Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018

Ευτέλισαν -για άλλη μια φορά- τον θεσμό της Ομοσπονδίας ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ Σιδηροδρομικών

Ευτέλισαν για ακόμη μια φορά τον θεσμό της Ομοσπονδίας μας ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ Σιδηροδρομικών.
Το γιατί είναι ξεκάθαρο.Η επιστολή της Ομοσπονδίας για το Καλίδρομο,επιστολή Δευτεροβάθμιου Συνδικαλιστικού Οργάνου,προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείο αναφερόταν σε 
"ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες" και όσα διαβάζουν ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ απο τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. (facebook!!!)

Δηλαδή ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ Σιδηροδρομικών,πήραν μια απόφαση απο αυτά που διάβαζαν στα social media και όσα ήξεραν απο "ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες"!!!!


Αναρωτιόμαστε

  • Τόσο καιρό,στην Κάνιγγος στα γραφεία της Ομοσπονδίας, δεν άκουγαν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες για άλλα ζητήματα ; Έστειλαν ποτέ τέτοια επιστολή και βάση αυτών των "ανεπιβεβαίωτων";
  • Με ποια εξουσιοδότηση ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ μέσω του Προεδρείου,πήραν την απόφαση να στείλουν επιστολή για το θέμα,όταν στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας την περασμένη Τρίτη αυτό είχε αποσυρθεί μετά απο συγκεκριμένες τοποθετήσεις. Απο πότε και με ποιο δικαίωμα ακριβώς,ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ παρακάμπτουν το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΣ ;
  • Αρκεί ένα "στημένο δημοσίευμα" στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης για να καθορίσει την πολιτική της Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών;
  • Αν λοιπόν την καθορίζει, τα όσα έχουν γραφτεί κατά καιρούς,γιατί δεν ευαισθητοποίησαν τις ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ,ιδιαίτερα όταν πολλά επιβεβαιώθηκαν,αλλά αυτές έκαναν πως δεν ...άκουγαν!
Οι δικές μας ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες λοιπόν, τις οποίες επικαλούμαστε,αναφέρουν ότι αυτές τις μέρες διεξάγεται πόλεμος χαρακωμάτων εντός της ΠΑΣΚ Σιδηροδρομικών για την τάση που θα επικρατήσει στην παράταξη. Η επάνοδος του Θανάση Λεβέντη στο Προεδρείο της Ομοσπονδίας ήταν το πρώτο μήνυμα των εξελίξεων στην άλλοτε προοδευτική παράταξη.
Επίσης σύμφωνα με αυτά που συμπεραίνουμε διαβάζοντας τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, ο πανικός στην Κάνιγγος ,για το ενδεχόμενο απώλειας της διαπραγματευτικής δύναμης της ΠΟΣ είναι έκδηλος εδώ και 2 μήνες. Και έχει οδηγήσει την πλειοψηφία της Ομοσπονδίας σε αλεπάλληλα λάθη. Με αποκορύφωμα τις επιθέσεις στο Σωματείο μας.

Το ένα λάθος,όμως διαδέχεται το προηγούμενο και έτσι η ΠΟΣ έφτασε στο σημείο να εμπλέκει την προοπτική του σιδηροδρόμου στις εσωτερικές της διεργασίες. 
Τα πρώτα δείγματα γραφής για την τακτική αυτή της Ομοσπονδίας, είχαν άλλωστε δοθεί απο τα εγκαίνια στο Σταθμό Λαρίσης,όταν και έφτασε στο σημείο να αμφισβητεί - ...τυχαία και πάλι- την λειτουργία του! 
Όπως εύστοχα συνάδελφος σχολίασε , στην Κάνιγγος οι συνδικαλιστές της πλειοψηφίας εδώ και 1 χρόνο βλέπουν τα τρένα να περνούν ενώ και οι εργαζόμενοι βλέποντας την απαξίωση της ΠΟΣ απο την πλειοψηφία των ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ την έχουν ...προσπεράσει.
Και εμείς λέμε ότι σήμερα στα εγκαίνια του Καλίδρομου,κάποιοι στεναχωρήθηκαν.
Αν τους ψάξετε,θα τους δείτε στην φωτογραφία που συνοδεύει την ανάρτηση.
Είναι αυτοί που πανηγύριζαν για τις μακέτες 26 χρόνια και πού σήμερα Σαββάτο 10 Φλεβάρη τους πήρε αμπάριζα...η σκόνη!

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

Υ.Γ. Τώρα που θα κατέβουν και παρέα στην έλξη, η φωτογραφία θα αποκτήσει αληθινό νόημα! 
Θα κρατάει ο ...Τάκης τον Νίκο αγκαλιά!!! (έχουμε ήδη έτοιμη την φωτό)_

1 σχόλιο:

  1. ΝΕΜΕΣΙΣ είναι η φωτογραφία που δείχνει να έχουν την σκούπα που ρουφάει την σκόνη στο χέρι,ο Τάκης,ο γραφικός,ο Νικόλας ο καρντάσης.
    Και όλοι μαζί να κλαίνε παρέα με τον πλάτανο.Γιατί για άλλη μια φορά,απέτυχε η μαύρη προπαγάνδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή