Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018

Ανακοίνωση ΔΑΚΕ ΠΕΠ -ΤΡΑΙΝΟΣΕ ενάντια στις μεθοδεύσεις του ΠΑΜΕ Σιδηροδρομικών

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι, 
Η κεντρική γραμμή των δυνάμεων του ΠΑΜΕ έχει δοθεί δεν αλλάζει και δυστυχώς σε αρκετές περιπτώσεις ξεπερνά τα όρια της λογικής αλλά και της φαντασίας! 
 Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι ο συνδικαλιστικός βραχίονας του ΚΚΕ επικεντρώνεται
στους... «εχθρούς» που ανακάλυψαν εντός των τειχών του συνδικαλιστικού κινήματος. 
Σε ό,τι μας αφορά, οι διαφωνίες μας με τη συγκεκριμένη παράταξη είναι ιδεολογικές και πολιτικές και δεν πρόκειται να τις «βαφτίσουμε» εχθρικές. 
Δεν είναι καθόλου τυχαίο, ότι και ο επικεφαλής του ΠΑΜΕ στο σιδηρόδρομο, αλλά και ο επικεφαλής τους στην ΠΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ενώ είχαν συμφωνήσει στη διαδικασία εκλογών του Σωματείου και μάλιστα στην Πάτρα εξέλεξαν και τον υποψήφιό τους, ξαφνικά, λίγο πριν το ξεκίνημα της εκλογικής διαδικασίας κατέθεσαν ένσταση, καταγγέλλοντας αυτά που οι ίδιοι συμφώνησαν! Δεν είναι τυχαίο διότι οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ σε όλη την Ελλάδα έχουν αλλάξει τη στάση και τη συμπεριφορά τους απέναντι στις υπόλοιπες παρατάξεις εμφανίζοντας ένα πρόσωπο που ποτέ άλλοτε στο παρελθόν δεν είχαμε δει.
 Προφανώς, μόλις έμαθαν στο ΚΚΕ τι συμφώνησαν, τους μάλωσαν και τους έδωσαν εντολή…. διόρθωσης, χωρίς φυσικά να νοιάζονται για την προσωπική τους αξιοπρέπεια και τη δημοκρατική αυτόνομη λειτουργία των συνδικάτων. 
Είναι προφανές, ότι με τέτοιες ενέργειες, οι συνάδελφοι χάνουν την αξιοπιστία τους και ακυρώνουν την πολυπόθητη και απαραίτητη συναίνεση, σε ένα μίνιμουμ πλαίσιο συμφωνίας όλων των παρατάξεων, που πραγματικά έχουμε ανάγκη, ώστε να χαράξουμε τη στρατηγική του συνδικάτου μας απέναντι στα νέα δεδομένα, που χωρίς να το θέλουμε δημιουργήθηκαν και οφείλουμε από κοινού να αντιμετωπίσουμε! 
 Η ΔΑΚΕ ΠΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ αξιολογώντας τις τελευταίες εξελίξεις, κατέθεσε στο προεδρείο του Σωματείου πρόταση σύννομη με το Καταστατικό μας, στο οποίο σημειωτέον δεν υπάρχει καμία αναφορά για το πώς εκλέγεται η Εφορευτική Επιτροπή αλλά και με το Ν.1264/82, προκειμένου να αποφύγουμε περαιτέρω καθυστερήσεις της διαδικασίας των εκλογών! 
Κατά κοινή ομολογία όμως, η συμπεριφορά της παράταξης της ΕΚ, δεν περιποιεί τιμή για τα συνδικάτα και προσβάλει την από κοινού προσπάθεια των παρατάξεων και όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συναίνεση στο Σωματείο μας, καθότι τις δικές τους ευθύνες τις μετακυλύουν στις πλάτες των άλλων. 
Αναμένουμε από τους συναδέλφους του ΠΑΜΕ να συμμετέχουν στις διαδικασίες των εκλογών και να σταματήσουν να ψάχνουν δικαιολογίες, παίζοντας καθυστέρηση, για τη μη ολοκλήρωσή τους! Τους προτρέπουμε δε, την επόμενη φορά να έχουν ρωτήσει το ΚΚΕ πολύ πιο πριν, για το εάν θα συνηγορήσουν να κάνουν συμφωνίες χωρίς την έγκρισή του! 
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι, 
«ΘΕΛΕΙ ΑΡΕΤΗ ΚΑΙ ΤΟΛΜΗ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» Μόνο ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ μπορούμε! 

ΔΑΚΕ ΠΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου