομο.
    Όσοι λοιπόν θέλουν να σχολιάσουν επί προσωπικού, μπορούν να το κάνουν ΕΠΩΝΥΜΑ και τα σχόλια τους θα δημοσιεύτουν.
    Δημοσιεύσαμε μόνο το σχόλιο για τους απολυμένους απο τις κλινάμαξες ΓΙΑΤΙ καταδεικνύει όμως την ζοφερή πραγματικότητα που ζουν οι συνάδελφοι μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή