Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ απαντά για την διακοπή δρομολογίων Αλεξανδρούπολη – Δίκαια

Απάντηση σε δηλώσεις του Δημάρχου Ορεστιάδας Βασίλη Μαυρίδη και ταυτόχρονα την τοποθέτησή της σχετικά με της διακοπή δύο δρομολογίων στο τμήμα Αλεξανδρούπολη – Δίκαια έδωσε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Όπως εξηγεί στην ανακοίνωσή της η ΤΡΑΙΝΟΣΕ
η αναστολή των δύο δρομολογίων είναι προσωρινή ενώ παράλληλα επεξεργάσθηκε μια νέα πρόταση δρομολογίων η οποία έχει δοθεί ήδη προς επεξεργασία στον Διαχειριστή Υποδομής ΟΣΕ και αναμένεται έγκρισή του εντός της εβδομάδας. Επίσης, το νέο πλάνο δρομολογίων θα τεθεί σε εφαρμογή εντός της πρώτης εβδομάδας του Μαρτίου. Τα νέα αυτά δρομολόγια θα έχουν πάλι τρία τοπικά τραίνα, εξηγεί η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, αλλά σε καλύτερες ώρες για την εσωτερική μετακίνηση των κατοίκων στον Νομό και για την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού. Παράλληλα γνωστοποιείται και η ικανοποίηση σε ένα πάγιο αίτημα του Νομού Έβρου για σύνδεση μέχρι το Ορμένιο, τώρα θα ικανοποιηθεί στο πλαίσιο αυτής της αναδιάρθρωσης των δρομολογίων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση: 

Με έκπληξη, είναι αλήθεια, πληροφορηθήκαμε τις δηλώσεις του Δημάρχου Ορεστιάδας, κυρίου Βασίλη Μαυρίδη, σχετικά με την αναδιάρθρωση των δρομολογίων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στον νομό Έβρου.
 Για τη σωστή ενημέρωση όλων θέλουμε να διευκρινίσουμε τα εξής: Μέχρι πρόσφατα (17/01/2018), για τα δρομολόγια από Δίκαια προς Αλεξανδρούπολη, υπήρχαν τρία ζεύγη τοπικών δρομολογίων. Δύο εξ’ αυτών λειτουργούσαν σε ώρες που εξυπηρετούσαν τη μετεπιβίβαση προς/από Θεσσαλονίκη με τα τραίνα IC 90/91 και 600/601. 
Για λόγους ορθολογικότερης λειτουργίας του δικτύου και καλύτερης εξυπηρέτησης του επιβατικού κοινού στην εσωτερική επικοινωνία του Νομού, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ προχώρησε προσωρινά στη διακοπή του ενός ζεύγους και ταυτόχρονα επεξεργάσθηκε μία νέα πρόταση δρομολογίων. 
Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ έχει ήδη δώσει το νέο πλέγμα δρομολογίων προς επεξεργασία στον Διαχειριστή Υποδομής ΟΣΕ και αναμένεται έγκρισή του εντός της εβδομάδας. Επίσης, το νέο πλάνο δρομολογίων θα τεθεί σε εφαρμογή εντός της πρώτης εβδομάδας του Μαρτίου. Τα νέα δρομολόγια θα έχουν πάλι τρία τοπικά τραίνα, αλλά σε καλύτερες ώρες για την εσωτερική μετακίνηση των κατοίκων στον Νομό. Έτσι, το πρώτο πρωινό προς Αλεξανδρούπολη μετακινείται δύο ώρες αργότερα, ώστε οι κάτοικοι του Νομού να φθάνουν στην Αλεξανδρούπολη περίπου 8:30 π.μ. και να μπορούν να διεκπεραιώσουν τις ατομικές τους υποθέσεις. 
Αντίστοιχα, το μεσημεριανό τοπικό τραίνο μετακινείται κατά μία περίπου ώρα αργότερα, ώστε οι κάτοικοι να έχουν τον απαραίτητο χρόνο να ολοκληρώσουν τις δουλειές τους στην Αλεξανδρούπολη, να μετακινηθούν από το Νοσοκομείο προς το Σταθμό και να μπορέσουν να επιστρέψουν από την Αλεξανδρούπολη σε άλλα σημεία του Νομού.
 Παράλληλα, αυτή η χρονική μετακίνηση για μία ώρα περίπου αργότερα, θα εξυπηρετήσει (με αντίστοιχη ή κάτι λιγότερο αναμονή) στην Αλεξανδρούπολη και τους μετακινούμενους με την αμαξοστοιχία 600 από Θεσσαλονίκη ή Αθήνα προς το εσωτερικό του Νομού. 
Ταυτόχρονα, όσοι θέλουν να μετακινηθούν εκτός Νομού προς Θεσσαλονίκη, μπορούν να μετακινηθούν το μεσημέρι με την αμαξοστοιχία 601 προς Θεσσαλονίκη. Το σχέδιο αυτών των δρομολογίων υπαγορεύει και τη χρονική μετακίνηση του τελευταίου (τρίτου) δρομολογίου από Αλεξανδρούπολη, περίπου στις 00.30 τα μεσάνυχτα, που εκτιμάται να λειτουργήσει θετικά, κυρίως τους θερινούς μήνες.
 Επίσης, ένα πάγιο αίτημα του Νομού για σύνδεση μέχρι το Ορμένιο, τώρα θα ικανοποιηθεί στο πλαίσιο αυτής της αναδιάρθρωσης των δρομολογίων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Όσον αφορά στην ενημέρωση του κ. Δημάρχου, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ είχε επιφυλαχθεί να τον πληροφορήσει σχετικά μόλις ολοκληρωθεί και εγκριθεί το πλάνο δρομολογίων. 
Οι προθέσεις της εταιρίας δε ήταν απολύτως γνωστές στις τοπικές αρχές, αφού στις 29 Ιανουαρίου 2018 υπήρξε έγγραφη απάντηση σε ερώτηση του τοπικού βουλευτή κ. Δημοσχάκη. Σε κάθε περίπτωση, τα έργα έχουν μεγαλύτερη σημασία από τα λόγια: την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου οι κάτοικοι του νομού Έβρου θα απολαμβάνουν και πάλι τις υπηρεσίες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ολοκληρωμένα.

www.RadioEvros.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου