Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

1197 Euro μετά απο 33 χρόνια υπηρεσίας - Ποιοι είναι οι μισθοί στην Ευρώπη

Η γυμνή αλήθεια όπως αποτυπώθηκε στα εξοφλητικά των μηχανοδηγών στις 16 Μάρτη.
Συνάδελφος με 33 χρόνια υπηρεσία , έχοντας δουλέψει 3 Κυριακές , Νύχτες και Υπερωρίες έλαβε καθαρά 1197 Ευρώ.
Οι μισθοί των Ελλήνων μηχανοδηγών  συγκρίνονται μόνο με αυτούς των χωρών του λεγόμενου πρώην Ανατολικού μπλόκ και απέχουν χιλιάδες Ευρώ από αυτούς που βρίσκουμε  σε κράτη μέλη της Ευρωζώνης.

Παραθέτουμε τον επίσημο πίνακα με τους μισθούς στις 17 χώρες μέλη της ΑLLE όπως αυτός δόθηκε στην τελευταία συνεδρίαση στις Βρυξέλλες 

Mitglieds-gewerkschaft
Oνομα Σωματείου
Anzahl der
Mitglieder (Εργαζόμενοι ανά χώρα)
Unterschrift
Μισθοί


2013

2013






SACT
350

2‘500.- €
Βέλγιο
ULDB
1650

400.- €
Βουλγαρία
GDL
22100

2‘350.- €
Γερμάνια
P.E.P.E.
400

1‘100.- €
Ελλάδα
FASTFerro
2300

2‘000.- €
Ιτάλια
SSH
1815

800.- €
Κροατία
VVMC
3400

2‘700.- €
Ολλανδία
ZZM
7900

820.- €
Πολωνία
SMAQ
1160

1‘250.- €
Πορτογαλία
FML
5000

450.- €
Ρουμανία
VSLF
1620

4‘100.- €
Ελβετία
NSMS
2180

500.- €
Σερβία
FS-SR
2250

770.- €
Σλοβακία
SEMAF
4259

4223.- €
Ισπανία
FS-CR
5800

1‘000.- €
Τσεχία
MOSZ
3800

850.- €
Ουγγαρία







Ο πίνακας αφορά τον καθαρό  μισθό ενός μηχανοδηγού.(Σε πολλές χώρες οι μισθοί είναι 13 ή 14 , ενώ προβλέπονται κ άλλου είδους παροχές ).Και όλα αυτά ρυθμίζονται με Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.

Είναι απορίας άξιο πως αντέχουν στον ανταγωνισμό οι Γερμανοί , οι Ολλανδοί , οι Ισπανοί , οι Ιταλοί , οι Ελβετοί αλλά και  οι Βέλγοι πληρώνοντας στους μηχανοδηγούς αυτά τα χρήματα.

Ας μας σχολιάσουν οι εγχώριοι νεοφιλελεύθεροι πως γίνεται να είσαι ανταγωνιστικός με μισθούς 4 χιλιάδων Ευρώ και στην Ελλάδα με μισθούς πείνας των 1000 Ευρώ να υπολείπεσαι σε ανταγωνιστικότητα.

Για να μην υπάρχουν και παρεξηγήσεις το 90% των εταιρειών που δουλεύουν οι παραπάνω 65 χιλιάδες μηχανοδηγοί είναι ΔΗΜΟΣΙΕΣ!






8 σχόλια:

  1. καθαρά 1197 Ευρώ + εκτοσ εδρας +εφορια [φμυ] + δωρεαν ταξιδια + γαλα + ρουχα + κατι κρατησεις για δανεια και κινητα κ λ π.....καθαρα περιπου 1600 ευρω.δοξα το θεο καλα ειναι.ρωτα τους μηχανοδηγους που τους εκαναν μεταταξεις στην κατηγορια υε και δε ποσα παιρνουν.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μιλάμε για 1197 καθαρά μαζί με όσα αναφέρεις.
    Δεν υπάρχουν ούτε επιπλέον κινητά , ούτε δάνεια , ούτε γάλατα , ούτε τίποτα απο όσα αναφέρεις.
    Κάποιος που είναι στο ίδιο μισθολογικό κλιμάκιο ΔΕ στο Δημόσιο πέρνει ακριβώς τα ίδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΝΩΝΥΜΕ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΓΑΛΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΩ ? ΑΥΤΗ Η ΕΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΦΜΥ ΤΟ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΩ? ΕΛΕΟΣ ΔΗΛΑΔΗ ΑΝΩΝΥΜΕ ,ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΛΕΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ.!!!!ΕΓΩ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΤΑ ΜΙΣΑ ΒΡΑΔΙΑ ΔΕΝ ΚΟΙΜΗΘΗΚΑ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ , ΕΙΤΕ ΓΙΑΤΙ ΔΟΥΛΕΥΑ ΑΠΟ ΤΙΣ 2200 ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 0600 ΤΟ ΠΡΩΙ , ΕΙΤΕ ΓΙΑΤΙ ΕΠΙΑΝΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΙΣ 0300 ΚΑΙ ΣΤΙΣ 0400 ,ΚΑΙ ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΣΑ ΠΗΡΑ?1250 ΕΥΡΩ ΟΠΩΣ ΤΟ ΑΚΟΥΣ 1250 ΕΥΡΩ.ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΔΑΝΕΙΑ , ΧΩΡΙΣ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ ΛΑΜΟΓΙΕΣ ,ΧΩΡΙΣ ΚΙΝΗΤΑ , ΧΩΡΙΣ ΤΙΠΟΤΑ!!!!!!!ΘΑ ΠΡΟΤΙΜΟΥΣΑ ΝΑ ΕΠΑΙΡΝΑ 1000 ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΑ ΑΠΟ ΤΙΣ 0730 ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 1530 , ΝΑ ΕΙΧΑ ΔΙΠΛΑ ΜΟΥ ΜΙΑ ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΝΑ ΤΣΑΜΠΑ ΟΣΟΥΣ ΚΑΦΕΔΕΣ ΗΘΕΛΑ , ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΠΑΩ ΝΑ ΦΑΩ ΚΑΤΙ ΟΤΙ ΩΡΑ ΠΕΙΝΑΓΑ , ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΟ ΠΩ ΚΑΙ ΠΙΟ ΧΥΜΑ ? ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΑ ΝΑ ΕΧΕΖΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΣΗΧΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΟΣΗ ΩΡΑ ΗΘΕΛΑ ,ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΕΓΩ , ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΔΩ ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΒΡΙΣΚΑ ΕΝΑΝ ΣΤΑΘΜΟ ΜΕ ΤΟΥΑΛΕΤΑ , Η ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΑ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΧΕΣΩ ΣΑΝ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ!!!!ΝΑ ΕΦΕΥΓΑ ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΟΥ ΧΤΥΠΑΓΑΝ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ 2 ΚΑΙ 3 Σ ΩΡΕΣ ΠΙΟ ΜΕΤΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ , ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΑ ΓΙΑ ΨΩΝΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΜΟΥΝ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΟΥ.ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ,ΚΑΙ ΞΕΡΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ?ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΤΡΕΝΟ ΚΑΙ ΤΟ ΤΡΕΝΟ ΧΩΡΙΣ ΕΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ,ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΦΙΛΕ ΜΟΥ..ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΑΣ ,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αν ήθελες να χέζεις στο σπίτι σου, ας έπαιρνες μετάταξη. Τελικά όσοι μεταταχθήκανε εθελοντικά έβλεπαν πολύ μπροστά! Και το ενιαίο μισθολόγιο ήρθε στον όμιλο ΟΣΕ και - το χειρότερο - και η δουλειά αυξήθηκε, αφού έφυγαν εξειδικευμένοι υπάλληλοι και βέβαια προσλήψεις δεν έγιναν. Περαστικά μας, που για να είμαστε ειλικρινείς, ψιλοχαιρόμαστε - για να μην πω χοντροχαιρόμαστε - όταν έφευγαν οι "πλεονάζοντες", γιατί μέσα μας πιστεύαμε ότι η πίτα θα αυξηθεί. Κοινώς την πατήσαμε και τώρα ας υποστούμε τις συνέπειες, δηλαδή σφίξιμο, σφίξιμο και πάλι σφίξιμο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΣΑΣ ΠΙΑΣΑΝΕ ΚΟΡΟΙΔΑ ,ΕΓΩ ΑΥΤΟ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ .ΣΑΣ ΕΚΜΕΤΑΛΥΤΙΚΑΝ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ , ΣΑΣ ΣΤΙΨΑΝΕ ΣΑΣ ΛΕΜΟΝΟΚΟΥΠΕΣ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΠΙΑ ΔΕΝ ΕΙΧΑΤΕ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΔΩΣΕΤΕ ΣΑΣ ΠΟΥΣΗΣΑΝΕ ΤΣΑΜΠΑ.ΕΞΑΛΛΟΥ, ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΧΤΗΚΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΠΟΣ.ΕΜΕΙΣ ΣΤΟ ΟΣΕ ΗΜΑΣΤΑΝ ΥΠΕΡΑΡΙΘΜΟΙ ΚΑΙ ΚΑΛΩΣ ΦΥΓΑΝΕ ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΕ ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ, ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΠΕ Η ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ?ΚΡΙΜΑΣ ΠΟΥ ΦΥΓΑΝΕ ΑΞΙΟΛΟΓΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ -ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΜΕΙΝΑΝΕ ΠΙΣΩ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΤΡΕΧΑΜΕΝΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ, ΑΛΛΑ ΕΥΤΥΧΩΣ ΣΕ ΜΙΚΡΟ ΒΑΘΜΟ!!!!!!ΔΕΣ ΤΩΡΑ ΤΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ ΚΑΝΟΥΝΕ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΗΝΣ ΕΛΞΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΙΝΝΣΗΣ.ΑΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΑΚΟΥΣΕΙ ΡΩΤΑ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ.ΔΙΩΞΑΝΕ ΕΣΕΝΑ ΠΟΥ ΗΘΕΛΕΣ 2-3 ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΒΓΕΙΣ ΣΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ , ΜΕ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΟΤΙ ΗΣΟΥΝΑ ΥΠΕΡΑΡΙΘΜΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΙ ΛΟΓΟ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑΣ ΣΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΑΠΟΔΩΣΕΙΣ ΤΑ ΜΕΓΙΣΤΑ , ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΗΡΑΝ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΣΟΥ ΑΤΟΜΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΑΝΕΒΕΙ ΠΟΤΕ ΣΤΟ ΤΡΕΝΟ , ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΚΕΝΑ.ΟΛΑ ΕΓΙΝΑΝ ΜΕ ΜΙΑ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ , ΑΜΑ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΠΑΡΕΙ ΑΚΟΜΑ ΧΑΜΠΑΡΙ , ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΑΝΩΝΥΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Προς συν.και φιλο νικο παπαδοπουλο.
    Το οτι πανηγυριζανε πολλοι πρωην συναδερφοι μας οταν φυγαμε το ξερουμε απο πρωτο χερι.
    Το οτι δυσανασχετουσαν με την παροδο του χρονου ολο και περισσοτερο οταν μας εβλεπαν στις εγκαταστασεις και τα γραφεια τους, το νιωσαμε και μας το ειπαν καταμουτρα.
    Ισως δεν ξερεις ομως οτι μας δειχναν ολο υπεροψια τα εξοφλητικα τους (αυτα με τα πληρωμενα ρεπο κλπ.κλπ......), αυτοι που οταν ηρθαν στην υπηρεσια τους ειχαμε στα γονατα μας και τους καναμε μαθητεια.
    Γι αυτο βλεπεις εδω κατα καιρους πικροχολα σχολια απο μεταταγμενους που τα βαζουν πρωτα με τα πρωην σωματεια μας που μας πουλησαν χωρις να ανοιξει μυτη και τωρα τρεχουν γιατι το αγγουρι εφτασε και στον δικο τους τον κ..ο και κατα δευτερο με τους λιγους ευτυχως πρωην 'συναδερφους' που αναφερθηκα πιο πανω.
    Τελειωνοντας θα ηθελα να σου πω οτι μαλλον αλλη εικονα εχεις για τον παραδεισο του δημοσιου υπαλληλου. Ουτε καφετερια εχει διπλα για να πιεις οσους καφεδες θελεις και μαλιστα τζαμπα,ουτε ψωνια, γιατι αν σε δει ο ανεργος που περιμενει μαζι με 200 αλλους απο τις 7.30 στην ουρα να φευγεις την εβαψες, ποσο μαλλον ο ασθενης στο νοσοκομειο που περιμενει να σε πληρωσει το 5ευρω.
    Οσο για την τουαλετα φιλε μου Νικο εχεις δικιο ειναι μια κατακτηση κι αυτη του υπαλληλου του στενου δημοσιου τομεα, αλλα να ξερεις ομως μας ελλειψε κι εμας η θεα της γραμμης μεσα απ την τουαλλετα του τρενου.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΕΓΩ ΦΙΛΕ ΔΕΝ ΠΑΝΙΓΥΡΙΖΑ ,ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΣΤΕΝΑΧΩΡΗΘΗΚΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΑΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ , ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΕΦΥΓΑΝ , ΝΥΧΤΑ ΣΑΝ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΤΟΥΣ ΕΔΙΩΞΑΝ ,ΕΙΤΕ ΒΑΖΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΤΟ ΠΙΣΤΟΛΙ ΣΤΟΝ ΚΡΟΤΑΦΟ ΜΕ ΕΜΜΕΣΟ ΤΡΟΠΟ , ΕΙΤΕ ΠΕΙΘΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΟΤΙ Ο ΟΣΕ ΘΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΜΕΙΝΕΤΕ ΑΝΕΡΓΟΙ..ΕΓΩ ΚΑΙ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΕΚΑΝΑ ΓΙΑ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΝΑ ΦΥΓΕΤΕ , ΚΑΙ ΡΕΠΟ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΜΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΩ ΜΕ ΕΜΜΕΣΟ ΤΡΟΠΟ ΟΤΙ ΣΤΟΥΣ ΜΗΧ/ΓΟΥΣ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΠΛΕΟΝΑΖΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ...ΑΛΛΑ ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΕΛΕΙΨΗΣ ΜΕΓΑΛΕΣ....ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΘΑ ΔΙΑΦΩΝΗΣΩ..ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ,ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΣΑΣ ΠΗΓΑΝ , ΑΛΛΑ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΒΛΕΠΩ ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΠΑΤΕ ΣΚΥΛΟΙ ΑΛΛΕΣΤΕ...ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ , ΕΓΩ ΦΩΝΑΖΑ ΚΑΙ ΠΡΟΕΤΡΕΠΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΗΣ ΠΕΠΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΠΙΣΩ ΟΙ ΕΚΔΙΩΚΟΜΕΝΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ.ΕΜΕΝΑ Η ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΗΤΑΝ - ΕΙΝΑΙ - ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΦΕΥΓΕ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟ , ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΞΗ , ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΡΑΣΕΙ ΠΟΛΛΑ.ΤΩΡΑ ΟΠΩΣ ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΝΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΑΝΙΓΥΡΙΖΑΝ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΣΑΣ ΔΙΩΞΑΝΕ , ΚΑΙ ΦΤΑΣΑΝΕ ΣΕ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΚΟΙΝΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΥΝ ΚΑΙ ΣΥΝΟΔΟΥΣ , ΠΟΙΟΙ ..., ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΕΧΡΙ ΠΡΟΧΤΕΣ ΤΟΥΣ ΕΒΡΙΖΑΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΠΑΞΙΩΝΑΝ ΟΠΩΣ ΕΙΧΕ ΑΝΑΦΕΡΘΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΛΛΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ..ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΨΩΝΙΑ ΠΟΥ ΛΕΩ , ΓΙΑ ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΤΗΝ ΚΑΡΟΛΟΥ , ΚΑΙ ΚΟΨΕ ΚΙΝΗΣΗ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ, ΚΑΙ ΑΜΑ ΔΕΝ ΠΕΤΥΧΕΙΣ ΑΤΟΜΑ ΕΝ ΩΡΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΝΑ ΠΙΝΟΥΝ ΚΑΦΕ Η ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΒΟΛΤΕΣ ΕΜΕΝΑ ΝΑ ΜΟΥ ΓΡΑΨΕΙΣ!!!!!ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΕΣΥ ΑΜΑ ΗΣΟΥΝΑ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΤΡΕΝΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΑΥΤΟ!!!ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΠΙΣΤΕΥΩ ΤΙ ΕΝΝΟΩ.ΚΡΙΜΑΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΚΡΙΜΑΣ ΠΟΥ ΕΚΔΙΩΣΤΗΚΑΝΕ ΑΞΙΟΛΟΓΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΗΣ ΕΛΞΗΣ ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ..ΔΕΝ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. απόφαση, που συνυπογράφουν ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας και ο αναπληρωτής υπουργός Χρ. Σταϊκούρας δίνονται οι ακόλουθες εντολές στους επικεφαλής των ΔΕΚΟ για την αποστολή μηνιαίων, τριμηνιαίων και ετήσιων οικονομικών στοιχείων:


    1. Οι διοικήσεις των φορέων, καταρτίζουν σχέδια ετήσιων προϋπολογισμών σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες των υπουργείων που παρακολουθούν και κατευθύνουν τους οργανισμούς που εποπτεύουν για την κατάρτιση προϋπολογισμού και την ορθή εκτέλεσή του, εντός των ορίων του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου.

    2. Τα σχέδια υποβάλλονται στη διεύθυνση ΔΕΚΟ του υπουργείου Οικονομικών καθώς και στο Γενικό Λογιστήριο, ενώ οι φορείς πρέπει να εξειδικεύσουν τον εγκεκριμένο προϋπολογισμό σε μηνιαία και τριμηνιαία βάση.

    3. Οι διοικήσεις των ΔΕΚΟ, υποχρεούνται να αποστέλλουν εντός 20 ημερών από τη λήξη κάθε περιόδου τα μηνιαία, τριμηνιαία και ετήσια στοιχεία της εκτέλεσης των προϋπολογισμών στη διεύθυνση ΔΕΚΟ.

    4. Εάν προκύπτει υπέρβαση άνω του 10% στο τριμηνιαίο οικονομικό αποτέλεσμα τα υποβαλλόμενα οικονομικά στοιχεία θα πρέπει να συνοδεύονται από Έκθεση Αιτιολόγησης, παραθέτοντας «αντικειμενικούς λόγους και εξωγενείς παράγοντες» που οδήγησαν στην απόκλιση και μέτρα που έχουν ληφθεί ή σχεδιάζονται για τη διόρθωση της. Εντός 30 ημερών από τη λήξη κάθε τριμήνου η γενική διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών κάθε υπουργείου υποβάλει συγκεντρωτική Έκθεση Αξιολόγησης Αιτιολόγησης για τις αποκλίσεις και τις διαρθρωτικές παρεμβάσεις που προτείνουν ή υλοποιούν οι φορείς εποπτείας της, στη διεύθυνση ΔΕΚΟ. Στη συνέχεια η διεύθυνση αξιολογεί τα δεδομένα και αποστέλλει συνολική πρόταση εντός 45 ημερών από τη λήξη κάθε τριμήνου στο ΓΛΚ.

    Οι κυρώσεις

    1. Εάν, από τα μηνιαία στοιχεία προκύπτουν αρνητικές τριμηνιαίες αποκλίσεις σε ποσοστό άνω του 10%, περικόπτονται ισόποσα ποσά πιστώσεων για λειτουργικές δαπάνες των υπουργείων ή επιχορήγηση ή απόδοση πόρων ή οποιασδήποτε μορφής ενίσχυση από τον προϋπολογισμό σε φορείς της γενικής κυβέρνησης ίσο με το ποσό της υπέρβασης πέραν του 10%. Παράλληλα δύναται να μειωθεί ισόποσα το εγκεκριμένο ποσό δανεισμού από το υπουργείο Οικονομικών.




    2. Σε κάθε περίπτωση και εφόσον διαπιστωθεί αρνητική απόκλιση από τους τριμηνιαίους στόχους σε ποσοστό άνω του 10% σε σχέση με τους εγκεκριμένους προϋπολογισμούς, αναστέλλονται οι αμοιβές των μελών του διοικητικού συμβουλίου, έως την εξισορρόπηση του εγκεκριμένου προϋπολογισμού και την αντιστάθμιση αποκλίσεων.

    3. Εάν και τα ετήσια οικονομικά αποτελέσματα αποκλίνουν σε ποσοστό άνω του 10% τότε η θητεία των εκτελεστικών μελών των Δ.Σ. στους συγκεκριμένους φορείς παύονται αυτοδίκαια εντός ενός μήνα από τη διαπίστωση της εν λόγω απόκλισης.

    Δημόσιο

    Σύμφωνα με πληροφορίες το ενιαίο μισθολόγιο στο Δημόσιο φέρεται να έχει ήδη εφαρμοστεί σε όλες τις μεγάλες ΔΕΚΟ, με αποτέλεσμα να έχει ενταχθεί σε αυτό περίπου το 95% του συνολικού απασχολούμενου προσωπικού.

    ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝΕ ΣΥΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ...............

    ΑπάντησηΔιαγραφή