Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018

Eνότητα : Τρελλό καρναβάλι στην ΓΣΕΕ

Λάβαμε και δημοσιεύουμε ανακοίνωση της Ενότητας.Συνταξιούχοι (εδώ και μία δεκαετία) μεταμφιέζονται σε εργαζόμενους και παριστάνουν τη διοίκηση της ΓΣΕΕ συμμετέχοντας πάντα σε αμειβόμενες επιτροπές!  
Ήδη από τον Μάιο του 2017 μετά τη δημοσιοποίηση της ιδρυτικής μας διακήρυξης καταγγείλαμε
δημόσια τις πρακτικές και τα τεχνάσματα που χρησιμοποιούν οι επαγγελματίες συνδικαλιστές στη ΓΣΕΕ και οδηγούν σε φαινόμενα στρέβλωσης της εκπροσώπησης των εργαζομένων.
Στις 11 Ιουλίου 2017 η παράταξή μας έκανε την πρώτη επώνυμη καταγγελία, διά εξωδίκου δηλώσεως προς τη Διοίκηση της ΓΣΕΕ, γνωστοποιώντας τα στοιχεία μέλους της Διοίκησής της που εμφανίζεται ως εργαζόμενος ενώ είναι συνταξιούχος εδώ και μία δεκαετία!
Στην καταγγελία μας η ΓΣΕΕ απάντησε ότι δεν γνωρίζει!! και ότι δεν μπορούσε να ερευνήσει την επώνυμη καταγγελία μας αφού δεν είχε τα απαιτούμενα στοιχεία.
Η απάντησή της και μόνο δείχνει τον πανικό της για την αποκάλυψη όχι μόνο αυτού του συγκεκριμένου προσώπου αλλά και την πρόθεση συγκάλυψης πολλών τέτοιων περιπτώσεων.
Παράλληλα στις 9 Αυγούστου 2017 καλέσαμε με εξώδικο που εστάλη στον συνταξιούχο εκπρόσωπο της Διοίκησης της ΓΣΕΕ να μας δηλώσει επίσημα αν όντως είναι συνταξιούχος.
Φυσικά δεν πήραμε καμία απάντηση.
Στις 10 Οκτωβρίου 2017 ασκήσαμε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων για την επίδειξη εγγράφων σχετικά με την ιδιότητα του Φ.Κ. και δη εάν είναι συνταξιούχος ή εργαζόμενος.
Από τη δίκη αυτή και τα έγγραφα που προσκόμισε ο ίδιος προέκυψαν τα ακόλουθα:
· Ο Φ.Κ. μέλος της Διοίκησης της ΓΣΕΕ κατέχοντας μάλιστα και θέση σε αμειβόμενη επιτροπή είναι συνταξιούχος από το 2009!!
· Δήλωσε ότι απασχολήθηκε περιστασιακά τον Σεπτέμβριο του 2017!! (μετά το εξώδικό μας) και φοβούμενος τις επιπτώσεις προς το δημόσιο μετά την αποκάλυψη της αλήθειας για ποινικές ευθύνες ενημέρωσε τον ασφαλιστικό του φορέα για την πρόσληψή του μία μέρα μετά το δικαστήριο!!
Πριν από μερικές ημέρες κοινοποιήσαμε τόσο στη ΓΣΕΕ όσο και στον ίδιο όλα τα δικαστικά έγγραφα ζητώντας εκ νέου την άμεση απομάκρυνσή του.
Η νέα απάντηση της ΓΣΕΕ (προφανώς φωτοτυπία της πρώτης) ήταν ότι αν και ενημερώθηκε και πάλι δε γνωρίζει αν είναι συνταξιούχος!!

ΤΩΡΑ ΠΛΕΟΝ Η ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΜΑΣ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ

Είμαστε αποφασισμένοι να γκρεμίσουμε τη νοοτροπία ιδιοκτησιακής αντίληψης μίας συνδικαλιστικής παρέας που επιμένει να διατηρεί μερίδιο εξουσίας στην ηγεσία του συνδικαλιστικού κινήματος μακριά από τους εργαζόμενους με πλήθος επαγγελματιών «συνδικαλιστών» συνταξιούχων που κατέχουν θέσεις ευθύνης και φυσικά σε αμειβόμενες επιτροπές.
Η «ΕΝΟΤΗΤΑ» δεν πρόκειται να δεχθεί να παίξει το ρόλο του φτωχού συγγενή σε μία διαλυμένη οικογένεια!
Αν χρειαστεί, μπορούμε, όποτε θέλουμε, να έχουμε τη δική μας οικογένεια με αρχές, διαφάνεια και ξεκάθαρες θέσεις.
Οι επαγγελματίες συνδικαλιστές πρέπει να καταλάβουν ότι:
Το καρναβάλι κάποτε τελειώνει και οι μάσκες πέφτουν
ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
 της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ δύναμης ευθύνης και προοπτικής»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου