Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

H επιστολή της ΠΟΣ για το ενιαίο μισθολόγιο

Όπως είχαμε γράψει η ΠΟΣ με επιστολή της ζήτησε να μην προχωρήσει η εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου .
Δημοσιεύουμε ολόκληρη την επιστολή >
Κύριοι Πρόεδροι,
Όπως γνωρίζετε η Π.Ο.Σ. έχει εκφράσει με έντονο και κατηγορηματικό τρόπο τη διαφωνία της με τις νομοθετικές ρυθμίσεις που καταργούν τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και
καθορίζουν με διοικητικό τρόπο τις αποδοχές των εργαζομένων.

Η πολιτική αυτή το 2010 (νόμοι 3833/10, 3845/10 και 3899/10) περιέκοψε σε ποσοστό άνω του 20% τους μισθούς των σιδηροδρομικών. Το 2011 με την εφαρμογή του ν. 4024/11 οι μισθοί μας μειώθηκαν περαιτέρω κατά 25% και συνολικά σε 45%. Με το ν.4093/12 ορίστηκε ότι οι διατάξεις του ν.4024/11 που αφορούν το βαθμολογικό και μισθολογικό καθεστώς των δημοσίων υπαλλήλων έχουν ανάλογη εφαρμογή και για τις ΔΕΚΟ και έπαυσαν να ισχύουν οι διατάξεις του άρθρου 31 του ν.4024/11.
Ο γενικευμένος αυτός τρόπος ένταξης στο ενιαίο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων, (δηλαδή σ΄ ένα σύστημα που σχεδιάστηκε για τη λειτουργία δημοσίων υπηρεσιών που λειτουργούν Δευτέρα με Παρασκευή 7 - 15), του προσωπικού επιχειρήσεων, όπως είναι ο ΟΣΕ, η ΕΕΣΣΤΥ και η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, που εργάζεται καθημερινά όλο το 24ωρο, είναι φανερό ότι δεν μπορεί να εξασφαλίσει τη λειτουργία των σιδηροδρομικών επιχειρήσεων. Υπάρχουν πάρα πολλά ζητήματα που πρέπει να ρυθμιστούν (όπως ανθυγιεινό και επικίνδυνο, υπερωρίες, νυχτερινά, πρόσθετη μείωση λόγω αυξημένων ασφαλιστικών εισφορών κ.λ.π.) προκειμένου να διασφαλιστούν τα στοιχειώδη δικαιώματα των εργαζομένων και φυσικά η λειτουργικότητα του σιδηροδρόμου και για το σκοπό αυτό, παρά τις γενικότερες διαφωνίες μας, πήραμε την πρωτοβουλία να ζητήσουμε την έναρξη των συλλογικών διαπραγματεύσεων.
Όμως με την έναρξη των διαπραγματεύσεων φάνηκε ότι επικρατεί μια παράλογη αντίληψη σχετικά με τη βάση εφαρμογής της ένταξης στο ενιαίο μισθολόγιο, σύμφωνα με την οποία η μείωση των βασικών αποδοχών μας κατά 25% που μας επιβλήθηκε σύμφωνα με το νόμο 4024/11 θα πρέπει να επαναληφθεί εκ νέου στο ίδιο ποσοστό (25%) από 1.1.2013 !!.
Είναι φανερό ότι μια τέτοια ερμηνευτική προσέγγιση του θέματος εκτός από παράλογη είναι και εντελώς αυθαίρετη αφού κάτι τέτοιο δεν προκύπτει απ΄ το νόμο, όπως μπορούμε αναλυτικά να τεκμηριώσουμε νομικά.

Εν όψει των ανωτέρω, προκειμένου να συνεχιστούν οι συλλογικές διαπραγματεύσεις, αλλά και η κανονική λειτουργία του σιδηροδρόμου, σας καλούμε μέχρι την ολοκλήρωσή τους να μην προχωρήσετε σε μονομερή και μη νόμιμη εφαρμογή της ένταξης στο ενιαίο μισθολόγιο.


Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Σ.


Ο Πρόεδρος                                                             Ο Γενικός Γραμματέας


ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΛΕΒΕΝΤΗΣ                               ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΠΟΥΡΛΙΑΚΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου