Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018

Η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας θα φέρει απέναντι της,μέλη - Σωματεία της!

Είναι πλέον βέβαιο ότι η στρατηγική στόχευση των ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ και ΠΑΜΕ Σιδηροδρομικών είναι να οδηγήσουν την Ομοσπονδία στην διάλυση,καθώς δεν αντέχουν
να παρακολουθούν ανήμποροί τις εξελίξεις να τους προσπερνούν και αδυνατούν να δώσουν λύσεις στα προβλήματα και στις προκλήσεις των καιρών.

Τελευταίο παράδειγμα οι εκλογές της ΠΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ όπου το ΠΑΜΕ,λειτουργώντας ως λαγός του συστήματος του χτες,συμφώνησε σε διαδικασίες για την εκλογή εφορευτικής επιτροπής,συμμετείχε σε αυτές και μετά τις...κατήγγειλε.
Η παράταξη της ΠΑΣΚ με την σημερινή της ανακοίνωση επιβεβαίωσε στην ουσία την τακτική του ΠΑΜΕ,καθώς κατηγορεί τους...άλλους (Πρόεδρο και Γραμματέα της ΠΕΠ),γιατί προφανώς ο Αντιπρόεδρος και συνδικαλιστής με τεράστια εμπειρία,θέλει να μας πείσει ότι δεν ήξερε τι γινόταν!

Η ουσία.

Κύριος στόχος της θλιβερής πλειοψηφίας της ΠΟΣ (ΠΑΣΚ -ΔΑΚΕ-ΠΑΜΕ),των παρατάξεων δηλαδή που αποτελούν μειοψηφία στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ εδώ και χρόνια,είναι να οδηγήσουν την ιδιωτική ΤΡΑΙΝΟΣΕ και τους εργαζόμενους σε αυτήν, στην απόφαση της απόσχισης απο την ΠΟΣ,προκειμένου αυτή να γίνεται ένα μικρό και κλειστό μαγαζάκι,που θα εξυπηρετεί τα συμφέροντα των σιδηροδρομικών που βρίσκονται υπό την ομπρέλα του Δημοσίου.
Μικρή Ομοσπονδία,μεγάλη παράγκα,τεράστιοι παραγκάρχες,εργαζόμενοι στο περιθώριο.
Για αυτό και ο Παρασκευόπουλος, αποτυχημένος και περιθωροιοποιημένος πλέον,προσπάθησε -ανεπιτυχώς- να προκαλέσει τους μηχανοδηγούς πρόσφατα,στέλνοντας εξώδικο και ζητώντας τα πρακτικά απο συνεδρίαση του ΔΣ του Σωματείου μας.
Και φυσικά η πρόσφατη ανακοίνωση της ΠΟΣ, που κόβει κάθε γέφυρα επικοινωνίας με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Ακόμα χειρότερα,όμως, η παρεούλα των ΠΑΣΚ -ΔΑΚΕ και ΠΑΜΕ Σιδηροδρομικών αποφάσισαν πλειοψηφικά να ζητήσουν την συνδρομή της τριμερούς του Υπουργείου Εργασίας για την συμφωνία του Σωματείου μας, με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Αφού οι ελλάσονες της Κάνιγγος δεν κατάφεραν να βρούν μηχανοδηγούς να αμφισβητήσουν την συμφωνία, αποφάσισαν να αμφισβητήσουν ως θεσμός (τρομάρα τους),δημοκρατικά ψηφισμένη συμφωνία.
Με λίγα λόγια, σε μερικές μέρες είναι πιθανό, να δούμε στο ίδιο τραπέζι του Υπουργείου Εργασίας,σιδηροδρομικούς απέναντι! Και την Ομοσπονδία απέναντι σε Σωματείο - μέλος της! Γιατί η ΠΕΠΕ όχι μόνο θα παρεβρεθεί,αλλά θα αποκαλύψει και την υποκρισία της παρέας του Παρασκευόπουλου,μπροστά σε όλα τα θεσμικά όργανα !

Αυτήν την τακτική, η Ομοσπονδία,σύντομα θα την βρεί μπροστά της.
Γιατί πολύ απλά, οι σημερινοί συνδικαλιστές της, είναι ανίκανοι να αντιληφθούν που οδηγούν τα πράγματα.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

1 σχόλιο:

  1. Η ΠΑΣΚ είναι σαν τον Ολυμπιακό χτες.
    Βρήκε το καταστατικό και παίζει παιχνιδάκια.
    Θα ζητήσει να κριθεί το ματς σε δικαστικές αίθουσες,γιατί φοβάται την τριάρα στο γήπεδο.
    ΝΕΜΕΣΙΣ είναι να τους βλέπεις να τρέμουν τις εκλογές,τα παιδιά της πάλαι ποτέ δημοκρατικής παράταξης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή