Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2018

Δεν παραιτήθηκε σύμφωνα με τις... καταστατικές διαδικασίες ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας


Πραγματικά αξιομνημόνευτες  στιγμές έζησαν χτες  τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας,αφού όταν τέθηκε επί της διαδικασίας το θέμα της παραίτησης του  Προέδρου κατά την τελευταία συνεδρίαση (Ιανουάριος 2018),ο ίδιος λαμβάνοντας τον λόγο  δήλωσε αρχικά ότι 
δεν παραιτήθηκε σύμφωνα με τις καταστατικές διαδικασίες!

Την κατάσταση προσπάθησε να σώσει ο συνάδελφος Λεβέντης, ο οποίος υποστήριξε ότι η συνεδρίαση δεν είχε απαρτία για αυτό και έληξε την τελευταία φορά και άρα δεν τίθεται θέμα παραίτησης, ενώ έθεσε θέμα αν υπάρχει πρόταση μομφής στο πρόσωπο του Παρασκευόπουλου,τον οποίο η ΠΑΣΚ στηρίζει ομόφωνα.
Στην τοποθέτηση τους οι 3 συνάδελφοι που έθεσαν το ζήτημα της παραίτησης του Παρασκευόπουλου (Γενιδούνιας, Τουρλής,Καραδήμας) τόνισαν ότι δεν τέθηκε θέμα εμπιστοσύνης,αλλά ξεκάθαρο ερώτημα αν παραιτήθηκε -όπως δήλωσε προφορικά κατά την συνεδρίαση του Ιανουαρίου - ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας και μάλιστα από το βήμα !
Εφόσον ο Πρόεδρος  δηλώνει ότι δεν παραιτήθηκε σύμφωνα με τις καταστατικές διαδικασίες,-εννοωντας ότι είπε ότι παραιτείται προφορικά αλλά δεν το έκανε ποτέ γραπτά - και εν ...ρήμη του λόγου του,εμείς καλυπτόμαστε και θα ενημερώσουμε τους σιδηροδρομικούς, απάντησαν τα μέλη του ΔΣ.
Σημειώνουμε ότι τα πρακτικά της προηγούμενης συνεδρίασης δεν δόθηκαν στην χτεσινη συνεδρίαση. 
Συμπέρασμα.
Μπορεί κάποιος να δηλώσει απο το βήμα ενός κορυφαίου οργάνου ότι παραιτείται, αλλά στην συνέχεια να πεί ότι δεν παραιτείται γιατί το καταστατικό προβλέπει την διαδικασία! (Γραπτή παραίτηση).
Συμπέρασμα 2
Με αυτά και με τα άλλα, καθημερινά -και αυτό είναι το δυστύχημα- απαξιώνεται το συνδικάτο μας,αφού τελικά πρέπει να είσαι ο μάντης Κάλχας για να καταλάβεις αν αυτά που λέει κάποιος σε τοποθετήσεις του, τα εννοεί ή θα πρέπει να έχουν τα μέλη μαζί τους λεξικό για να ερμηνεύουν τις τοποθετήσεις!
Συμπερασμα 3
Ο Πρόεδρος της ΠΟΣ έχει απωλέσει κ το τελευταίο ίχνος προσωπικής αξιοπιστίας ακόμα και εντός  του ΔΣ. Ο ρόλος του για όσους καταλαβαίνουν τι ακριβώς συμβαίνει  είναι διακοσμητικός. 

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

Υ.Γ. Αν δεν σου αρέσουν αυτά που λέμε , Παρασκευόπουλε, στείλε μας εξώδικο , άλλωστε αυτό πλέον σου έχει μείνει να κανείς (θα πούμε πολλά αργότερα).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου