Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018

Ο ΟΣΕ ενεργοποιεί τις συνδέσεις με ΒΙΠΕ. Πιο ώριμες οι σχετικές πρωτοβουλίες με εταιρείες καυσίμων

Tη διασύνδεση του δικτύου του ΟΣΕ με βιομηχανικές περιοχές ενεργοποιεί η νέα διοίκηση του Οργανισμού.
O ΟΣΕ έχει ξεκινήσει σχετική συνεργασία με την ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ, υπό την αιγίδα των υπουργείων Ανάπτυξης και Μεταφορών. Συνολικά, υπάρχουν περί τις
75 αιτήσεις, ωστόσο δεν θεωρούνται όλες ούτε ενεργές, ούτε ώριμες προς υλοποίηση.

Το επόμενο διάστημα θα προχωρήσουν 2 – 3 συνδέσεις με εταιρείες πετρελαιοειδών, οι οποίες θα αναλάβουν το κόστος κατασκευής (ήδη έχει ανακοινωθεί η συνεργασία ΟΣΕ – ΕΡΓΟΣΕ με τα Ελληνικά Πετρέλαια).

Οι σιδηροδρομικές γραμμές θα παραμείνουν δημόσιες, δηλαδή ο ιδιώτης δεν θα έχει απαίτηση κυριότητας ή ιδιοκτησίας.

Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν εισηγήσεις ότι, αυτός που επενδύει, οφείλει να καρπώνεται κάποια κίνητρα, όπως προτεραιότητα στα δρομολόγια ή μειώσεις στα τέλη υποδομής.

Εφόσον υλοποιηθούν οι ανωτέρω συνδέσεις, θα αυξηθεί σημαντικά η ανταγωνιστικότητα του σιδηροδρόμου, σε συνδυασμό με πιθανή μείωση του κόστους μεταφοράς προϊόντων.

Φ. Φωτ. - metaforespress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου