Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018

Σχεδιασμός για δημιουργία Εμπορικού Κέντρου 100εκατ.ευρώ στο Κεντρικό Σταθμό Θεσσαλονίκης

Η ΓΑΙΑΟΣΕ ετοιμάζει μετά την ανάπτυξη Εμπορικού Κέντρου στον Πειραιά (δείτε σχετικό ρεπορτάζ) την ανάπτυξη, σχεδόν σε παράλληλο χρόνο Εμπορικού Κέντρου και στον Κεντρικό Σταθμό Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ypodomes.com σε εξέλιξη είναι η εκπόνηση της Πολεοδομικής Μελέτης και παράλληλα της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.

Το κτίριο θα κατασκευαστεί πάνω από τον Επιβατικό Σταθμό και κατά μήκος των αποβαθρών σε μία έκταση περίπου 100.000 τμ. Θα είναι ένα από τα μεγαλύτερα εμπορικά κέντρα της πόλης, μόλις 1,5χλμ από την Πλατεία Αριστοτέλους. Η επένδυση εκτιμάται ότι μπορεί να φτάσει και τα 100εκατ.ευρώ, αποτελώντας το σημαντικότερο ιδιωτικό έργο υποδομής (και κτιριακό έργο) που έχει γίνει στην πόλη εδώ και χρόνια.

Όπως τόνισε ο κ.Σχίζας η επένδυση θα είναι μεγάλη και θα αφορά την ανάπτυξη εμπορικών χώρων πολλαπλής χρήσης. Κρίσιμο στοιχείο αποτελεί η δημιουργία χώρου στάθμευσης για περίπου 800 οχήματα, σε μία περιοχή που είναι τελείως κορεσμένη από αυτά. Αυτή την εβδομάδα το όλο project ξεκινά με τη διαδικασία της διαβούλευσης με τους φορείς προκειμένου να υπάρξει η απαραίτητη συναίνεση.

Η δημιουργία του Εμπορικού Κέντρου εκτιμάται ότι θα φέρει περισσότερες από 1.500 θέσεις εργασίας ενώ θα δημιουργηθεί χώρος πρασίνου στα πλάγια αλλά και την πίσω πλευρά του κτιρίου.

Η ολοκλήρωση της πολεοδομικής μελέτης αναμένεται να ολοκληρωθεί το δεύτερο εξάμηνο του 2018 προκειμένου να ξεκινήσει ο διαγωνισμός παραχώρησης. Η διάρκεια προς το παρόν εκτιμάται σε περίπου 30 χρόνια αλλά αυτό θα κλειδώσει με τα τεύχη δημοπράτησης του έργου.

Με μία πρόχειρη εκτίμηση το έργο θα χρειαστεί περίπου 2 χρόνια και εφόσον τα έργα ξεκινήσουν το 2019 τότε το 2021, μαζί με την λειτουργία του Σταθμού Μετρό στην περιοχή θα ανοίξει και τις πύλες του ο μεταμορφωμένος Κεντρικός Σταθμός.

www.ypodomes.com - Νίκος Καραγιάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου