Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

Για να μην ξεχνιόμαστε ημέρες που είναι .

Καταργούνται οι ΣΣΕ ...Ε και , το τσάρτερ
 είναι έτοιμο για Αλεξανδρούπολη !
Να μην ξεχνάμε την ΓΣΕΕ που αφήνει την μνημονιακή πολιτική να κάνει παρέλαση με την απουσία της.
Δεν μας ενδιαφέρουν τα πρόσωπα (πρόθυμους για θώκους  κ αναλώσιμους για το σύστημα βρίσκεις πολλούς ) , μας ενδιαφέρει ο θεσμός που δεν λειτουργεί .
Να μην ξεχνάμε λοιπόν την παντελή απουσία της Τριτοβάθμιας Οργάνωσης από τον αγώνα των εργαζομένων στο Μετρό , που αναζωπύρωσε την φωτιά στο καθισμένο μέχρι τότε κίνημα κινητοποιώντας κ ευαισθητοποιώντας το σύνολο των εργαζομένων
για την κατάργηση των ΣΣΕ .

Να μην ξεχνάμε την απουσία της απο κάθε μορφή παρέμβασης στην αγορά εργασίας , με τους εργοδότες να κάνουν πάρτυ (ανασφάλιστη εργασία , μη καταβολή δεδουλευμένων , υπερεργασία άνευ αμοιβής κτλπ) κ τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα να μην έχουν καμία βοήθεια , να μην μπορούν να Οργανωθούν και να συνδικαλιστούν υπό τον φόβο της απόλυσης.
Απουσία που άλλωστε οδήγησε στην ουσιαστική απαξίωση της ΓΣΕΕ .

Υπό τον φόβο των Ιουδαίων το τσάρτερ πετάει για Αλεξανδρούπολη , ίσως όμως  και για τελευταία φορά , αφού ιστορικά έχει αποδειχτεί ότι τέτοιες μορφές Οργάνωσης που δεν έχουν συνείδηση του ρόλου τους κ έχουν απαξιωθεί απο τους εργαζόμενους , την ώρα της ανατροπής ουσιαστικά καταργούνται απο την βάση απο τους ίδιους δηλαδή τους εργαζόμενους.
Και η βάση βλέπει , κρίνει και θα αποφασίσει πότε θα έρθει η στιγμή αυτή.


Πλέον ο διαχωρισμός είναι στους υπεύθυνους κ ανεύθυνους συνδικαλιστές καθώς οι  δήθεν αντιμνημονιακοί χωρίζονται  σε περιόδους (προ και μετά εκλογών Μαϊού 2012 ).

Ο κάθε εργαζόμενος οφείλει να βγάζει τα συμπεράσματα του για όλα αυτά που ζούμε  κ να έχει μνήμη και άποψη για όλα όσα βλέπει τα τελευταία 3 χρόνια .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου