Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

Διακήρυξη Συσπείρωσης Εργαζομένων Πελοποννήσου

Η ανακοίνωση της Συσπείρωσης Εργαζομένων Πελοποννήσου(συμμετέχει στο Δίκτυο Σιδηροδομικών) για τις εκλογές του Πελοποννησιακού.

Συναδέλφισσες-συνάδελφοι,
οι ερχόμενες εκλογές για την ανάδειξη νέων οργάνων στο Σύνδεσμο Σιδηροδρομικών Πελοποννήσου, γίνονται τρία χρόνια μετά την εφαρμογή των
βάρβαρων μνημονίων που επέβαλλαν στη χώρα μας οι δανειστές και οι τραπεζίτες και βρίσκουν τους εργαζόμενους και τον ελληνικό λαό μπροστά σε μια πρωτοφανή φτώχεια, ανεργία και εξαθλίωση που αγγίζει τα όρια της ανθρωπιστικής κρίσης. 
Η ανυπόληπτη πλέον συγκυβέρνηση Ν.Δ.-ΠΑ.ΣΟ.Κ-ΔΗΜ.ΑΡ κορυφώνει με τα μέτρα του 3ου μνημονίου την άγρια νεοφιλελεύθερη επίθεσή της σε βάρος των εργαζομένων και της ελληνικής κοινωνίας. Το 2013 θα είναι μια διαφορετική, πολύ πιο δύσκολη χρονιά. Η ανθρωπιστική κρίση αγγίζει όλη την ελληνική επικράτεια και οδηγεί στην εξαθλίωση μεγάλα τμήματα του πληθυσμού. 
Η κυβέρνηση και τα μνημονιακά Μ.Μ.Ε. παρουσιάζουν μια εικονική πραγματικότητα. Βαφτίζουν την επιστροφή στις συνθήκες διαβίωσης της δεκαετίας του ’50 και του ’60, βαφτίζουν τα μαγκάλια και τις αυτοκτονίες, ως ανάκαμψη της οικονομίας, αδιαφορώντας για την έκρηξη της φτώχειας και της ανεργίας. Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι νέοι και κυρίως οι άνεργοι δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τις στοιχειώδεις ανάγκες τους. Ο βίος τους, έγινε αβίωτος και η ζωή τους δραματική. Παράλληλα η κυβέρνηση προχωράει γρήγορα στο ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου συμπεριλαμβανομένου και του ΟΣΕ. Ιδιωτικοποίηση ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ιδιωτικοποίηση της νέας εταιρείας ΕΕΣΣΤΥ που ιδρύθηκε κατ’ επιλογή του μεσοπρόθεσμου, ξεπούλημα της τεράστιας ακίνητης περιουσίας του ΟΣΕ είναι στο στόχαστρο των άμεσων μέτρων. 
Η κυβέρνηση, κατ’ εντολή των εργοδοτών, καταργεί τις Ελεύθερες Συλλογικές Διαπραγματεύσεις και τις Σ.Σ.Ε. και σχεδιάζει να καθορίζει με νόμο, τους μισθούς πείνας των εργαζομένων. Πετσόκοψε τις συντάξεις μας, έκλεψε τα αποθεματικά των ασφαλιστικών μας ταμείων με το περιβόητο κούρεμα (PSI) και τώρα καταργεί τα επικουρικά μας ταμεία, που με δικά μας χρήματα χτίσαμε.
 Οι εργαζόμενοι που αγωνίζονται ντύνονται στο «χακί» και η απεργία απαγορεύεται. Ο «νόμος και η τάξη» με στόχο την επιβολή των μνημονιακών πολιτικών βασιλεύουν παντού. Η τρομοκρατία δεν αγγίζει μόνο τους εργασιακούς χώρους αλλά επεκτείνεται σε όλες τις πλευρές της πολιτικής και κοινωνικής μας ζωής. 
Την προηγούμενη τριετία με την ανοχή της πλειοψηφίας ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ χιλιάδες σιδηροδρομικοί εκδιώχθηκαν από τον ΟΣΕ, αφαιρώντας του ένα τεράστιο παραγωγικό κομμάτι και απαξιώνοντας ακόμα παραπάνω το ρόλο του σιδηρόδρομου ως ένα δημόσιο μέσο ανάπτυξης στην υπηρεσία της κοινωνίας. . 
Τα συνδικάτα πρέπει να πολιτικοποιήσουμε τους αγώνες μας. Το αίτημα για απαλλαγή από τα Μνημόνια και από αυτούς που τα εφαρμόζουν είναι όχι μόνο αναγκαίο για τη διάσωση της χώρας αλλά και ώριμο. Η ρήξη με ό,τι μας έφερε ως εδώ, με τα συστημικά κόμματα και τις παρατάξεις τους, με την πολιτική που εφαρμόζουν για να υπηρετήσουν τα αφεντικά τους, είναι προϋπόθεση επιβίωσης. 
 Συνάδελφοι Συναδέλφισσες, 

απέναντι σε αυτή την εργασιακή και κοινωνική λαίλαπα, το συνδικαλιστικό κίνημα (ΓΣΕΕ, ΠΟΣ, ΣΣΠ) δε στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων. Ούτε θέλησε ούτε μπόρεσε να αναδειχθεί σε εκείνον τον αντίπαλο πόλο που θα στεκόταν ανάχωμα στην ολομέτωπη επίθεση τρόικας και κυβερνήσεων.

 Οι συνδικαλιστικές πλειοψηφίες (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) συνειδητά για μια ακόμα φορά και παρά τις έκτακτες συνθήκες του Μνημονίου προσδέθηκαν στο άρμα του κυβερνητικού συνδικαλισμού. Επί 3 χρόνια επέλεξαν μια τακτική αφωνίας, ακινησίας, ελιγμών, οργάνωσης κινητοποιήσεων χωρίς σχέδιο, στόχο και κλιμάκωση. Καλλιέργησαν την αυταπάτη, τη μοιρολατρία, την ηττοπάθεια. Κατέστησαν το συνδικαλιστικό κίνημα αναξιόπιστο στις συνειδήσεις των εργαζομένων και στα μάτια της κοινωνίας. 
Με όλα αυτά πρέπει να τελειώνουμε οριστικά.

• Το σ.κ. έχει ιστορική ευθύνη απέναντι στην εργατική τάξη και την κοινωνία.
 • Οφείλει σήμερα να πετάξει τις σκουριές από πάνω του και να επανακτήσει άμεσα και χωρίς ταλαντεύσεις τον αυτόνομο, αγωνιστικό, ταξικό και ριζοσπαστικό του προσανατολισμό. 
• Οφείλει να κάνει εφαρμογή το αίτημα της κοινωνίας για άμεση δημοκρατία παντού, και στο ίδιο το κίνημα και τις διαδικασίες του. 

Οι σιδηροδρομικοί μέσω της ψήφου τους πρέπει να καταδικάσουν την αυτοδύναμη ΠΑΣΚ Πελοποννήσου η οποία χρόνια τώρα αντί να ασχοληθεί με τα σοβαρά προβλήματα του δικτύου της Πελοποννήσου που ουσιαστικά έκλεισε και με τις ευλογίες της, αντί να ασχοληθεί με τα τόσα προβλήματα των σιδηροδρομικών που εκδιώκονταν, ασχολούνταν με το βόλεμα των συνδικαλιστών και των ημετέρων της. Αποκήρυξαν ακόμη και τον τίτλο της παράταξης τους ΑΠΌ ΠΑΣΚ-Σ έγιναν χωρίς ντροπή «ΣΠΑΠ» όταν και οι δικές τους ευθύνες για το κλείσιμο του άλλοτε σημαντικού δικτύου της ΣΠΑΠ είναι κορυφαίες)και προσπαθούν να παρουσιαστούν αλλού ως «ανεξάρτητοι» και αλλού ως εκπρόσωποι βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, προκειμένου να διασώσουν τα μικροπροσωπικά οφέλη τους. Να διατηρήσουν τα οφίτσια και τις θεσούλες τους προσδοκώντας να έρθει στην εξουσία το «νέο ΠΑΣΟΚ» ή όποιο άλλο σχήμα βρουν που να τους βολέψει ξανά. Για τους ίδιους ακριβώς λόγους πρέπει να καταδικαστεί και η συνοδοιπόρος της, η ΔΑΚΕ.

 Η ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ δεν διεκδικεί την ψήφο των σιδηροδρομικών για να αποκτήσει θέσεις η για να βολέψει τα μέλη της. Μαζί με δεκάδες άλλους σιδηροδρομικούς που συμμετέχουν στο ΔΙΚΤΥΟ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ προσπαθεί να αλλάξει τα πράγματα τόσο στα σωματεία όσο και στην Ομοσπονδία.
 Ζητάει να της δοθεί η δύναμη ώστε να πάρει τα σωματεία από τους μηχανισμούς και να τα επιστρέψει στα φυσικά τους μέλη, τους ίδιους τους εργαζόμενους.
 Αντιστέκεται μαζί τους εργαζόμενους και όλες τις ταξικές δυνάμεις μέσα στους χώρους δουλειάς. Λειτουργεί και δρα με αγωνιστικές, ενωτικές, ταξικές και αντιγραφειοκρατικές λογικές. Επιζητά την ενότητα δράσης όλων των εργαζομένων μακριά από κομματικές, παραταξιακές, εργοδοτικές και κυβερνητικές σκοπιμότητες.

 • Με την ψήφο σας αλλάξτε συσχετισμούς.
 • Αντισταθείτε στο συμβιβασμό και τη μοιρολατρία. 
• Αντισταθείτε στον κυβερνητικό και κομματικό συνδικαλισμό. 
• Κάντε το Σωματείο και την ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ δυνατά, αγωνιστικά, αποτελεσματικά.

 Ενισχύστε το ΑΥΤΟΝΟΜΟ, ΤΑΞΙΚΟ ΚΑΙ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟ ΡΕΥΜΑ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ. ΟΥΤΕ ΔΙΑΣΠΑΣΗ – ΟΥΤΕ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ 
 ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΤΑΞΙΚΟΣ

1 σχόλιο:

  1. Θα πρέπει εδώ κ'τωρα τα πρακτικά του σωματείου να βγουν στον αέρα ώστε να μάθει ο κόσμος την αγάπη που τρέφεται για την πελοποννησο και αν ποτέ καταδικάσατε την τότε πολιτική Πασοκ και Ρεππα άλλα λέτε την μια μέρα άλλα την άλλη,καλο είναι να μάθετε να διαβάζεται της ανακοινώσεις και τα δελτία τύπου της ΔΑΚΕ γιατί πολύ άπλα τα γραπτά μένουν!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή