Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018

Ξέχασε το ...."πενθήμερο" ο Σ.Σ. Λαρισαικός,αλλά ...παλεύει για προσλήψεις!


Διαβάζοντας την ανακοίνωση του Σ.Σ. Λαρισαικού,την οποία προφανώς υπογράφουν όλες οι παρατάξεις,διαπιστώσαμε ότι 
ο μαχητικός σύνδεσμος και το Προεδρείο του,ενώ προσέφυγαν στο ΣΕΠΕ για την προσαύξηση της 6ης μέραςου πληρώνονται οι σιδηροδρομικοί χάρη στις ενέργειες μηχανοδηγών που ανακάλυψαν το θέμα σε μνημονιακό Νόμο) , ξέχασαν να προσφύγουν για το πενθήμερο και την υπερεργασία όσων εκπροσωπεί το Σωματείο.

Κάτι το οποίο περιμέναμε εναγωνίως να κάνει ο Λαρισαικός, μετά την ανακοίνωση του ενάντια στην συμφωνία ΠΕΠΕ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ που όπως έλεγε η πλειοψηφία του Προεδρείου του,πρωτοστατούντος του λαλίστατου Προέδρου στα Ρ/Τ,ήταν εργοδοτική,υπαγορευμένη απο Κυβερνήσεις κτλπ,
Πρώτη φορά λοιπόν βλέπουμε  στην συνδικαλιστική σιδηροδρομική ιστορία Σωματείο που αγωνίζεται για το πενθήμερο (όπως μας διαβεβαίωσε με έμφαση ο Λαρισαικός στην ανακοίνωση του ενάντια στην συμφωνία των μηχανοδηγών στις 25 Γενάρη) να προσφεύγει για το 30% της 6ης μέρας και όχι για να τηρείται το πενθήμερο!
Μάλλον αυτό ενοούσαν ορισμένοι όταν μας διαβεβαίωναν ότι ...δίνουν  μάχη για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού,ότι διεκδικούν πενθήμερο-οκτάωρο και διάφορα άλλα ωραία(...).
Προφανώς αν ζητάς προσαύξηση για την 6η μέρα,αυτό οδηγεί σε...προσλήψεις και όχι περαιτέρω κάλυψη των κενών με υπερεργασία.
Πόσο πιο ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ μπορούν να γίνουν, αναρωτιόμαστε και εσείς σίγουρα γελάτε με την κατάντια τους.

Έτσι είναι συνάδελφοι συνδικαλιστές του Λαρισαικού.
Η πραγματικότητα  εκθέτει ανεπανάληπτα τους κουτοπόνηρους.
Τους υποκριτές.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών

Υ.Γ. Αλήθεια το ΠΑΜΕ Σιδηροδρομικών ψήφισε για την προσφυγή για την προσαύξηση της 6ης μέρας ; Ζητάει δηλαδή την εφαρμογή μνηνονιακού νόμου,η παράταξη του ταξικού συνδικάτου, όταν στην τελευταία ΣΣΕ,βγάζαν οι εκπρόσωποι του πύρινους λόγους για το θέμα;
Σύντροφοι,σύντροφοι.... Πόσο εύκολα εκτίθεστε στα μάτια των συναδέλφων. 
Mετά απορούμε και εμείς γιατί θέλετε να κατέβείτε στα ίδια ψηφοδέλτια με ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ. Σας ζάλισε μάλλον η αστική δημοκρατία....

3 σχόλια:

  1. εκσυγχρονιστες ολοι του ΟΣΕ τα καταστρεψατε ολα ,που ειναι οι εποχες του 1997 εως και 2015 -χρυσες εποχες- πολλα επιβατικα τραινα απο δε εμπορικα ασε τι γινοτανε και τα περισσοτερα μερα κυκλοφορουσανε ειδικα στον αξονα αθηνα θεσσαλονικη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μην μπερδεύεσαι. Η απόφαση ήταν ομόφωνη (μαζί με τους υποκριτές και σαλτιμπαγκους του Δικτύου) εκτός και αν παλιοί Συριζαιοι δεν γνωρίζουν αν πρέπει να τηρούνται οι ΣΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν υπάρχει συνάδελφε ΣΣΕ που καταργεί το πενθήμερο,προς τι οι αντιδράσεις για την συμφωνία ΠΕΠΕ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ;
      Τι σας ενδιαφέρει,αν αντί για 6 είναι 7 ή τελικά θέλατε και εσείς bonus;
      Όσων αφορά τους παλιούς Συριζαίους,απο ότι θυμάμαι δεν συμφώνησαν στην ανακοίνωση της 25ης Γενάρη.Οπότε και δεν τους αφορά.
      Αντίθετα,όποιος έχει την μύγα μυγιάζετε.

      Διαγραφή