Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2018

Συνεχίζονται οι ευνοικές αποφάσεις συνταξιοδότησης για τους σιδηροδρομικούς


Συνεχίζονται οι ευνοϊκές αποφάσεις συνταξιοδοτήσεων συναδέλφων. Η περίπτωση που δημοσιεύει σήμερα το στέκι της έλξης αφορά συνάδελφο σιδηροδρομικό (δεν είναι μηχανοδηγός). Σε αυτήν διαπιστώνουμε ότι 
η σύνταξη με τον νέο τρόπο υπολογισμού φτάνει τα 1806 Ευρώ,ενώ με τον παλαιό τρόπο υπολογισμού έφτανε τα 1285 Ευρώ. (όπως άλλωστε συνέβαινε με την πλειοψηφία των συναδέλφων που συνταξιοδοτήθηκαν ΠΡΙΝ τον Μάιο του 2016).

Οι αποφάσεις αυτές δεν αποτελούν προιόν κάποιας ευνοικής ρύθμισης αλλά αποτέλεσμα της ανταποδοτικότητας των εισφορών που προβλέπει ο Νόμος Κατρούγκαλου.
ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ότι ο Νόμος Κατρούγκαλου επέφερε σημαντικές μειώσεις στις συντάξεις σε πολλές κοινωνικές ομάδες,ωστόσο στον σιδηροδρόμο και λόγω των υψηλότατων εισφορών που κατέβαλαν διαχρονικά οι σιδηροδρομικοί, οι συντάξεις αυξάνονται ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ αποκαθιστώντας εν μέρη τις μεγάλες αδικίες σε βάρος μας με τα μνημόνια της καταστροφής. (1,2,3).
Δεν μπορούμε να κατανοήσουμε για πιο λόγο ακριβώς η Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών δεν ενημερώνει επίσημα τους συναδέλφους για το θέμα,παρά το ότι οι συντάξει εκδίδονται πλέον με τα ίδια χαρακτηριστικά.
Ίσως φταίει ότι δεν το έχουν καταλάβει.
Ίσως φταίει ότι αρνούνται να εμπεδώσουν την ΑΛΗΘΕΙΑ.

Θα περιμένουμε να δούμε, τι ακριβώς θα ανακαλύψουν πάλι.
Μήπως ότι τα 1805 αντί των 1285 είναι ρούβλια ;

To στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου