Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018

Ανακοίνωση ΠΑΜΕ Σιδηροδρομικών για τις εκλογές στην ΠΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Αυτοί που καταστρατηγούν το Καταστατικό του Σωματείου τους επιτίθενται και συκοφαντούν το ΠΑΜΕ γιατί ζήτησε την εφαρμογή του Καταστατικού για τις Αρχαιρεσίες του Σωματείου.

Δηλαδή αυτός που ζητάει την εφαρμογή του Καταστατικού
εγκαλείται και κατασυκοφαντείται γιατί αποκαλύπτει την παρανομία και δεν την αποδέχεται.


Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,
Με τόνους λάσπης, ψευτιάς και χολής απέναντι στο ΠΑΜΕ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ μέσα από ανακοινώσεις τους οι παρατάξεις ΑΣΚ (ΔΙΚΤΥΟ), ΔΑΚΕ επιτίθενται στο ΠΑΜΕ για να σκεπάσουν την τεράστια συνειδητή ευθύνη που έχουν σχετικά με τις συμφωνημένες μεταξύ τους παράτυπες διαδικασίες.
Η ΠΑΣΚ ενώ παραδέχεται και αναλαμβάνει το μερίδιο της δικής της ευθύνης, αφήνει και υπονοούμενα σχετικά με τις τακτικές του ΠΑΜΕ (ποιες τακτικές: ότι είμαστε καθαροί; ειλικρινείς;)

Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι,
Την ευθύνη για την καταστατική λειτουργία του Σωματείου την έχει το Διοικητικό Συμβούλιο (τα μέλη του) και κυρίως το Προεδρείο.
Στο Σωματείο της ΠΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ συμμετέχουν στο Προεδρείο τρεις παρατάξεις ΑΣΚ (ΔΙΚΤΥΟ), ΔΑΚΕ, ΕΣΑΣ (ΠΑΣΚ).
Από την κυνική τους ομολογία φαίνεται ότι συμφώνησαν μεταξύ τους να προχωρήσουν σε εκλογές, παρακάμπτοντας το νόμο 1264/82, το Καταστατικό αλλά και αποδεχόμενοι πλήρως τις παρεμβάσεις της εργοδοσίας στις συνδικαλιστικές διαδικασίες. Ενώ σιώπησαν για την ΩΜΗ παρέμβαση της Διοίκησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ (στο ποιοι πρέπει να εκλέγονται στα Σωματεία), ήταν λαλίστατοι με καθολικά αισχρό τρόπο εναντίον του ΠΑΜΕ το οποίο λειτούργησε με συνδικαλιστικό ήθος.
Το ΠΑΜΕ και η ΕΝΩΜΕΝΗ ΚΙΝΗΣΗ δεν έκανε ποτέ καμία απολύτως συμφωνία με κανέναν. Όταν όμως αντιλήφθηκε ότι παραβιάζεται το Καταστατικό έκανε το αυτονόητο. Αυτό που και ο κάθε συνάδελφος έχει δικαίωμα να κάνει: δηλαδή να ζητήσει την εφαρμογή του Καταστατικού του Σωματείου.
Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,
Δεν είναι τυχαίο, αυτό που συνέβη στις εκλογές της ΠΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Εντάσσεται στη γενικότερη στρατηγική του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού για στήσιμο εργοδοτικών Σωματείων με μαϊμού διαδικασίες που πανελλαδικά πλέον αυτές οι παρατάξεις αρχίζουν να εφαρμόζουν.
Οι εργαζόμενοι οφείλουν να επαγρυπνούν και να βγάλουν συμπεράσματα για τα ρόλο αυτών των συνδικαλιστικών παρατάξεων. να τους γυρίσουν την πλάτη και να συστρατευτούν στις γραμμές του ταξικού κινήματος και να ενώσουν τις δυνάμεις τους με το ΠΑΜΕ.
Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου