Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018

Χατζηδάκης: Νέες προσλήψεις 424 ατόμων σε θυγατρική του ΟΣΕ

Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τονίζει πως σε μια εταιρία με μόνιμο προσωπικό γύρω στα 400 άτομα προκύπτει ότι από τον Δεκέμβριο του 2016 μέχρι τον Ιανουάριο του 2018 υπεγράφησαν 424 νέες προσλήψεις.

Όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα με τις προσλήψεις στην Ελληνική Εταιρία Συντήρησης Τροχαίου Υλικού (ΕΕΣΤΥ) –θυγατρική του ΟΣΕ- ξεπερνούν κάθε φαντασία, δηλώνει ο Κωστής Χατζηδάκης στην ερώτησή του στους υπουργούς Οικονομικών κ. Τσακαλώτο και Υποδομών και Μεταφορών κ. Σπίρτζη, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΝΔ.

Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τονίζει πως σε μια εταιρία με μόνιμο προσωπικό γύρω στα 400 άτομα, με βάση τα στοιχεία από τη Διαύγεια προκύπτει το εξής: Από τον Δεκέμβριο του 2016 μέχρι τον Ιανουάριο του 2018 υπεγράφησαν 424 νέες προσλήψεις μέσω αποφάσεων για ανάθεση έργου!

Ο κ. Χατζηδάκης σημειώνει πως έχει όλα τα στοιχεία στη διάθεσή και αναφέρει ενδεικτικά το πρώτο και το τελευταίο link.

Επειδή η εταιρία είναι υπό ιδιωτικοποίηση, ο Κωστής Χατζηδάκης καταγγέλλει πως η κυβέρνηση χρηματοδοτεί τις προσλήψεις με το εξής τέχνασμα: Αυξάνει τα έσοδα από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ για συντήρηση τροχαίου υλικού και, στη συνέχεια, για να μην επιβαρυνθεί η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, τα συμψηφίζει με τα μισθώματα που η ΤΡΑΙΝΟΣΕ επρόκειτο να καταβάλει στην ΓΑΙΑΟΣΕ (η οποία είναι ο διαχειριστής του τροχαίου υλικού του Δημοσίου).

Με άλλα λόγια, τις προσλήψεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ χρηματοδοτεί μέσω ΓΑΙΑΟΣΕ ο Έλληνας φορολογούμενος.

Ο κ. Χατζηδάκης θέτει στους υπουργούς τα εξής ερωτήματα:

· Διαψεύδουν την ακρίβεια των στοιχείων της Διαύγειας, με δεδομένο ότι είναι στη διάθεση και των ιδίων τα 424 links των αποφάσεων με τις οποίες επιβεβαιώνονται οι προσλήψεις;

· Διαψεύδουν ότι το κόστος των προσλήψεων αυτών θα καλυφθεί μέσω ΓΑΙΑΟΣΕ από τους φορολογούμενους;

· Προτίθεται κάποιος να δείξει τη στοιχειώδη ευαισθησία παραιτούμενος από τη θέση του για αυτά τα απίστευτα σκάνδαλα;

www.euro2day.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου