Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Ανακοίνωση Γραμματείας ΔΑΚΕ Πελλοπονήσου

Με αφορμή τις εκλογές στον Πελλοπονησιακό στις 12,13 κ 14 Μαρτίου 2013
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι, 
 Στις εκλογές του Σωματείου μας που έγιναν το Μάρτιο του 2010 μας δώσατε τη δύναμη να σας εκπροσωπήσουμε στο Δ.Σ. του Σ.Σ.Πελοποννήσου. Απέναντί μας όμως, είχαμε να αντιμετωπίσουμε:

 α) την αυτοδυναμία της ΠΑΣΚΕ στο Σωματείο το οποίο θεωρεί βιλαέτι της.
 β) Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ με τον Υπουργό της κύριο Ρέππα που διέλυσε το σιδηρόδρομο στην Πελοπόννησο, έκλεισε το δίκτυο, με αποτέλεσμα πολλοί συνάδελφοί μας να μεταταγούν σε άλλες υπηρεσίες και σήμερα να βασανίζονται. Στην Ευρώπη εκσυγχρονίζονται τα δίκτυα και όπου περνάει το τρένο φέρνει μόνο ανάπτυξη. Εμείς με πραγματικό αίσθημα ευθύνης ήμασταν απέναντι σε αυτό που έγινε. 
γ) Η κυβέρνηση ΝΔ,ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ αφού με ψεύτικες υποσχέσεις έκλεψαν την ψήφο του Ελληνικού Λαού, ξέχασαν τις προεκλογικές υποσχέσεις για κοινωνική δικαιοσύνη.

 Είμαστε η μόνη συνδικαλιστική παράταξη που προεκλογικά και μετεκλογικά με δελτία τύπου και ανακοινώσεις, στραφήκαμε ενάντια στα πολιτικά κόμματα και υπερασπιστήκαμε την αγωνία των Ελλήνων εργαζομένων, μας υποδέχθηκαν με διαγραφές ……… δεν το βάζουμε όμως κάτω, δεν μας ενοχλεί γιατί απλά πιστεύουμε ότι η ΔΑΚΕ είναι η πιο φερέγγυα και αξιόπιστη συνδικαλιστική παράταξη. 
 Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι, 

 Δεν θέλουμε με τη διακήρυξή μας να σας κουράσουμε, ξέρουμε πολύ καλά τι έχουμε να αντιμετωπίσουμε, ξέρουμε πολύ καλά ότι η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει και έχει περάσει το κατώφλι των σπιτιών μας. 
Δεν θα σας δώσουμε ψεύτικες υποσχέσεις (λεφτά υπάρχουν !!!), θα παλέψουμε όμως να έχουμε δουλειές, γιατί σε αυτή τη συγκεκριμένη στιγμή το δικαίωμα στην εργασία αποσκοπεί στο να μπορούμε να διεκδικούμε. 
 Θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε τα συμφέροντα των εργαζομένων μακριά από κάθε είδους κομματικές, πολιτικές εξαρτήσεις, κέντρα εξουσίας και σκοπιμότητες.
 Με υπεύθυνη θέση διεκδικούμε την ψήφο σας για ισονομία, ισοτιμία, δικαιοσύνη και αξιοκρατία. 
Να παλέψουμε για: •
 Άμεση επαναλειτουργία του δικτύου της Πελοποννήσου. 
• Αξιοποίηση των τουριστικών γραμμών.

 Η ΝΙΚΗ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΣΟΥ, ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΙΚΗ ΣΟΥ.

 ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΑΚΕ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου