Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2014

Τατούλης: Επανεκκίνηση του σιδηροδρομικού δικτύου της Πελοποννήσου, ώστε να ενισχυθεί η τοπική οικονομία

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου τόνισε ότι η επέκταση του προαστιακού στο Λουτράκι αναδείχθηκε κ δρομολογήθηκε μετά από τις πρωτοβουλίες της περιφερειακής αρχής, παρά την απουσία σχετικού σχεδιασμού κ μελέτης μέχρι τότε, κ ανέφερε την πολιτική δέσμευση του Υπουργείου Υποδομών προς την Περιφέρεια Πελοποννήσου ότι το έργο
θα ενταχθεί στο τομεακό πρόγραμμά του, όπου έχει ήδη υποβληθεί.

Εφαρμόζουμε το σχέδιό μας για την επανεκκίνηση του σιδηροδρομικού δικτύου της Πελοποννήσου, όπως έχουμε δεσμευτεί, ώστε να ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο την τοπική μας οικονομία» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, απαντώντας σε επερώτηση για την επέκταση του προαστιακού σιδηροδρόμου στο Λουτράκι, στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, τη Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014.
Ο κ. Τατούλης αναφέρθηκε στην πρόβλεψη της Περιφερειακής αρχής να έχει έτοιμα εναλλακτικά μοντέλα χρηματοδότησης του έργου, σε περίπτωση που δεν θεωρηθεί επιλέξιμο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στη νέα Προγραμματική Περίοδο, και πρόσθεσε ότι εξετάζεται η σύνδεσή του με νέο δίκτυο μεταφορικής επιχειρηματικότητας προς τους Αγίους Θεοδώρους, «ώστε να δύναται να αυτοχρηματοδοτηθεί και να αναπτύξει τον τομέα των σιδηροδρομικών μεταφορών».

Αφού επεσήμανε ο Περιφερειάρχης την ικανότητα της περιφερειακής αρχής να βρίσκει πόρους, «κάτι το οποίο οφείλεται στη γνώση, την εργατικότητα και την αποφασιστικότητά μας και σε καμία περίπτωση ούτε αυτονόητο είναι, ούτε εύκολο», σημείωσε ότι το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου θα προσδιοριστεί με το άνοιγμα του νέου προγράμματος της νέας προγραμματικής περιόδου.

 «Πολιτική Ασχήμια ο λαϊκισμός που επιχειρεί να αποδομήσει το θεσμό της Περιφέρειας»

«Εμπράκτως αποδεικνύουμε ότι αναλαμβάνουμε ευθύνες και δίνουμε λύσεις, ακόμα και αν δεν άπτεται της δικής μας αρμοδιότητας, ακόμα και αν δεν έχουμε τους αντίστοιχους κωδικούς χρηματοδότησης» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης σε απάντησή του σε επερώτηση σχετικά με τη γέφυρα στην Άκοβα Αργολίδας και σημείωσε ότι «η Περιφερειακή αρχή αυτόκλητα εξασφάλισε 1 εκατομμύριο ευρώ για τη συνολική αντιμετώπιση των προβλημάτων στην περιοχή, τη στιγμή που η κεντρική κυβέρνηση υποσχέθηκε 150.000 ευρώ, χωρίς ωστόσο ποτέ να τα δώσει».

«Πολιτική ασχήμια» χαρακτήρισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου την προσπάθεια αποδόμησης του θεσμού της Περιφέρειας στο όνομα του οποιουδήποτε λαϊκισμού, τονίζοντας εμφατικά ότι «κανένας δεν έχει τέτοιο δικαίωμα», υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα την προσπάθεια απόκρυψης εκ μέρους της αντιπολίτευσης της αρνητικής της ψήφου στις σχετικές αποφάσεις που έπρεπε να πάρει το Περιφερειακό Συμβούλιο.

http://news.travelling.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου