Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2018

Ανακοίνωση ΔΑΚΕ ΠΕΠΕ

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,
Από την πρώτη στιγμή που το σωματείο μας προσέφυγε σε τριμερή διαπραγμάτευση ώστε να διασφαλιστεί η τήρηση της νομιμότητας
εκ μέρους της ΤΡAIΝΟΣΕ σε ζητήματα που αφορούν τους Μηχανοδηγούς, η ΔΑΚΕ ΠΕΠΕ με όλες τις δυνάμεις της και κυρίως με θέσεις και επιχειρήματα συνέβαλε για την επίλυσή τους.
Στην πορεία της διαπραγμάτευσης και των συνομιλιών με τη διοίκηση σταθήκαμε, ως οφείλαμε, δίπλα στο προεδρείο καταθέτοντας ανοιχτά και καθαρά τις θέσεις μας και τις ενστάσεις μας για την περιβόητη «συμφωνία» και όταν διαπιστώσαμε ότι η διαδικασία ξέφευγε από τους αρχικούς στόχους του σωματείου, διαφοροποιηθήκαμε πλήρως από τους επικεφαλής της +ΣυνΕξέλιξης και της Νέας Έλξης!
Οι θέσεις μας είναι γνωστές σε όλους, έχουν κατατεθεί στα αρμόδια όργανα του κινήματος και δεν αλλάζουν όσο και εάν κάποιοι προσπαθούν να μας εμφανίσουν είτε καθοδηγούμενους, είτε μπερδεμένους ταυτίζοντας την ΔΑΚΕ ΠΕΠΕ με αυτούς της Ενότητας.
Όλα αυτά εντάσσονται στο ευρύτερο συνδικαλιστικό τους παιγνίδι για να δικαιολογήσουν την δική τους στάση η οποία θυμίζει περισσότερο στάση Κυβερνητικού Εκπροσώπου και λιγότερο στάση ευθύνης συνδικάτου.
Οι αντισυναδελφικές επιθέσεις με υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς και στοχοποίηση Θεσμικών οργάνων και προσώπων, ευτυχώς ελαχίστων, σε μια περίοδο που θα έπρεπε όλοι να προσπαθούμε για την ενότητα του κινήματος, είναι έξω από την δική μας πρακτική.
Δυστυχώς οι πληροφορίες που έχουμε για την «συμφωνία» και σύντομα θα τις γνωρίζουν όλοι οι Μηχανοδηγοί, επιβεβαιώνουν τις επιφυλάξεις μας και ταυτόχρονα δικαιώνουν την στάση μας και τις προσπάθειες που κάναμε για να υπάρξουν αλλαγές στο κείμενο πριν την υπογραφή, καθότι βλέπαμε τους κινδύνους που υπήρχαν.
Είναι όμως προφανές, λόγω των επικείμενων εκλογών στο σωματείο μας, ότι κάποιοι προσπαθούν να κάνουν επίδειξη παραταξιακής ισχύος και αυτό-αναγορεύονται ως οι μοναδικοί συνομιλητές της διοίκησης της Ιδιωτικής πλέον ΤΡAIΝΟΣΕ και του Υπουργείου, τάζοντας ακόμα και προσλήψεις! 
Εμείς σε αυτές τις συστημικές παλαιοκομματικές πρακτικές δεν θα τους ακολουθήσουμε και δεν θα παίξουμε το παιχνίδι τους καθότι παραμένουμε προσηλωμένοι στον ΚΥΡΙΑΡΧΟ στόχο των προκλήσεων της Νέας Εποχής της εταιρείας που εργαζόμαστε. Διαφωνούμε πλήρως με τις απόψεις και τις πράξεις τους, σεβόμαστε όμως  το δικαίωμά τους να τις εκφράζουν.
Σήμερα όμως το μείζον για εμάς δεν είναι οι προσωπικές αντιπαραθέσεις και η απαξίωση των Θεσμικών Οργάνων του κινήματος που έτσι κι αλλιώς έχει υποστεί φθορά, όπως άλλωστε έχει υποστεί το σύνολο των Θεσμών της Δημοκρατίας μας.
Σήμερα το μείζον είναι να διασφαλίσουμε για εμάς και τις οικογένειές μας όσα μας στέρησαν και όσα μας πήραν με τη βία! Το μείζον είναι να διασφαλίσουμε τους εργαζόμενους στην εταιρεία, την ασφάλεια τη δική μας και του επιβατικού κοινού!
Η συνδικαλιστική μας δράση, μας δίνει το δικαίωμα και κυρίως την υποχρέωση να καταθέτουμε στους συναδέλφους μας τις αγωνίες, τους προβληματισμούς τις σκέψεις και φυσικά τις προτάσεις μας ώστε να γνωρίζουν με ποιους τρόπους, εμείς που τους εκπροσωπούμε, θέλουμε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που ανακύπτουν καθημερινά αλλά και όσα άλλα χρονίζουν.
Θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε λοιπόν προς κάθε κατεύθυνση τη θέση μας και να καταστήσουμε για μια ακόμη φορά σαφές ότι η Παράταξή μας θα συνεχίσει με δημιουργική κριτική και φυσική παρουσία τη δράση της μακριά από αντεγκλήσεις και ακήρυχτους «πολέμους».  
Όσοι στήριξαν και στηρίζουν τις θέσεις μας, συμφωνούν με όσα καταθέσαμε και δεν διαφοροποιήθηκαν προφανώς είναι καλοδεχούμενοι στην ΔΑΚΕ ΠΕΠΕ!
Όσοι στήριξαν άλλες θέσεις και απόψεις, που προφανώς έχουν δικαίωμα να το κάνουν, σίγουρα όμως δεν εκφράζουν την Παράταξή μας γιατί στέλνουν διφορούμενο μήνυμα στους συναδέλφους!
Σε κάθε περίπτωση εμείς θα συνεχίσουμε την υπεύθυνη συνδικαλιστική μας δράση με θέσεις, απόψεις και προτάσεις που ενώνουν και δεν διχάζουν τους Σιδηροδρομικούς!
 Για εμάς ο πολλαπλασιασμός και η πρόσθεση καθώς και το «η ισχύς έν τη ενώσει», είναι απείρως καλύτερα από την διαίρεση και την αφαίρεση και το «διαίρει και βασίλευε»!
Υπέρτατος κριτής μας οι συνάδελφοί μας Μηχανοδηγοί!
Απ’ αυτούς εκλεγόμαστε, αυτούς εκπροσωπούμε και σ’ αυτούς λογοδοτούμε!

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΑΚΕ Π.Ε.Π.Ε.

1 σχόλιο:

  1. ο συνάδελφος Καπιτάνος (αν τελικά αυτός γράφει τις ανακοινώσεις της ΔΑΚΕ) θα μας τρελλάνει κανονικά!
    Ενώ ψηφίζει παρών στην συμφωνία (και όχι κατά) μας κουνάει και το δάχτυλο!
    Ενώ φέρνει ως πρόταση τον όρο "ΟΙ ΜΗΧΑΝΟΔΗΓΟΙ ΔΥΝΑΝΤΑΙ ΝΑ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΝ ΤΟΥ ΠΕΝΘΗΜΕΡΟΥ ΕΩΣ ΕΠΤΑ ΗΜΕΡΕΣ Η ΚΑΙ ΕΝΝΕΑ ΗΜΕΡΕΣ ΕΑΝ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗ ΑΝΑΓΚΗ" μας εγκαλεί περί νομιμότητας!
    Είναι για να αναρωτιέσαι πραγματικά αν πρέπει να ασχοληθείς σοβαρά με την ΔΑΚΕ Έλξης.
    Τέλος,ερωτηματικό προκαλεί η αναφορά σε πληροφορίες που έχει η ΔΑΚΕ για την συμφωνία,υπονοώντας δηλαδή ότι ξέρει την γνωμάτευση της ΓΣΕΕ που ίσως υπογράφει ο εργατοπατέρας...Κιουτσούκης που φέρεται να πληρώνεται 25 μέρες κανονικής άδειας το χρόνο! Και θα κρίνει ο...Κιουτσούκης εμάς!!!!
    Γελάνε οι μηχανοδηγοί!
    Βρε σοβαρευτείτε βρε, λίγο έστω.
    Αλήθεια όμως πως ξέρει η ΔΑΚΕ Έλξης την γνώμη της ΓΣΕΕ και δεν την ξέρει η ΠΕΠΕ ;
    Μήπως γιατί η Ομοσπονδία ενημερώνει επιλεκτικά τις παρατάξεις και άρα έχω δίκιο εγω που λέω ότι η Ομοσπονδία λειτουργεί με κριτήρια αδιαφανή και με λογικές σκοταδισμού προς όφελος μια κλειστής νομεκλατούρας;

    Γενιδούνιας Κώστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή