Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2018

Να συνδέσουν σιδηροδρομικά την Ελλάδα με την Β. Ευρώπη σχεδιάζουν οι Ιταλοί ιδιοκτήτες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Την επιθυμία της νέας διοίκησης του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ) για ενδυνάμωση των ελληνοϊταλικών σχέσεων σε επίπεδο επενδύσεων, υπογράμμισε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου,
Γιάννης Μασούτης κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον Ιταλό πρέσβη, Luigi Maras και τον εμπορικό ακόλουθο της ιταλικής πρεσβείας, Enrico Barbato.

Ο κ. Μασούτης επισήμανε τη σημαντική θέση που κατέχει η Ιταλία ως εμπορικός εταίρος της χώρας μας, αλλά και τις ευκαιρίες που ανοίγονται σε πολλούς τομείς για διεύρυνση των συνεργασιών.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στη δυναμική που παρουσιάζουν η Θεσσαλονίκη και η Βόρεια Ελλάδα γενικότερα, όπου «χτυπά η καρδιά» των εξαγωγικών επιχειρήσεων.

Ο ίδιος παρέθεσε ακόμη στους Ιταλούς τα πλεονεκτήματα και τη στρατηγική θέση της Θεσσαλονίκης στην περιοχή, που, όπως είπε «δημιουργούν εύφορο έδαφος για νέες επενδύσεις από ιταλικές επιχειρήσεις ή από κοινοπραξίες εταιρειών ελληνικών και ιταλικών συμφερόντων».

Μάλιστα εξέφρασε την αισιοδοξία του για τόνωση του ιταλικού επενδυτικού ενδιαφέροντος με την ολοκλήρωση των έργων που είναι σε εξέλιξη στη Θεσσαλονίκη και τα οποία θα της επιτρέψουν να διαδραματίσει τον ρόλο που της αρμόζει στην περιοχή και να αποτελέσει και πάλι πόλο έλξης για ιταλικές επενδύσεις σε τομείς όπως ο αγροδιατροφικός τομέας, οι τεχνολογίες και ο τουρισμός.

Από την πλευρά του, ο Ιταλός πρέσβης αναφέρθηκε στα βήματα που γίνονται σε κυβερνητικό επίπεδο για την περαιτέρω βελτίωση των διμερών εμπορικών και οικονομικών σχέσεων.

Ως ένα από αυτά ανέφερε την 1η ελληνο-ιταλική Διακυβερνητική συνάντηση σε επίπεδο πρωθυπουργών που πραγματοποιήθηκε στις 14 Σεπτεμβρίου 2017 και την ξεχωριστή συνάντηση μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών των δύο χωρών.

«Οι συγκυρίες είναι καλές και η προσέγγιση των δύο κυβερνήσεων πολύ θετική, στοιχείο σημαντικό όχι μόνο για τις οικονομικές αλλά και για τις πολιτισμικές μας σχέσεις», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Maras.

Επίσης, αναφέρθηκε στην επένδυση της ιταλικής FSI στους ελληνικούς σιδηροδρόμους, υπογραμμίζοντας πως αναμένεται να επενδυθούν περί τα 500 εκατ. ευρώ σε τροχαίο υλικό σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι Ιταλοί επενδυτές προτίθενται να αναπτύξουν το ελληνικό σιδηροδρομικό δίκτυο και να το κάνουν εφάμιλλο με το ιταλικό, ενώ σχεδιάζουν να συνδέσουν σιδηροδρομικά την Ελλάδα με την Β. Ευρώπη.

Στο σημείο αυτό, κ. Μασούτης γνωστοποίησε στο Ιταλό πρέσβη την πρόθεση τού ΕΒΕΘ να φιλοξενήσει στους χώρους του μια κλειστή εκδήλωση, προκειμένου να ενημερωθούν οι φορείς της πόλης για τα σχέδια της FSI, ενώ ο α’ αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Εμμανουήλ Βλαχογιάννης τόνισε και την ανάγκη δημιουργίας δύο διαμετακομιστικών κέντρων στον Ασπρόπυργο και στο πρώην στρατόπεδο Γκόνου, στη Θεσσαλονίκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου