Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2018

Ανακοίνωση Νίκου Ντάνου

Λάβαμε και δημοσιεύουμε ανακοίνωση του Νίκου Ντάνου.Διαβάζουμε > 
«Με το βλέμμα  στραμμένο στο αύριο»

Με σταθερες και αναλλοιωτες τις βασικές μας  αρχές,αξίες και θέσεις,αλλά και με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον,ατενίζουμε την επόμενη  ημέρα για εμάς και
την εταιρεία που εργαζόμαστε.


Σε μια από τις μεγαλύτερες κρίσεις που βιώνει η εργατική τάξη και το συνδικαλιστικό κίνημα,δεν υπάρχει απεριόριστος χρόνος για  διατυπώσεις και διαπιστώσεις .

Μπροστά μας έχουμε δυο δρόμους:

α) αυτόν του παρατηρητή και του απλού σχολιαστή που οδηγεί όμως στην καταστροφή

και β)αυτόν της συμμετοχής και της παρέμβασης,που μπορεί να μας οδηγήσει στο ξέφωτο της Αναγέννησης  και της Αξιοπρέπειάς μας , απέναντι στον εργασιακό μεσαίωνα των κάθε λογής συμφωνιών που αντίκεινται ακόμα και σ’αυτή την κουτσουρεμένη εργατική νομοθεσία.

Συναγωνιστές και Συνάδελφοι από τα παλιά,με διαφορετικές διαδρομές, και προέλευση  που δοκιμάσαμε τις αντιστάσεις μας χωρίς ιδιοτέλεια,ΕΝΩΝΟΥΜΕ τις φωνές μας,εκφράζοντας τις ανησυχίες μας,τις αγωνίες μας και τους στόχους μας κουβαλώντας  μαζί μας, χωρίς να το κρύβουμε,
α) την ιδεολογική πολιτική  και συνδικαλιστική μας αυτοτέλεια

β) τις θέσεις και τις αρχές μας που πηγάζουν από ιστορικές διαχρονικές αξίες
 ( Αλληλεγγύη , κοινωνική δικαιοσύνη  , ανιδιοτελή δράση )
επιδιώκοντας την σύγκρουση με κάθε μορφή παραγοντισμου, κομματικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού.

Σε αυτό το ταξίδι χρειαζόμαστε και αναζητάμε την φρεσκάδα  και το όραμα , την διάθεση , και το μεράκι των νέων αλλά και την εμπειρία , το πείσμα και την γνώση των παλαιών που μετά από πολλά  Χρόνια δουλειάς θέλουν να ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝΤΑΙ
και όχι να
ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ!!!

Όλοι εσείς μας δίνετε δύναμη και από εσάς αντλούμε ενέργεια θετική για τις σκέψεις μας και την δράση μας.

Ως εκ τούτου εμείς

Δεν ΠΑΡΑΙΤΟΥΜΑΣΤΕ
Δεν ΕΚΒΙΑΖΟΜΑΣΤΕ

ΣΥΜΕΤΕΧΟΥΜΕ και ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ για ένα καλύτερο αύριο για όλους,χωρίς αποκλεισμούς!

ΝΑΙ στην ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ
ΟΧΙ  στην ΣΥΝΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΝΤΑΝΟΣ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ

4 σχόλια:

  1. ΝΕΜΕΣΙΣ είναι ο Νίκος στις τελευταίες εκλογές που συμμετέχει να συνεργαστεί με τον Νώντα,αφού συνδικαλίστηκε με την ΔΑΚΕ,έφτιαξε και διέλυσε την ΑΠΕ,ξαναεντάχθηκε στην ΔΑΚΕ,αποχώρησε ξανά απο την ΔΑΚΕ και εντάχθηκε στην ΑΣΚ,και το 2015 συνεργάστηκε με την +ΣυνΕξέλιξη,όπου τρέχοντας μόνος του στο ΕΚΠ,βγήκε δεύτερος,αφού αυτοί που σήμερα ζητάει συμπόρευση και είναι φίλοι και συναγωνιστές, όχι μόνο τον άδειασαν,αλλά τον κυνήγησαν ανελέητα.
    Thats politics όμως.
    Ο Νίκος,μας λέει ότι δεν εκβιάζεται και δεν παραιτείται,λες και κανείς τον εκβίασε (έξυπνη η τακτική του δήθεν θύματος,που το κυνηγάνε,δημιουργεί συμπόνοια),αλλά χρησιμοποιεί πληθυντικό όταν την ανακοίνωση την υπογράφει ο ίδιος.
    Γιατί ΝΕΜΕΣΙΣ είναι μετά απο 35 χρόνια στα κοινά,να μην καταλαβαίνεις πότε πρέπει να αποχωρήσεις με αξιοπρέπεια,έχοντας υποστεί διαδοχικές και προσωπικές ήττες.
    (Νίκο,αυτό με την συνδιοίκηση και τον παραγοντισμό με συγκίνησε πραγατικά διαβάζοντας το).Anyway.
    Καλή επιτυχία.
    ΝΕΜΕΣΙΣ είναι να συνεργαστεί και η ΑΣΚΕ με ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ,αλλά αυτό απο την άλλη,ίσως είναι και όνειρο!
    Όλο το παλιό,συνασπισμένο σε μια παράταξη μετά απο 35 χρόνια τσακωμών και διαφωνιών,ενάντια στο νέο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Α ρε Νίκο;;;!!!!!!
    Κάθε πέρσι και καλύτερα λέω εγώ,συνέχισε την προσπάθεια μη σταματάς κάτι θα γίνει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η οδύσσεια ενός ξενιτεμενου.Φημες λενε ότι τις καινούριες βαρδιες στον προαστιακο τις σκαρφιστηκε ο Ξανθόπουλος.

    Αντρεαςτουκωσταπατερουλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όποιος θέλει να διεκδικήσει πραγματικά,ανατρέποντας κατεστημένες αντιλήψεις δεκαετιών όπου οδήγησαν το συνδικαλιστικό κίνημα στην απαξίωση,δεν έχει παρά να συνδιαμορφώσει τους όρους για το μέλλον μαζί με την +ΣυνΕξέλιξη,η οποία έχει αποδείξει ότι είναι ανοιχτή σε όλες τις απόψεις, ότι διεκδικεί πραγματικά ατενίζοντας το μέλλον και πάντα με σεβασμό στο παρελθόν και την ιστορία του κλάδου έλξης.
    Γενιδούνιας Κώστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή