Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2018

Ανακοίνωση ΔΑΚΕ Σιδηροδρομικών

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Έπειτα από την επιχειρούμενη απαξίωση των Συνδικάτων από τον κ.Τσtίπρα, ο οποίος από βήμα του Κοινοβουλίου καταφέρθηκε εναντίον της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, την σκυτάλη πήραν
ορισμένα εκλεγμένα στελέχη στο Σιδηροδρομικό Συνδικαλιστικό Κίνημα - και όχι μόνο - τα οποία προσπαθούν, με θεμιτά και αθέμιτα μέσα, να πλήξουν τα Θεσμικά Όργανα του Κινήματος, να ευτελίσουν τις διαδικασίες των οργάνων και να εξευτελίσουν τους Θεσμικούς Εκπροσώπους του.
Ειδικότερα, τους τελευταίους μήνες με αφορμή την υπογραφή μιας «συμφωνίας» μεταξύ ΠΕΠΕ & ΤΡAIΝΟΣΕ, για την οποία η Π.Ο.Σ. εξέφρασε ενστάσεις σε ορισμένα από τα σημεία της, συνδικαλιστές συγκεκριμένων Παρατάξεων, εκλεγμένοι σ34το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας, με μια ανίερη συμμαχία, ξεκίνησαν έναν διαδικτυακό πόλεμο λάσπης, συκοφαντικών δημοσιευμάτων, υπονοουμένων, απειλών, ύβρεων και υποτιμητικών σχολίων που δεν μπορούν να χαρακτηριστούν από κανέναν ως συνδικαλιστική δράση.
Είναι αδιανόητο, στην πιο κρίσιμη καμπή της ιστορίας του Σιδηρόδρομου και των Επαγγελματίων Σιδηροδρομικών, αντί να προτάσσουμε όλοι μαζί το «η ισχύς εν τη ενώσει» ώστε να αντιμετωπίσουμε τα σοβαρά προβλήματα που έχουμε μπροστά μας, αλλά και όσα μας ταλανίζουν στα Οκτώ χρόνια των μνημονίων, κάποιοι να σπέρνουν διχόνοια μεταξύ των εργαζομένων και των συνδικάτων.
Το περίεργο είναι ότι ορισμένοι εξ αυτών υποστηρίζουν, όπως προκύπτει από τις δημοσιεύσεις τους, την Κυβερνητική πολιτική, ενώ άλλοι στηρίζουν κομματικές θέσεις που είναι αντίθετες από τα συμφέροντα των εργαζομένων και των συλλογικών αποφάσεων των συνδικάτων.
Θεωρούν τους εαυτούς τους ως τους μοναδικούς ηθικούς, άμεμπτους, αγωνιστές, δουλευταράδες εργαζόμενους στο Σιδηρόδρομο και πιστεύουν, ότι ως «μοναδικό είδος» έχουν το δικαίωμα να ασκούν κριτική, αλλά όταν τους ασκείται κριτική εξαγριώνονται.
Πιστεύουν δε ότι λειτουργώντας ως «Καμόρα», αναρτώντας και σχολιάζοντας στο διαδίκτυο, το οποίο παρακολουθούν τα παιδιά μας, οι συγγενείς, οι φίλοι και οι συνάδελφοί μας, ότι πιο αισχρό, ότι πιο ψευδές, ότι πιο αλήτικο θα μπορούσε να σκεφτεί ενός διεστραμμένος εγκέφαλος, ασκούν το δημοκρατικό τους δικαίωμα στην (παρά)πληροφόρηση.
Όταν όμως προσπαθήσει ο οποιοσδήποτε θιγόμενος, να υπερασπιστεί και να διαφυλάξει το κύρος, την αξιοπρέπεια, την προσωπικότητα και τον θεσμικό του ρόλο, εκτός των επιθέσεων που δέχεται από ανώνυμους και επώνυμους, χαρακτηρίζεται και ως δικομανής!
Αυτή η μέθοδος θα μπορούσε να χαρακτηριστεί σε άλλες εποχές ως η κλασική μέθοδος των τυχάρπαστων, καταδοτών, πεμπτοφαλαγγιτών που κανείς δεν θέλει να θυμάται παρά μόνο ως παράδειγμα προς αποφυγή!
Ίσως πολλοί εξ αυτών δεν γνωρίζουν ότι στο Σιδηρόδρομο, από την ίδρυσή του, αναπτύχθηκε ένα από τα πιο αξιόλογα, δυναμικά και σοβαρά Συνδικάτα που στα 100 περίπου χρόνια δράσης των Σωματείων και της Π.Ο.Σ., οι αντιπαραθέσεις μεταξύ των Παρατάξεων ήταν πολύ σκληρές.
Σκληρές όμως σε Ιδεολογικό, Πολιτικό και Συνδικαλιστικό επίπεδο με σεβασμό στον ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ! «ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ»! Αυτή η λέξη στην ουσία της έχει μεγάλη αξία και οφείλουν άπαντες να διαφυλάσσουν αυτό που ονομάζουμε συναδελφική αλληλεγγύη!
Ο σεβασμός όλων, ακόμη και στο μικρότερο σε δύναμη σωματείο, αλλά κυρίως στα εκλεγμένα συνδικαλιστικά στελέχη ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ και των διαφορετικών απόψεων, ήταν το συστατικό που διατήρησε και διαφύλαξε την ενότητα του κινήματος και τις πολλές συλλογικές Νίκες απέναντι στις Κυβερνητικές πολιτικές.
Δυστυχώς σήμερα, αυτοί οι λίγοι, με τις καταγεγραμμένες συμπεριφορές τους, δεν καταλαβαίνουν ότι το μόνο που κατορθώνουν είναι η απαξίωση του ρόλου των Θεσμικών Οργάνων του Κινήματος στα οποία και οι ίδιοι συμμετέχουν, πριονίζοντας ουσιαστικά το κλαδί που κάθονται!
Θέλουμε να πιστεύουμε, ότι έστω και τώρα θα καταλάβουν ότι με τέτοιου είδους συμπεριφορές οδηγούν στα άκρα την αντιπαράθεση και αναλαμβάνουν πλήρως την ευθύνη για όσα ενδεχομένως θα ακολουθήσουν.
Εάν όμως εν πλήρη συνειδήση συνεχίσουν να δημοσιοποιούν, να προκαλούν και να στοχοποιούν Θεσμούς, Πρόσωπα και Σωματεία, αντιλαμβανόμενοι το διακύβευμα των πράξεών τους, τότε σημαίνει ότι ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΑΛΥΣΗΣ των ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ υλοποιώντας τις ορέξεις της Κυβέρνησης και των μεγάλων εργοδοτικών οργανώσεων.
Οφείλουν να αντιληφθούν ΟΛΟΙ τους ότι τα Συνδικάτα αποτελούν έναν από τους Θεσμικούς Πυλώνες της Δημοκρατίας μας και όσοι απολαμβάνουν τα οφέλη της, είτε συμφωνούν είτε όχι με το Πολίτευμά μας, οφείλουν να σέβονται τις δημοκρατικές διαδικασίες και να ενεργούν αναλόγως.
Σε ότι μας αφορά, με τις δυνάμεις που διαθέτουμε στα σωματεία μέλη της Π.Ο.Σ., θα συνεχίσουμε αταλάντευτα τον αγώνα μας για να υλοποιηθούν οι αποφάσεις του Συνεδρίου της Ομοσπονδίας, γιατί αυτές μας δεσμεύουν όλους. Πρώτιστα όμως θα αγωνιστούμε για την επαναφορά στην Ευρωπαϊκή Κανονικότητα της Πατρίδας μας καθώς και για τα δίκαια αιτήματα των Συναδέλφων μας Σιδηροδρομικών.
Θα συνεχίσουμε την αντιπαράθεση σε Ιδεολογικό, Πολιτικό και Συνδικαλιστικό επίπεδο, σεβόμενοι το Δημοκρατικό δικαίωμα όλων να διαφωνούν μαζί μας και εμείς μ’αυτούς.  «Μπορούμε να συνυπάρχουμε γιατί μπορούμε να διαφωνούμε» ήταν η φράση ενός μεγάλου, κατά την άποψή μας, πολιτικού του Παύλου Μπακογιάννη!
Για εμάς αυτός ο δρόμος είναι μονόδρομος!
Δεν πρόκειται να ακολουθήσουμε κανέναν σ’αυτόν τον συνδικαλιστικό κατήφορο, όπως δεν πρόκειται να τους επιτρέψουμε να συνεχίσουν να λασπολογούν και να χυδαιολογούν εναντίον της Παράταξής μας και των Συναδέλφων μας Σιδηροδρομικών!
    Τους Προειδοποιούμε να μην εκλάβουν ως αδυναμία την Δημοκρατική μας Συμπεριφορά! Έχουμε και τον τρόπο και τα μέσα να σταματήσουμε την Συνδικαλιστική Αλητεία και την σπίλωση της αξιοπρέπειάς μας!
Εμείς δεν απειλούμαστε, δεν εκβιαζόμαστε, δεν χειραγωγούμαστε!
Λογοδοτούμε στους υπέρτατους κριτές μας που είναι οι Επαγγελματίες Σιδηροδρομικοί!
ΤΑ   ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ  Η    ΔΥΝΑΜΗ   ΜΑΣ
    Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς.
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΑΚΕ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου