Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2014

Πως θα γίνει η διαδικασία επιστροφής των μεταταχθέντων (ή ένταξης ενδιαφερομένων) σε έλξη - κίνηση

Το στέκι της έλξης είχε δημοσιεύσει πρώτο πριν 30 μέρες την τροπολογία (που τελικά έγινε άρθρο σε Νόμο) για την ένταξη των 30 ενδιαφερομένων (με την διαδικασία της απόσπασης) στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Σήμερα θα αναφερθούμε στο πως θα γίνει η διαδικασία,για να ενημερωθούν οι ενδιαφερόμενοι. Το πρόβλημα λοιπόν -που ίσως καθυστερήσει για λίγο - την 

διαδικασία είναι ...οι Εθνικές Εκλογές ! 
Και αυτό γιατί απο εδώ και πέρα - όπως μας ενημέρωσε ο συνάδελφος Γενιδούνιας, μέλος του ΔΣ του Σωματείου μας ,που παρακολουθεί την διαδικασία- απαιτούνται διοικητικές πράξεις και υπουργικές αποφάσεις.

Δηλαδή θα πρέπει οι ενδιαφερόμενοι να εκδηλώσουν γραπτώς την πρόθεση τους για επιστροφή ή ένταξη στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ (με καθεστώς απόσπασης όπως αναφέρει ο Νόμος ), κατόπιν η Υπηρεσία  που υπηρετούν-αφού εγκρίνει το αίτημα - να εκδώσει διοικητική πράξη, να την προωθήσει στο Υπουργείο που την εποπτεύει , να υπογραφεί και μετά να πάρει υπογραφή και απο το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Δηλαδή θα πρέπει να υπογράψουν αρκετοί εμπλεκόμενοι, ενώ ίσως χρειαστεί να εκδοθεί και διευκρινιστική εγκύκλιος απο το Υπουργείο Μεταφορών για το θέμα , αφού όπως μας ενημέρωσε ο συνάδελφος ,οι αρμόδιες υπηρεσίες είχαν στο μυαλό τους αποκλειστικά την επιστροφή μεταταχθέντων όταν έφτιαχναν την διάταξη.
Με αυτά και με αυτά και επειδή είναι πιθανόν να έχουμε και εκλογές , η διαδικασία ενδέχεται να καθυστερήσει.
Για να μην καθυστερήσει πολύ, θα πρέπει να κινηθεί και το Σωματείο μας, πιέζοντας καθημερινά για το θέμα.

Το στέκι της έλξης παρακολουθεί καθημερινά και στενά το θέμα και θα ενημερώσει άμεσα τους συναδέλφους.

Σημειώνουμε φυσικά ότι οι ενδιαφερόμενοι για ένταξη στον κλάδο έλξης, θα πρέπει να έχουν τα απαραίτητα τυπικά προσόντα και φυσικά θα κληθούν να περάσουν ιατρικές-ψυχοτεχνικές εξετάσεις.
Ακολούθως θα σχηματιστεί group εκπαίδευσης (μαζί με όσους έχουν κάνει αίτηση εσωτερικής μετάταξης) η οποία θα γίνει με τον νέο Νόμο για την πιστοποίηση μηχανοδηγών.


5 σχόλια:

  1. Γουστάρω να επιστρέψουν με υπογραφές Υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ.
    Για να ξεφτιλιστούν κανονικά όλα τα κοπρόσκυλα που έδιωξαν τον κόσμο και οι συνδικάλες που στήριζαν να δούλευουν οι μηχανοδηγοί 8 ρεπό ξεδιάντροπα,την ώρα που τους είχε ξεφτιλίσει το σύστημα.
    Για τον Διευθυντή που τόλμησε να πεί ότι αποκατάσταθηκε ηθικά η τάξη . Για όλους αυτούς που απαξίωσαν τον σιδηρόδρομο, τον οδήγησαν στο ΤΑΙΠΕΔ και θέλουν να τον πουλήσουν.
    Γουστάρω τρελά λέμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχουμε και κάτι προϊσταμένους στο Μ.Θ.που λένε ότι αν δεν δουλέψουμε 4-5 αναπαύσεις και φυσικά δεν τις πληρωθούμε ή αν προσλάβουν καινούριο προσωπικό και δεν δουλεύουμε υπερωρίες χάνοντας τις υπέρογκες απολαβές από αυτές θα πεθάνουμε στην πείνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Υπερογκες μπορει να μην ειναι, αλλα ειναι κατι παραπανω στον μισθο. Θα μου τα δωσεις εσυ αυτα τα 2-3 κατοσταρικα παραπανω ή θα κανονισει ο συριζα να παρω αυξηση στον βασικο??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θα τα πάρεις τα 2-3 κατοστάρικα στην σύνταξη που ψήφισε ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος.
    Και στο εφάπαξ θα τα πάρεις που θα είναι 5 χιλιάρικα με τις ψήφους του Σαμαρά και του Βενιζέλου.
    Επίσης το παιδί σου θα έχει μισθό 3 κατοστάρικα (όσα τα ρεπό και οι υπερωρίες) γιατί εσύ ψήφισες τον Σαμαρά και τον Βενιζέλο και αυτά έχουν Νομοθετηθεί(εξίσωση μισθών με ρήτρα ανταγωνιστικότητας με Βαλκανικές χώρες κτλπ).
    Επίσης αν ιδιωτικοποιηθεί η ΤΡΑΙΝΟΣΕ όπως έχουν ψηφίσει ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος θα πέρνεις σε λίγο καιρό απο τα 3 το μακρύτερο.
    Αλλά ξέχασα. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το θέμα μας.
    Ε άμα γίνει Κυβέρνηση θα δούμε τι θα πάρεις.Προς το παρών απο ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έχεις χάσει 60% επί των τακτικών και ακόμα έχουμε δρόμο.Αλλά εσύ μην ξεχνάς το ποίημα.
    Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το θέμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποιο ποιημα? Τι σε κανει να πιστευεις οτι επικροτω ή δεν καταλαβα τις μειωσεις του Σαμαροβενιζελου? Εγω οπως και αλλοι πολλοι συναδελφοι αναρωτιωμαστε τι θα γινει μετα. Θα επανελθουν ωστε να μα χρειαζεται να δουλευουμε ρεπο ή θα συνεχισουμε να παιρνουμε τα τρια μας και ακομα λιγοτερα χωρις τα ρεπο!! "θα δουμε" απαντας.. ΘΑ δουμε..

      Διαγραφή