Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018

Ανακοίνωση ΔΑΚΕ Σ.Σ.Β.Ε

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι
Από το 2010 και την υπαγωγή της χώρας μας στον μηχανισμό στήριξης-Μνημόνια-ξεκίνησε μια οργανωμένη
επίθεση των Κυβερνήσεων κατά των συνδικάτων.
     Δυστυχώς το ατόπημα αυτό δεν το απέφυγε ούτε η Κυβέρνηση της Αριστεράς αφού μόλις πριν από λίγες ημέρες ο Πρωθυπουργός από το βήμα του Ελληνικού Κοινοβουλίου, καταφέρθηκε εναντίον των Γ’βθμιων συνδικαλιστικών οργάνων της χώρας.
     Στο Σιδηροδρομικό Συνδικαλιστικό Κίνημα ,το ρόλο του νεκροθάφτη  ανέλαβε μία ομάδα περιφερόμενων «συνδικαλιστών» η οποία ανερυθρίαστα, ρίχνοντας λάσπη στον ανεμιστήρα, καταγγέλλει θεσμικά όργανα, σπιλώνει συνειδήσεις και καταφέρετε απαξιωτικά σε  Συναδέλφους, χωρίς να υπολογίζει ότι το αντίκτυπο των ψευδών καταγγελιών τους, έχει επιπτώσεις στον οικογενειακό και κοινωνικό περίγυρο του καθενός.
     Μία τέτοια προσπάθεια κατασυκοφάντησης-προφανώς ενταγμένη στο κλίμα των ημερών , έγινε και είδε το φως της δημοσιότητας από την παράταξή του Σ.Σ.Κ.Α στη Βόρεια Ελλάδα ( ΔΙΚΤΥΟ στην Π.Ο.Σ ) η οποία με καθυστέρηση Δυο Ετών καταγγέλλει για δήθεν κακοδιαχείριση, το Δ.Σ. του ΣΣΒΕ κατά την τριετία 2013-2016! Προφανώς οι... «συνάδελφοι» αγνοούν ότι διανύουμε το έτος 2018!
     Αποτελεί πρόκληση, όχι μόνο για εμάς που είμαστε σήμερα στο προεδρείο , αλλά και για όλους όσους  συμμετείχαν στο Δ.Σ. εκείνης της περιόδου  2013 – 2016, συμπεριλαμβανομένων και των συντρόφων τους!
      Στην Γενική Συνέλευση Αντιπροσώπων του Σωματείου μας, οι συνήθεις ύποπτοι, που δεν βλέπουν ΠΟΤΕ τίποτε θετικό στην λειτουργία του Σ.Σ.Β.Ε, σε αντίθεση με τους συναδέλφους μας, που η συντριπτική τους πλειοψηφία μας εμπιστεύθηκαν και μας ανέθεσαν την πρώτη ευθύνη του Συνδέσμου στις εκλογές του 2016, αποχώρησαν καταγγέλλοντας μας δήθεν για κακοδιαχείριση, συγκρίνοντας μάλιστα τα αποθεματικά άλλων σωματείων με του δικού μας, για τη μη τήρηση των αποφάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου και για δημοσιοσχεσίτες!
    Πιστεύουν δηλαδή ότι εάν συγκρίνουν ανόμοια πράγματα οι σιδηροδρομικοί θα τσιμπήσουν και θα πιστέψουν τις ανοησίες τους!
    Φαίνεται ότι οι εν λόγω δεν γνωρίζουν ότι ο Σ.Σ.Β.Ε πλήρωνε για την Υπάλληλο του σωματείου(ετήσιο κόστος 23.000€) κοινόχρηστα, φως, νερό, τηλέφωνα και δημοτικά τέλη καθώς και άλλες πάγιες δαπάνες που προφανώς ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ και δεν ΕΧΟΥΝ στο σωματείο της ΠΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ και τα υπόλοιπα σωματεία αφού στεγάζονται στο κτήριο της Ομοσπονδίας!
    Τα έσοδα της ΠΕΠ αυξήθηκαν ακόμα περισσότερο μετά και την συγχώνευση τους με το σωματείο του Προαστιακού!
     Μας προκαλεί εντύπωση και αναρωτιόμαστε για ποιο λόγο επαναφέρουν στο τραπέζι τα πεπραγμένα εκείνης της τριετίας.
   Οφείλουμε λοιπόν να τους θυμίσουμε ότι ο οικονομικός ισολογισμός -απολογισμός ψηφιζόταν ομόφωνα στις γενικές συνελεύσεις του συνδέσμου μας, όπως και τα οικονομικά του κάθε μήνα σε κάθε διοικητικό συμβούλιο.
     Που αποσκοπεί λοιπόν η ανακοίνωσή τους περί δήθεν κακοδιαχείρισης , αφού ψήφιζαν και οι ίδιοι τα οικονομικά;;;
    Άλλωστε συνάδελφοι τα οικονομικά του σωματείου μας, βρίσκονται πάντα στην διάθεση όποιου συναδέλφου θέλει να τα δει και ελέγχονται από όλες τις παρατάξεις του συνδέσμου κάθε μήνα!!!
     Κατά τα λοιπά στις όποιες καταγγελίες, εναντίον μας για τις προσλήψεις των παιδιών με τα μπλοκάκια, σεβόμενοι αυτά τα παιδιά δεν θα αναφερθούμε καθόλου, γιατί αυτά τα παιδιά, όπως και τα δικά μας, προσπαθούν να φύγουν από τον μακρύ κατάλογο των ανέργων και είναι ΝΤΡΟΠΗ να τα μπλέκουμε στις μεταξύ μας αντιπαραθέσεις!
    Έχουμε όμως να πούμε στους εν λόγω ότι δεν έχουν παρά να κοιταχτούν στον καθρέφτη και να αναλάβουν τις ευθύνες τους γι αυτά τα παιδιά!
    Σ ότι αφορά την καταγγελία για μη τήρηση δήθεν των αποφάσεων του  ΔΣ, τα πρακτικά υπάρχουν και είναι και αυτά στην διάθεση όλων.
    Είναι λοιπόν ποτέ δυνατόν να πιστέψει κανείς αυτές τις ανυπόστατες και ετεροχρονισμένες καταγγελίες;;;
   Είναι ποτέ δυνατόν να πιστέψει κάποιος ότι οι εν λόγω δεν γνωρίζουν τα παραπάνω;;; Προφανώς και τα γνωρίζουν!
    Άρα γιατί μπήκαν στον κόπο να συγκρίνουν ανόμοιες καταστάσεις;
    Πολύ απλά για να στοιχηθούν-κατόπιν εντολής βέβαια-στο κλίμα των ημερών όπου το ΔIΚΤYΟ για να αποφύγει τα τραγικά λάθη των επικεφαλείς ενός σωματείου, άλλα και ενόψει  των επερχόμενων εκλογών άλλων σωματείων,  εφευρίσκει και δημοσιεύει ανυπόστατες καταγγελίες, για να αποπροσανατολίσουν τους Σιδηροδρομικούς από τα σοβαρά προβλήματα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε λόγω της εφαρμογής των μνημονιακών δεσμεύσεων της Κυβέρνησης, την πώληση της Ε.Ε.Σ.Σ.Τ.Υ και όσα έρχονται για τον σιδηρόδρομο.
    Είναι τουλάχιστον τραγικό για τους εν λόγω, την ώρα που η Ε.Ε.Σ.Σ.Τ.Υ βρίσκεται προ των πυλών της ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ, να αποχωρούν από μια κορυφαία διαδικασία του Οργάνου εκτοξεύοντας ανυπόστατες καταγγελίες και να αποφεύγουν να συζητήσουν τα όσα μας ετοιμάζει η κυβέρνηση που αυτοί στήριξαν!
    Εκμεταλλεύονται το κακό κλίμα που διαμόρφωσαν οι ίδιοι και οι σύντροφοί τους στην Π.Ο.Σ, για να πλήξουν περαιτέρω την αξιοπιστία των συνδικάτων.
    Η παράταξή μας δεν πρόκειται να τους ακολουθήσει στον ολισθηρό δρόμο της συνδικαλιστικής αλητείας. 
   Εμείς, όπως και στο παρελθόν έτσι και στο μέλλον θα αντιπαρατεθούμε ιδεολογικά, πολιτικά και συνδικαλιστικά με όλες τις παρατάξεις και θα αγωνισθούμε για τα δίκαια αιτήματα των συναδέλφων μας.
     Συνάδελφοι του Σ.Σ.Κ.Α στο μόνο που συμφωνούμε μαζί σας είναι ότι          οι σιδηροδρομικοί είναι οι υπέρτατοι κριτές όλων μας και για όσα πράττουμε αλλά κυρίως για όσα εσείς δεν πράξατε από αυτά που υποσχεθήκατε στους συναδέλφους.
Γραμματεία τύπου Δ.Α.Κ.Ε.  Σ.Σ.Β.Ε.                                                                                

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου