Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

Σωματεία ΣΤΑΣΥ : Αηδία και αποστροφή για όσα συμβαίνουν..Στάσεις εργασίας αύριο Τρίτη 23/12

Λάβαμε και δημοσιεύουμε Δελτίο Τύπου ΌΛΩΝ των Σωματείων της ΣΤΑΣΥ. Δηλώνουμε ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ όπως ΠΑΝΤΑ στους αγώνες των συναδέλφων μας στις συγκοινωνίες.
Ο Νόμος 3920/11 άνοιξε τον δρόμο για τη δημιουργία εταιρειών συγκοινωνιακού έργου, άκρατου «τεχνοκρατισμού», επιβολής διευθυντικού δικαιώματος, αδιαφάνειας, ρουσφετιού και διατήρησης των πελατειακών σχέσεων.
 Ο Εταιρείες, χάνουν τον δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα
τους. Τα αποτελέσματα του συγκεκριμένου νόμου σήμερα αλλά και κάθε μέρα που περνάει γίνονται όλο και περισσότερο πιο ορατά και αναδεικνύουν τις πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησης. 
Απολύσεις, μετατάξεις, πάρτι εργολαβιών, «πετσοκοφτική» απορρύθμιση των εργασιακών και οικονομικών όρων, επιστρατεύσεις, εμπαθής κομματική μεταχείριση, βασισμένη στην προκατάληψη και στην αναιτιολόγητη εκδίκηση, τοποθετήσεις αρεστών κ.ά., είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του σημερινού γίγνεσθαι.
 Όλα αυτά, καθώς και η τελευταία θεατρική παράσταση που παίχθηκε το Σάββατο (η μη έγκριση των τροπολογιών για την επαναπρόσληψη και επιστροφή των απολυμένων και μεταταγμένων, αντίστοιχα, συναδέλφων), συνθέτουν ένα ψηφιδωτό που η θέα του προκαλεί αηδία και αποστροφή! 

Επειδή πρέπει, επιτέλους, να δοθεί μια οριστική λύση στο πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού, μέσω της ένταξης των απολυμένων και υποχρεωτικώς μεταταγμένων συναδέλφων στα οργανικά κενά 
Επειδή πρέπει να σταματήσει η είσοδος των ιδιωτών από την πίσω πόρτα 
Επειδή η τιμαριοποίηση της ΣΤΑΣΥ βρίσκεται προ των πυλών 
Επειδή πλέον δεν υπάρχουν αντοχές στα ήδη ξεπερασμένα όριά μας 
Επειδή εργαζόμαστε σε περιβαλλοντικές συνθήκες διοικητικού χάους 

Μετά από έκτακτη συνεδρίαση των ∆.Σ. των Σωµατείων (Μετρό – ΗΣΑΠ – ΤΡΑΜ), αποφασίστηκε να πραγµατοποιηθεί Στάση Εργασίας, την Τρίτη 23/12/2014 - ΗΣΑΠ – ΜΕΤΡΟ από την έναρξη της Λειτουργίας έως τις 08:00 π.µ. - ΤΡΑΜ από την έναρξη της Λειτουργίας έως τις 07:00 π.µ. (αποκατάσταση λειτουργίας στις 08:00 π.µ. )  
Ζητάμε κάλυψη των κενών θέσεων εργασίας μέσω της επιστροφής στην επιχείρηση των απολυμένων και μεταταγμένων συναδέλφων.  
Συνεπεία αυτού, θα περιοριστεί κατά ένα μεγάλο βαθμό η ανάθεση εργασιών σε κρατικοδίαιτους ιδιώτες «επιχειρηματίες» και ο φορέας θα μπορέσει να λειτουργήσει βασιζόμενος εξ ολοκλήρου στους δικούς του πόρους, ανθρώπινους και υλικούς.

Οι Διοικήσεις 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΜΕΤΡΟ ΑΘΗΝΩΝ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΔΗΓΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΙΝΗΣΗΣ ΣΤΗ ΣΤΑ.ΣΥ.
ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΗΣΑΠ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΡΑΜ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΔΗΓΩΝ ΤΡΑΜ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΔΗΓΩΝ ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΜΕΤΡΟ ΑΘΗΝΩΝ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου