Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 25 Δεκεμβρίου 2014

Ασφυκτικές συνθήκες σε βραδινά τρένα λόγω των εισιτηρίων για όρθιους

H TΡΑΙΝΟΣΕ στο δημοσίευμα υποστηρίζει ότι δεν μπορεί να γίνει τίποτα γιατί...οι επιβάτες έχουν χαρτιά.Εμείς ρωτάμε τους ιθύνοντες βλέποντας τις ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. Τα υπεράριθμα εισιτήρια πως εκδίδονται; Γιατί το σύστημα δεν κλείνει όταν γεμίζει το τρένο; Γνωρίζουν ότι παραβιάζονται βασικοί κανόνες ασφάλειας; 
Αναλυτικά >
Για ασφυκτικές συνθήκες ταξιδιού σε βραδινό τρένο το οποίο ταξίδευε από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη κάνει λόγο χρήστης του Facebook, αναρτώντας σχετική φωτογραφία και κάνοντας λόγο και για
απρεπή συμπεριφορά από μέρους του προσωπικού.


Όπως ανέφεραν πηγές της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στη HuffPost Greece, το φαινόμενο είναι γνωστό, αλλά δεν μπορεί να γίνει κάτι για αυτό. Ειδικότερα, οφείλεται στην προσέλευση μεγάλου αριθμού (μεταξύ 50 και 70) προσφύγων από τη Συρία σε κάποια βραδινά τρένα, δύο με τρεις ώρες πριν την αναχώρηση, οι οποίοι αγοράζουν μαζικά εισιτήρια για ορθίους, καθώς είναι φθηνά. Σημειώνεται ότι, βάσει κανονισμού, υπάρχει η δυνατότητα για 100 εισιτήρια ορθίων σε κάθε τρένο.

Όπως υπογραμμίστηκε σχετικά, οι πρόσφυγες αυτοί διαθέτουν χαρτιά για τρεις μήνες, στο πλαίσιο ειδικής συμφωνίας, οπότε δεν υπάρχει λόγος ή τρόπος να εμποδιστούν από το να ταξιδέψουν. Οι άνθρωποι αυτοί τείνουν να μαζεύονται όλοι μαζί στα πίσω βαγόνια κυρίως και να παραμένουν στους διαδρόμους. Ο προορισμός τους είναι συνήθως τα Σκόπια. «Εμείς δεν μπορούμε να πούμε όχι σε κανέναν επιβάτη, είτε είναι από τη Συρία είτε από οπουδήποτε. Το ξέρουμε το πρόβλημα, αλλά δεν μπορούμε να πούμε όχι σε κάποιον» αναφέρθηκε σχετικά.

Όσον αφορά στα περί απρεπούς συμπεριφοράς απο προσωπικό, επισημάνθηκε ότι για να διερευνηθεί το περιστατικό θα πρέπει να γίνει έγγραφη καταγγελία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου