Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2018

Λογοκρισία στην Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών - Ιστορικό ατόπημα σε βάρος της συνδικαλιστικής ελευθερίας απο την ΠΟΣ!


Απίστευτες καταστάσεις, δείγματα του απόλυτου εκνευρισμού αλλά και του αυταρχισμού που επικρατεί στις τάξεις της πλειοψηφίας της  Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών,φανερώνει η άρνηση της πλειοψηφίας να δημοσιευτεί επιστολή των
3 μελών -ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ εκλεγμένων  στο Διοικητικό της Συμβούλιο- στον επίσημο ιστοχώρο της.

Η αυταρχικότητα αυτής της απόφασης καταδεικνύει το βαθύ δημοκρατικό πρόβλημα που υπάρχει στην λειτουργία της Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών, αποδεικνύει ότι κάποιοι θεωρούν την Ομοσπονδία παραμάγαζο τους και κάνουν ότι μπορούν για να διατηρήσουν με κάθε τρόπο τα κλειδιά του.
Την ίδια ώρα που ο παραιτηθείς Παρασκευόπουλος στέλνει εξώδικα σε μηχανοδηγούς γιατί τόλμησαν να του ασκήσουν κριτική στα social media, σαν εκπρόσωπος ενός απολυταρχικού καθεστώτος που θυμίζει ΧΟΥΝΤΑ στην χειρότερη μορφή του, φιμώνει την ΕΠΩΝΥΜΗ άποψη εκλεγμένων συνδικαλιστών απο τον επίσημο ιστοχώρο της Ομοσπονδίας.
Βαθιά αντιδημοκρατικές  διαδικασίες  που στηρίζονται απο την ΔΑΚΕ,που επίσης σιωπά καθώς το αίτημα έχει κατατεθεί ΓΡΑΠΤΩΣ απο την 31η Ιανουαρίου, αλλά και απο το ΠΑΜΕ Σιδηροδρομικών που ΔΕΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΚΕ για αυτό ΠΟΤΕ!
Σκεφτείται συνάδελφοι σιδηροδρομικοί, 
Αν η Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών ΦΙΜΩΝΕΙ και λογοκρίνει την επώνυμη άποψη εκλεγμένων συνδικαλιστών στο Διοικητικό της Συμβούλιο, τι μπορεί να συμβεί με την δική σας άποψη!
Αυτά δεν συμβαίνουν ούτε στα πλέον απολυταρχικά καθεστώτα και αποδεικνύουν σε όλο  τον σιδηροδρομικό κόσμο - και όχι μόνο- ότι το συνδικαλιστικό κίνημα στην χώρα έχει σοβαρό πρόβλημα.
Το στέκι της έλξης, ως δημοκρατικό blog, δημοσιεύει ΟΛΕΣ τις απόψεις.
Η Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ - ή συζητά την έγκριση τους με απόφαση του ...Προεδρείου- την δημοσίευση απόψεων μελών του Διοικητικού της Συμβουλίου!
Και όλα αυτά γιατί έτσι θέλει ο...Παρασκευόπουλος και όσοι τον στηρίζουν!

Τι είπατε,αυτά δεν είναι δυνατόν να συμβαίνουν; 
Kαι όμως....

Ελλάδα 2018 - Σιδηρόδρομος 2018 - ΠΟΣ 2018


Το στέκι της έλξης - Το blog των σιδηροδρομικών

1 σχόλιο:

  1. Η θλιβερή πλειοψηφία της Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών με αυτήν την ενέργεια της απέδειξε τον αντιδημοκρατικό και αυταρχικό της χαρακτήρα.
    Είναι ξεκάθαρο ακόμα και στον πλέον καλοπροαίρετο απέναντι σε τέτοιες ενέργειες, ότι αποτελούν μέρος της συντονισμένης προσπάθειας των ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ να πολώσουν το κλίμα σε βάρος των μηχανοδηγών. (μηχανοδηγοί άλλωστε έχουν καταθέσει απο κοινού την ανακοίνωση).
    Για άλλη μια φορά, η απάντηση μας θα είναι νηφάλια.
    ΔΕΝ πρόκειται να τους χαρίσουμε την Ομοσπονδία.
    ΔΕΝ πρόκειται να τσιμπήσουμε στις προκλήσεις τους.
    ΔΕΝ πρόκεται να διαχωρίσουμε τους σιδηροδρομικούς.

    Αυτοί που έχουν ευθύνη,για όσα συμβαίνουν,να την αναλάβουν χτες.
    Προσωπικά θεωρώ πως η ενέργεια της ΠΟΣ να μην δίνει το βήμα στον επίσημο ιστοχώρο της,σε εκλεγμένα μέλη του ΔΣ της,συνιστά πράξη βαθιά αντιδημοκρατική.
    Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες....είπε κάποιος κάποτε.
    Αν ακόμα και στα συνδικάτα,δεν μπορούμε να διασφαλίσουμε την ελευθερία στην μετακίνηση ιδεών και απόψεων, δεν έχουμε καμία τύχη σαν χώρα και σαν πολίτες.
    Η δημοκρατία μας ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ.
    Γενιδούνιας Κώστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή