Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018

Δεν ήθελαν τους αποσπασμένους στις εκλογές της ΠΕΠ- ΤΡΑΙΝΟΣΕ;

Όψιμο το ενδιαφέρον της Ομοσπονδίας για τους αποσπασμένους στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, εκθέτει τους συναδέλφους δημόσια και σε προφανή κίνδυνο...
Διαβάζοντας κάποιος συνάδελφος την επιστολή της πλειοψηφίας της Ομοσπονδίας,για το θέμα των
αποσπασθέντων μπορεί εύκολα να συμπεράνει την προκλητική στόχευση της θλιβερής πλειοψηφίας του παραπαίοντος Προέδρου της, Παρασκευόπουλου.
Άλλωστε ο ελάσσονας Πρόεδρος της Ομοσπονδίας, στην τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ, είχε προτείνει να απευθυνθεί η ΠΟΣ στο Υπουργείο Εσωτερικών για το θέμα,προκαλώντας την αντίδραση του Δικτύου Σιδηροδρομικών το οποίο τον κατήγγειλε ότι αυτές οι κινήσεις του,5 μήνες μετά την ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ έχουν στόχο να μην ψηφίσουν οι συνάδελφοι στις επερχόμενες εκλογές της ΠΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Εκεί οι 16-17 αποσπασμένοι, "βγάζουν" σύνεδρο στην Ομοσπονδία και η ΠΑΣΚ γνωρίζει ότι δεν έχει καμία τύχη,αφού οι συνάδελφοι δεν έχουν ξεχάσει τι συνέβη το 2010 και πως κάποιοι τους έταζαν τις ίδιες αμοιβές εφόσον μεταταχθούν σε θέση του Δημοσίου εθελοντικά και τελικά βρέθηκαν με τον Νόμο Ραγκούση, να χάνουν 40% των αμοιβών τους,ακόμα και το 2013 να τίθετνται σε εφεδρεία και να κινδυνεύει η προσωπαγής θέση που κατέχουν στο Δημόσιο.
Βέβαια τότε η ΠΑΣΚ, τους είχε ξεχάσει καθώς δεν ήταν μέλη σε Σωματεία,δεν ψήφιζαν,είχαν φύγει απο τον σιδηρόδρομο. Σήμερα υποκριτικά τους θυμήθηκε...Το γιατί το καταλαβαίνουν όλοι και ιδιαίτερα οι συνάδελφοι που δεν έχουν και καμία εμπιστοσύνη σε όσους τους πρόδωσαν το 2010.
Θέτοντας ερωτήματα και όχι κάνοντας προτάσεις η Ομοσπονδία μετακυλύει την τοποθέτηση της μετά το ενδεχόμενο απάντησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ενώ είναι βέβαιο ότι μετά την μεταφορά της ημερομηνίας των εκλογών στην ΠΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ, κάποιοι θα κάνουν τα πάντα για να αναδείξουν δήθεν το θέμα,θέλοντας στην ουσία να πετύχουν την απομάκρυνση των συναδέλφων,που θα τους στερήσουν τον πολυπόθητο σύνεδρο.

Σοβαρές καθυστερήσεις στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ
Είναι ωστόσο αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι σε πολλά θέματα στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ σήμερα υπάρχει τρομερή κωλισυεργεία και πολλά θέματα κινούνται με ρυθμό χελώνας,παρότι η ιδιωτικοποίηση υποτίθεται ότι θα οδηγούσε σε ταχύτερες διαδικασίες..
Η καθυστέρηση στην προκήρυξη των προσλήψεων που έχουν αποφασιστεί στην συνεδρίαση του ΔΣ της εταιρείας στην 23η Γενάρη,είναι το πλέον χαρακτηριστικό.
Οι ιθύνοντες στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ μάλλον δεν έχουν αντιληφθεί ότι το καλοκαίρι θα αναγκαστούν σε σωρεία καταργήσεως δρομολογίων,λόγω της έλλειψης μηχανοδηγών.
Ήδη το Σωματείο μας με επιστολή του στην ΔΙΚΑΜ έχει ζητήσει τον προγραμματισμό των κανονικών αδειών σε όλα τα μηχανοστάσια,ενώ τις επόμενες μέρες θα ζητηθούν τα προγράμματα εργασίας για να διαπιστωθεί αν η Κεντρική Υπηρεσία,τηρεί τον μέγιστο αριθμό συνεχόμενων ημερών εργασίας.
Μέχρι σήμερα η δικαιολογία για όλες τις καθυστερήσεις,ήταν ότι προείχε η εξαγορά της ΕΕΣΣΤΥ και δεν υπήρχε χρόνος για τα υπόλοιπα.
Είναι ωστόσο βέβαιο ότι ο ανταγωνισμός θα πιέσει την ΤΡΑΙΝΟΣΕ να ασχοληθεί με τα εσωτερικά της προβλήματα και κυρίως με την είσοδο διαδικασιών στην καθημερινότητα.


Το στέκι της έλξης  - Το blog των μηχανοδηγών

Υ,Γ, Θα μας εξηγήσει ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Παρασκευόπουλος,γιατί δίνει στην δημοσιότητα ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ έγγραφα.
Γιατί κρύβει την αλληλογραφία,για συγκεκριμένα ζητήματα και κάποια άλλα τα στέλνει προς δημοσιότητα;
Ελάσσονα Παρασκευόπουλε,θέλει η πολύ ... χαρά  να κρυφτεί  και η χαρά δεν την αφήνει λέει ο θυμόσοφος λαός.
Εμάς δεν μας ξεγελάς που ξέρουμε την κουτοπόνηρη τακτική σου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου