Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Νέα Παράταξη στην ΓΣΕΕ !

Εν όψει του συνεδρίου της ΓΣΕΕ

Μεταξύ των ιδρυτών ο Πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ Νίκος Φωτόπουλος , η Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αθήνας Στάβη Σαλουφάκου , ο Νίκος Κουλουμπαρίτσης απο τον ΟΑΣΑ (Πρώην Πρόεδρος Εργαζομένων ) κ πολλοί άλλοι .
Αναλυτικά > 
Συνδικαλιστικά στελέχη της ΓΣΕΕ και κλαδικών ομοσπονδιών, εξήγγειλαν τη δημιουργία νέας συνδικαλιστικής κίνησης, ενόψει του επικείμενου 35ου συνεδρίου της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος.

Ανάμεσά τους, ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Νίκος Φωτόπουλος και η πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αθήνας Στάβυ Σαλουφάκου. Η νέα παράταξη έχει τον τίτλο «Εμείς» (Ενωτικό Μέτωπο Εργατικών Ισχυρών Συνδικάτων), ενώ στη διακήρυξή της υποστηρίζει, ότι είναι «κομματικά αυτόνομη και ιδεολογικά ανεξάρτητη, προερχόμενη από το δημοκρατικό κίνημα με όραμα μια σύγχρονη σοσιαλιστική κοινωνία».

Στην ίδια διακήρυξη ασκείται κριτική στη σημερινή ηγεσία του συνδικαλιστικού κινήματος, ενώ καταγγέλλονται «φαινόμενα συντεχνιακού, γραφειοκρατικού και κομματικού συνδικαλισμού, που έχουν ξεπεραστεί από τα γεγονότα και από την ιστορία».

Η διακήρυξη εγκρίθηκε σε διάσκεψη στη Χαλκίδα, στην οποία συμμετείχαν οι 38 από τους 450 εκλέκτορες, που συγκροτούν το σώμα του 35ου Συνεδρίου της ΓΣΕΕ. Στην ίδια συνδιάσκεψη εξελέγη η προσωρινή συντονιστική επιτροπή της παράταξης.
Στη συντονιστική επιτροπή συμμετέχουν τα μέλη της διοίκησης της ΓΣΕΕ, Μιχάλης Κουρουτός πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών (ΟΙΕΛΕ), Στάβυ Σαλουφάκου πρόεδρος Ε.Κ.Α, Μεταξία Στεκουλέα και Νίκος Φωτόπουλος πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ.
Ακόμη, ο Νίκος Ορφανός, πρώην μέλος της Διοίκησης της ΓΣΕΕ και πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας των Εργαζομένων στα Πετρελαιοειδή, ο Νίκος Κουλουμπαρίτσης, μέλος του Δ.Σ του συνδικάτου των εργαζομένων στον ΟΑΣΑ και ο Στέφανος Μπασινάς, πρόεδρος Εργατικού Κέντρου Εύβοιας.

Θα δημοσιεύσουμε αργότερα ΟΛΗ την ιδρυτική διακήρυξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου