Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018

Και η Ομοσπονδία για τους συνταξιούχους

Έπειτα απο πρόταση της παράταξης του Δικτύου Σιδηροδρομικών και η Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών απέστειλε επιστολή (πολιτική ηγεσία-ΡΑΣ-ΟΣΕ) για το θέμα των συνταξιούχων στο σιδηρόδρομο. Διαβάζουμε : 

Όπως ενημερωθήκαμε αρμοδίως η νέα σιδηροδρομική επιχείρηση
RAIL – CARGO προκειμένου ν’ αρχίσει να πραγματοποιεί δρομολόγια, προγραμματίζει δοκιμαστικά δρομολόγια τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Επανερχόμενοι για μια ακόμα φορά, ζητάμε όπως μεριμνήσετε ως αρμόδιοι φορείς, προκειμένου να εφαρμοστούν οι ενιαίοι κανόνες που προβλέπονται για τη σιδηροδρομική αγορά καθώς και η τήρηση από πλευράς τους της Ευρωπαϊκής και κείμενης Ελληνικής Νομοθεσίας τόσο στα θέματα της ασφάλειας της κυκλοφορίας όσο και στα ζητήματα της εκπαίδευσης του προσωπικού.
Σας επαναλαμβάνουμε επίσης την πάγια θέση του συνδικαλιστικού κινήματος ότι: είναι παράλογο οι λιγοστές θέσεις εργασίας που προκύπτουν να καλύπτονται από συνταξιούχους. Όποιοι συνάδελφοι ολοκλήρωσαν τον εργασιακό τους βίο και είναι πλέον συνταξιούχοι δεν μπορούν να ανήκουν ταυτόχρονα και στην οικογένεια των εν ενεργεία εργαζομένων. Η πολιτική μας αυτή άποψη, ενισχύεται από το γεγονός ότι η ανεργία των νέων στη χώρα μας κινείται σε πολύ υψηλά επίπεδα, με αποτέλεσμα οι νέοι να αναζητούν εργασία μεταναστεύοντας σε άλλες χώρες. 


      Ο Πρόεδρος                            Ο Γενικός Γραμματέας 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου