Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2018

Παρουσιάστηκε η πρώτη Μελέτη για το mega-project Sea2Sea

Την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018 έγινε στη Σόφια η τέταρτη συνάντηση της Ομάδας Εργασίας (Task Force) που έχει ορισθεί σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο Μνημόνιο Συνεργασίας που υπέγραψαν οι Υπουργοί
Υποδομών – Μεταφορών Ελλάδας και Βουλγαρίας τον Σεπτέμβριο 2017 στην Καβάλα, για το μεγάλο έργο της υλοποίησης του σιδηροδρομικού άξονα που θα συνδέει τα λιμάνια του βορείου Αιγαίου στην Ελλάδα (Θεσσαλονίκη, Καβάλα, Αλεξανδρούπολη) με τα λιμάνια του Ευξείνου Πόντου και του Δούναβη στην Βουλγαρία (Bourgas, Varna, Ruse).
Στη συνάντηση παρουσιάσθηκαν τα προκαταρκτικά αποτελέσματα της Μελέτης που έχουν αναλάβει Τεχνικοί και Νομικοί Σύμβουλοι για το έργο, από τα οποία αποδεικνύεται η μεγάλη δυναμική του σχεδίου που προωθούν οι δύο χώρες και η μεγάλη απήχηση που μπορεί να έχει στην αγορά εμπορευματικών μεταφορών και logistics, αφού ουσιαστικά δημιουργείται μια συμφέρουσα εναλλακτική διαδρομή Μεσογείου - Ευξείνου Πόντου πέραν αυτής των Δαρδανελίων. Το σχέδιο έχει ήδη προσελκύσει όχι μόνο το Ευρωπαϊκό αλλά και το ευρύτερο διεθνές ενδιαφέρον.

Οι δύο χώρες θα έχουν συνομιλίες σε ανώτατο επίπεδο την επόμενη εβδομάδα με εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το θέμα αυτό στις Βρυξέλλες. Η ΕΡΓΟΣΕ συμμετέχει εξ αρχής στην προώθηση του σχεδίου, προσφέροντας σε συνεργασία με το Υπουργείο και τους Συμβούλους την αναγκαία τεχνογνωσία για τα θέματα σιδηροδρομικών έργων.

www.ypodomes.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου